Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης Αναζωογόνηση Ξηρομέρου.


Για την ανάπτυξη σε 20 νέα στρέμματα ιχθυοκαλλιέργειας στην παραλιακή διαδρομή Αστακού - Μύτικας. Αναμένονται στο πολύ άμεσο μέλλον, δεκάδες νέα στρέμματα σε περιοχές εντός ορίων Αστακού, Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Μύτικα.
Προεκλογικά η παράταξη μας είχε δημοσιεύσει ακριβώς αυτά τα στοιχεία για τις αδειοδοτήσεις στο παραλιακό μέτωπο Αστακού- Μύτικα.
Και ζήτησε από τις άλλες παρατάξεις, να τοποθετηθούν προεκλογικά, για το τι θα κάνουν, αν εκλεγούν και να καταδικάσουν αυτή την απόφαση.!!!
Δεν τοποθετήθηκε όμως καμιά από τις δύο παρατάξεις. Ο κύριος Γαλούνης γιατί ήταν Δήμαρχος όταν εκδόθηκε αυτή απόφαση και ο κύριος Τριανταφυλλάκης γιατί δεν ήθελε, να δυσαρεστήσει υποψήφιους του συνδυασμού του και υποστηρικτές του, που είναι υπέρ σε μια τέτοια επένδυση. Αν πραγματικά είναι κατά να πάρει θέση ΤΩΡΑ, και να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες.
Εμείς πάντα μιλούσαμε με υπευθυνότητα και ήμασταν ουσιαστικά η Μόνη Παράταξη, η οποία είχε ένα ειλικρινές, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο Πρόγραμμα, το οποίο μιλούσε με όρους αλήθειας και για του λόγου το ασφαλές και αληθές παραθέτουμε σε φωτογραφίες την Πρώτη και την Δεύτερη σελίδα του (από τις τέσσερις συνολικά) και συγκεκριμένα στην τρίτη παράγραφο, που γράφαμε επί λέξη:Για τις Ιχθυοκαλλιέργειες όπως και πρόσφατα αναφερθήκαμε εκτενώς , στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες, αφού από αυτές ζουν πάνω από 500 οικογένειες, αρκεί να τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους, αλλά δεν θα επιτρέψουμε την ίδρυση νέων μονάδων από τον κόλπο του Αστακού και τα παράλια μέχρι τον Μύτικα και την Πάλαιρο. Προτείνουμε την δημιουργία Ιχθυοκαλλιεργητικού Πάρκου από το Πλατυγιάλι μέχρι τις εκβολές του Αχελώου για την εγκατάσταση νέων μονάδων.!!!!
Αυτό ακριβώς λέμε και στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε και σήμερα με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς δεσμεύσεις και εξόφληση γραμματίων.
Γι αυτό μετά την λήξη της καραντίνας από την 4/5/2020 προτείνουμε στην Δημοτική Αρχή, να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την ανάπτυξη σε 20 νέα στρέμματα ιχθυοκαλλιέργειας στην παραλιακή διαδρομή Αστακού - Μύτικας. Αναμένονται στο πολύ άμεσο μέλλον, δεκάδες νέα στρέμματα σε περιοχές εντός ορίων Αστακού, Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Μύτικα, όχι με τηλεδιάσκεψη, αφού τότε θα επιτρέπεται από τον Νόμο η συνύπαρξη ανθρώπων σε κλειστούς χώρους , αλλά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία Δημοτών, αλλά και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων (προς αποφυγή συνωστισμού, εκτός από εκείνους, που στην ημερήσια διάταξη θα υπάρχει θέμα , που θα αφορά στο Χωριό τους), όπως για το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούν, να παρευρεθούν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Αρχοντοχωρίου, Κανδήλας και Μύτικα και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού.
Ο χώρος ολόκληρης της αίθουσας του ισογείου του Δημαρχείου είναι πολύ μεγάλος, για να χωρέσει όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο και την γραμματέα των πρακτικών καθώς και τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών του Δήμου. Εγώ προσωπικά δηλώνω, ότι δεν θα κάθομαι σε κάθισμα του τραπεζιού, αλλά σε ένα από τα πολλά απλά καθίσματα της αίθουσας, στην οποία έτσι θα πρέπει να γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια πλέον, μέχρι να έρθει το ασφαλές εμβόλιο στα Φαρμακεία και να πάψει κάθε υποχρεωτική αποφυγή συγχρωτισμού.

Αστακός 29/4/2020

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

4 σχόλια:

 1. Για τον κύριο Γαλούνη που δεν τοποθετήθηκε επειδή είναι Δήμαρχος δεν είναι έτσι τόσο απλό και εύκολο. Ιδρύθηκε ΠΟΑΥ τον Φεβρουάριο του 2019 και δεν το έφερε στον Δήμο ποτέ και οι ευθύνες που έχει είναι είναι τεράστιες γι αυτό.
  Η παράταξη που διοικεί τον Δήμο έχει θέση σαφή στο πρόγραμμα που έβγαλε πριν από όλες τις παρατάξεις στην σελίδα 3
  https://xiromerodinamielpidas.blogspot.com/p/blog-page_70.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε 2:20 μ.μ. στο θέμα της επέκτασης των ιχθυοτροφείων
   τόσο η δημοτική παράταξη του δημάρχου, όσο και η δημοτική παράταξη του κ. Στάϊκου
   εχουν και δυο δημοτικές παρατάξεις τις ίδιες ακριβώς θέσεις.
   Να συγκεντρωθούν δηλαδή όλα τα ιχθυοτροφεία σε ένα θαλάσσιο χώρο ή θαλάσσιο πάρκο και απελευθερωυθεί η παραλιακή ζώνη μήκους 50 χιλιομέτρων περιπου για αμιγώς ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.

   Διαγραφή
  2. Φίλε 2:20 μ.μ. στο θέμα της επέκτασης των ιχθυοτροφείων
   τόσο η δημοτική παράταξη του δημάρχου, όσο και η δημοτική παράταξη του κ. Στάϊκου
   εχουν και οι δυο δημοτικές παρατάξεις τις ίδιες ακριβώς θέσεις.
   Να συγκεντρωθούν δηλαδή όλα τα ιχθυοτροφεία σε ένα θαλάσσιο χώρο ή θαλάσσιο πάρκο και έτσι να απελευθερωθεί η παραλιακή ζώνη μήκους 50 χιλιομέτρων περιπου για αμιγώς ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.