Γιάννης Τριανταφυλάκης: Αυτές ήταν οι λαθεμένες πολιτικές επιλογές στην οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης. Η ψήφιση του οικονομικού απολογισμού του 2018, αφορά την απλή λογιστική αποτύπωση ορκωτών λογιστών και δεν εγκρίνουμε την οικονομική διαχείριση.


Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή 10 Ιουλίου, με μοναδικό θέμα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού του 2018, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης ήταν πολύ συγκεκριμένος και με παρουσίαση στοιχείων για τις πολιτικές επιλογές της προηγούμενης δημοτικής αρχής στην οικονομική διαχείριση, οι οποίες όπως ανάφερε ήταν εγκληματικές.
Η ψήφιση του οικονομικού απολογισμού του 2018 έχει το νόημα της έγκρισης της λογιστικής αποτύπωσης εσόδων και εξόδων και δεν συνιστά επιδοκιμασία της οικονομικής διαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που ήταν τελείως λαθεμένη και έφερε σήμερα τον Δήμο Ξηρομέρου σε δεινή θέση και οικονομική ασφυξία.
Αναφέρεται στην προηγούμενη οικονομική διαχείριση, στην λαθεμένη σύναψη του τεράστιου δανείου του ενός εκατομμυρίου, σε πλασματικούς προϋπολογισμούς με μεγάλη απόκρυψη ποσών στα έξοδα στην ΔΕΗ και στο ΦΟΣΔΑ, στην θετική ζημία στην ύδρευση και στους πολίτες που πλήρωναν ύδρευση στην Αλυζία και τα λεφτά τους χάθηκαν και ενώ πλήρωσαν φαίνονται χρεωμένοι στον Δήμο.
Μάλιστα σε άλλο σημείο του Δ.Σ. για το σοβαρό θέμα της σύνταξης πλασματικών προϋπολογισμών και απόκρυψης στοιχείων, ρωτήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης ''Αναζωογόνηση Ξηρομέρου'' κ. Νίκο Ζώγα, αν για όλα αυτά τα πολύ σοβαρά που αναφέρει έχει ο Δήμος πράξει κάτι και αν έχει προσφύγει στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και η απάντηση του Δημάρχου ήταν ναι.
Στο θέμα των υπεξαιρεθέντων τελών ύδρευσης του τέως Δήμου Αλυζίας, ο κ. Γαλούνης αντέδρασε πολύ έντονα και επιτέθηκε προσωπικά στον Δήμαρχο και στον κ. Λευτέρη Μάντζαρη, αναφερόμενος στην γνωστή υπόθεση για την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη τον Φεβρουάριο του 2015 και για 5 χρόνια ήταν στάσιμη στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και όπως ανέφερε ο κ. Γαλούνης, κρίθηκε αθώος με απαλλακτικό βούλευμα.
Ακούστε το ηχητικό, έχει πολύ ενδιαφέρον για να βγάλει ο καθένας πολίτης τα συμπεράσματα του, με την λογική και την κρίση του.


2 σχόλια:


  1. Καταλάβαμε και πολύ καλα μάλιστα.
    καλό καλοκαίρι με υγεία το Κυριότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πεί κανείς με όλα αυτά τα παράδοξα της ζωής.
    τι να πεί κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.