Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ξηρομέρου, για τις απολύσεις εργαζομένων στον ΝΗΡΕΑ.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δ.Σ του Δήμου Ξηρόμερου στις 23-6-2020 μετά από το κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση ΝΗΡΕΑ για τις απολύσεις πού έγιναν η δημοτική αρχή έφερε το θέμα στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος με έτοιμο διαμορφωμένο ψήφισμα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου κατέθεσε ως ψήφισμα, το ψήφισμα των εργαζομένων που ομόφωνα εγκρίθηκε από την Γ.Σ του σωματείου που έγινε στις 22-6-2020 πού είναι και το πιο αποφασιστικό όργανο των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να βάλει το ψήφισμα σε ψηφοφορία.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε στη δύναμη και στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων και ψηφίσαμε το ψήφισμα του σωματείου, χωρίς υπεκφυγές, και χωρίς αστερίσκους όπως οι εργαζόμενοι μας καλούσαν να κάνουμε. Καλούμε τους εργαζόμενους και το Δ.Σ του σωματείου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Να δυναμώσουν το σωματείο τους, να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη γιατί μόνο έτσι μπορεί να κερδίσουν τα πάντα.
Καμία αναμονή, καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ξηρομέρου.

-------------------------------

Αναλυτικά η ανακοίνωση – ψήφισμα:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ “ΙΧΘΥΣ”
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αριθμ. Αποφ. Ειρηνοδικειου Μεσολογγιου 12/201, ΑΦΜ: 997191843
Αστακός, ΤΚ 30006, email: somanirait@gmail.com,τηλ.6943253526, 6938560719
Αριθμ. Πρωτ. 39 20/06/2020

Εν μία νυκτί η διοίκηση της εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ καρατόμησε 32 συναδέλφους φύλακες δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security.
Με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό των συναδέλφων -τώρα το θυμήθηκαν μετά από δεκαετίες λειτουργίας- άφησαν τους συναδέλφους στο έλεος της ανεργίας, της ανασφάλειας, της αγωνίας για επιβίωση, και της φτωχοποίησης, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το τραγικό γεγονός του θανάτου συναδέλφου το 2018.
Ο στόχος είναι προφανής. Αύξηση των κερδών εις βάρος του ανθρώπου του μόχθου!
Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις απολύσεις!
Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο ώστε να απαντήσουμε αγωνιστικά στις μεθοδεύσεις αυτές της εταιρείας, που οδηγούν στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους και έπαιτε συνέχεια! Υποχρέωση όλων μας είναι να σταματήσουμε τον αντεργατικό αυτό κατήφορο που στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου θυσιάζονται άνθρωποι φτωχοί, μεροκαματιάρηδες!
Τέλος καλούμε τους θεσμικούς φορείς του νομού να πάρουν θέση χωρίς υπεκφυγές και αστερίσκους!
Κύριοι! Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε στον τόπο μας!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.