Διαδικασίες διοργάνωσης του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) - Φάρος Μύτικα», απόστασης 1587 μέτρων.


Με την απόφαση του υπ' αριθμόν 486/21.7.2020 (δείτε εδώ), το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στον Δήμο Ξηρομέρου», ξεκίνησε τις διαδικασίες διοργάνωσης του 1ου κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) - Φάρος Μύτικα», απόστασης 1587 μέτρων.
Είναι μία ιδέα που για πολλά χρόνια ήταν σε συζήτηση και θα γίνει μία προσπάθεια να υλοποιηθεί και να γίνει πράξη φέτος ή αν αυτό δεν γίνει δυνατόν για οποιοδήποτε λόγο, να έχουν μπει οι βάσεις για του χρόνου.
Ήδη υπάρχει από την αρχή ενθαρρυντική εθελοντική στήριξη της προσπάθειας της διοργάνωσης και σε αυτή την υπόθεση συμμετέχουν και άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο πολλά χρόνια, ξέρουν τις λεπτομέρειες που απαιτούνται για να στηθεί σωστά, μιας και μιλάμε για ένα αγώνα στην ανοικτή θάλασσα, όπου υπάρχουν πολλά θέματα ασφαλείας να καλυφτούν και απαιτείται την ημέρα του αγώνα κάποιος ικανός αριθμός εθελοντών να είναι παρόν, για να στηρίξει την διοργάνωση.

Πληροφορηθήκαμε προς το παρόν δύο πράγματα:
1. Ημερομηνία και ώρα του κολυμβητικού διάπλου «Μύλος Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) - Φάρος Μύτικα», την Τρίτη 25 Αυγούστου, με ώρα έναρξης στις 09:00 π.μ.
2. Προϋποθέσεις συμμετοχής πολύ αυστηρές. Καλός κολυμβητής/τρια, με πολύ καλή φυσική κατάσταση, αποδεικνυόμενα με πρόσφατη συμμετοχή τους σε ανάλογη διοργάνωση κολυμβητικού διάπλου ανοικτής θάλασσας ή χαρτί ότι είναι αθλητής κολυμβητής - μέλος κολυμβητικού συλλόγου και πάντα με υπεύθυνη δήλωση του ότι δεν αντιμετωπίζει ιατρικό καρδιοαναπνευστικό θέμα, έχει καλή φυσική κατάσταση και συμμετέχει με δική του ευθύνη. (Για συμμετοχές τηλ. επικ.: 6946280462, Πρόεδρος ΝΠΔΔ κ. Βασίλης Πολύζος).

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της διοργάνωσης, που αφορούν:
  • Συνοδευτικά μικρά σκάφη, ανάλογα τον αριθμό των συμμετοχών (1 σκάφος ανά 3 συμμετέχοντες).
  • Ο απαραίτητος εξοπλισμός συμμετεχόντων κολυμβητών.
  • Παρουσία Λιμενικού Σώματος.
  • Παρουσία ναυαγοσωστών.
  • 4 πολύ μεγάλες και ευκρινείς σημαδούρες να οριοθετήσουν την ευθεία της διαδρομής.
  • Παρουσία γιατρών και ασθενοφόρου.
  • Πιθανοί ενδιαφερόμενοι χορηγοί διοργάνωσης.
  • Χορηγός επικοινωνίας.
Σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες και βίντεο από το κολυμβητικό διάπλου της συγκεκριμένης διαδρομής που έγινε σήμερα 24 Ιουλίου στις 09:00 π.μ., από την κολυμβήτρια ανοικτής θαλάσσης κα Χριστίνα Νικολάου (Christina Tri for Autism), η οποία βοηθά με τις γνώσεις της την διοργάνωση.
Η τοποθεσία έναρξης του αγώνα, ο Μύλος στο Κάστρο Καλάμου (Μπένελόρδου) και ο τερματισμός στο πανέμορφο σημείο του Φάρου του Μύτικα, είναι μοναδικά.
Για την απαράμιλλη ομορφιά του Ιονίου Πελάγους δεν χρειάζονται συστάσεις, ειδικά το πρωί.
Όπως μας είπε η φίλη Χριστίνα, η συγκεκριμένη διαδρομή των 1587 μέτρων στην ανοικτή θάλασσα, την οποία την έκανε σε 37 λεπτά, είναι απαιτητική, όχι γιατί είναι μεγάλη, αλλά επειδή στο μέσο υπάρχουν ρεύματα.
Θα κλείσουμε τονίζοντας και μία σύνδεση του συγκεκριμένου κολυμβητικού διάπλου με την Ιστορία του τόπου μας. Ο Κάλαμος την εποχή της Τουρκοκρατίας ήταν υπό Αγγλική κυριαρχία και πολλοί Έλληνες κατέφυγαν εκεί για να σωθούν από τους Τούρκους και μάλιστα επειδή είναι πολύ κοντινή η απόσταση, αυτό όπως ήταν φυσικό γινόταν και κολυμπώντας.































































2 σχόλια:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.