Πολιτική ευθύνη και πολιτική ευθιξία λέξεις άγνωστες. Γίνανε εκλογές, είχαμε την λαϊκή ψήφο και από εδώ πάνε και οι άλλοι.


Είναι πράγματι εντυπωσιακό να έχει παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 ένας Δήμος Ξηρομέρου κατεστραμμένος οικονομικά, με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε προφορικές εργασίες που δεν φαίνονται πουθενά, με πιστωτές να διεκδικούν χρήματα δικαστικά και ο Δήμος να είναι καθημερινά στα Δικαστήρια και να δυσφημείται, με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΗ, σε ΦΟΔΣΑ, σε ΔΕΥΑ Αγρινίου, με δάνειο 1 εκατομμυρίου ευρώ κ.λπ και για όλα αυτά να μην υπάρχει έστω το στοιχειώδες, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και η πολιτική ευθιξία να δοθούν κάποιες πολιτικές εξηγήσεις.
Μάλλον εμπίπτει και αυτό στην ίδια κατηγορία, όπου για 5 χρόνια, από συνειδητή επιλογή, ποτέ δεν κάναμε τον θεσμοθετημένο ετήσιο απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρουσιάσουμε το έργο μας και την οικονομική κατάσταση του Δήμου, να ερωτηθούμε από τους δημοτικούς συμβούλους και να απαντήσουμε, να υποστούμε δηλαδή την βάσανο του ελέγχου και της κριτικής.
Φροντίσαμε επιμελώς 5 χρόνια να το αποφύγουμε.
Αντί των πολιτικών εξηγήσεων σε όλα αυτά, η μόνιμη απάντηση επωδός είναι: «γίνανε εκλογές, εμείς κριθήκαμε, τώρα διοικούν άλλοι» και το λυπηρό είναι ότι αυτή η μεγάλη παθογένεια που κρύβεται στην παραπάνω αναφερόμενη πολιτικάντικη και πονηρή φράση, υιοθετείται εκτός από δημοτικές παρατάξεις και από απλούς πολίτες, των οποίων τα συμφέροντα αυτών κυρίως θίγονται από τέτοιες συμπεριφορές.
Ο λογαριασμός δυστυχώς πάει πάντα στους πολίτες και για τους αιρετούς που έχουν τις πολιτικές ευθύνες, μέσω της λαϊκής ψήφου, από εδώ πάνε και οι άλλοι χωρίς πολιτικές εξηγήσεις.
Το παρήγορο είναι ότι πληροφορούμαστε, ότι στον Δήμο Ξηρομέρου τους τελευταίους 10 μήνες, τα οικονομικά του έχουν συμμαζευτεί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και περιμένουμε τον Σεπτέμβριο 2020, τον πρώτο θεσμοθετημένο ετήσιο απολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο της νέας δημοτικής αρχής, για να δούμε τα επίσημα στοιχεία και την οικονομική κατάσταση όπως αυτή αποτυπώνεται, γιατί αυτή την φορά θα γίνει ετήσιος απολογισμός, είναι υποχρέωση της νέας δημοτικής αρχής.

6 σχόλια:

  1. Αφού υπάρχουν τα στοιχεία,όπως λέτε, τότε γιατί η παρούσα Δημοτική Αρχή δέν απευθύνεται στή Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου;
    Δέν γνωρίζω αν είναι νόμιμο ή όχι,γι αυτό ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο μιλά για μόνο πολιτικές ευθύνες και για καθήκον πολιτικών απαντήσεων.
    Για το τελείως διαφορετικό θέμα που θίγεις, αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα στοιχεία πήγαν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
    Επίσης γνωρίζουμε ότι αυτές οι υποθέσεις των ελέγχων είναι πολύ χρονοβόρες.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ;ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ,ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, η απάντηση στο ερώτημα σου είναι στα έγγραφα της ψήφισης των ισολογισμών - απολογισμών.
      Διάβασε τα και θα την δεις πεντακάθαρα, αν θέλεις να την δεις και κυρίως να την καταλάβεις.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  4. Από 2:44
    Ευχαριστώ για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σωστή και σαφή απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.