Ανακοίνωση για αποστολή επιστολής στον Υπουργό Δικαιοσύνης, για λήψη μέτρων στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας από covid 19.


Αγρίνιο 29-4-2020 
Αρ. πρωτ. Δ.Υ.
Διοικητικό Συμβούλιο
Συλλόγου Δικαστικών
Υπαλλήλων Αγρινίου
Δ.Σ. Σ.Δ.Υ.Α.

Ανακοίνωση για αποστολή επιστολής στον Υπουργό Δικαιοσύνης για λήψη μέτρων στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας από covid 19.

Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους ότι το Δ.Σ του Συλλόγου απέστειλε επιστολή στον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, στον κ. Αστυνομικό Δ/ντή Ακαρνανίας στον κ. Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού (τοπικό Παράρτημα Αγρινίου), προτείνοντας μια σειρά από μέτρα πρόληψης που μπορούν και πρέπει να παρθούν άμεσα σε γραφεία και ακροατήρια του δικαστικού μας Μεγάρου καθώς και στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης του covid 19.
Είναι μέτρα που θωρακίζουν και προστατεύουν την υγεία όλων μας. Πιστεύουμε ότι πριν την λειτουργία ακροατηρίων και γραφείων πρέπει να έχουν γίνει πράξη όλα αυτά που ζητάμε ως Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτό που προέχει είναι η υγεία και η ασφάλεια όλων των εργαζομένων (δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, δικηγόρων).
Τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν εκτός από την χρήση αντισηπτικών, μασκών, τήρηση αποστάσεων κλπ. είναι: 
1) Τοποθέτηση Plexiglass ή θυρίδων σε όλα τα γραφεία και τα ακροατήρια. 
2) Να γίνεται αυστηρός έλεγχος σε όλους, κατά την είσοδο στο δικαστικό Μέγαρο και να απαγορευτεί η είσοδος σε πολίτες που δεν φορούν μάσκα, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του covid 19. 
3) Να γίνεται θερμομέτρηση πριν την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο από μέλη του τοπικού παραρτήματος Αγρινίου του Ερυθρού Σταυρού. 
4) Να ενισχυθούν με επιπλέον αστυνομικούς οι δικαστικές υπηρεσίες προκειμένου να τηρείται μια σειρά και να μην υπάρχουν φαινόμενα διαπληκτισμών μεταξύ εργαζομένων και πολιτών για τήρηση των μέτρων εντός δικαστικών γραφείων και εντός ακροατηρίων. 
Με αυτά τα λίγα μέτρα πρόληψης που σας προτείνουμε πιστεύουμε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του covid 19. 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                       Η Γενική Γραμματέας 

Γεράσιμος Μαλούσης                    Πέρσα Σαγώνα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.