Εγκληματική οργάνωση στην Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθη ο αρχηγός της σπείρας για κλοπές σκαφών.



Νέα εξέλιξη στη μεγάλη υπόθεση με την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Αιτωλοακαρνανία από την Ασφάλεια Πατρών.
Συνελήφθησαν, χθες σε Πάτρα και Σύρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών και του Τμήματος Ασφάλειας Σύρου Ερμούπολης, ο αλλοδαπός αρχηγός και ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στη διάπραξη κλοπών σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών.
Σε βάρος των συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, απατών και πλαστογραφιών.
Η σύλληψη των δύο δραστών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Σύρου – Ερμούπολης.
Οι δύο συλληφθέντες είναι ο αρχηγός και το μέλος της Ά εγκληματικής οργάνωσης και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σπείρα που ενέχεται σε κλοπές σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών:
«Η Α’ εγκληματική οργάνωση αποτελείται από τέσσερις άνδρες (έναν αλλοδαπό και τρεις ημεδαπούς) από τους οποίους έχει συλληφθεί ο ένας ημεδαπός.
Τα μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης για χρονικό διάστημα ενός έτους και πλέον, λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών σκαφών, εξαρτημάτων αυτών, εξωλέμβιων μηχανών και διαρρήξεων αποθηκών με σχετικά αντικείμενα, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.
Στη συνέχεια οι δράστες, είτε πωλούσαν τα κλοπιμαία ως εξαρτήματα από κατάστημα διατηρεί ο ένας από αυτούς, είτε μέσω εικονικών παραστατικών εξαγωγής, που εκδίδονταν από τον ίδιο, τα εξήγαγαν στην Αλβανία, με την κατάθεση στο Τελωνείο εικονικών εγγράφων-τιμολογίων.
Όταν λήφθησαν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου-εξόδου πολιτών από και προς την Αλβανία λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού (COVID 19) και ο αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δεν είχε την δυνατότητα να εισέρχεται στην Ελλάδα, για να διαπράττει κλοπές και να επιστρέφει στην Αλβανία, η δράση της Α΄ εγκληματικής οργάνωσης διεκόπη και συστάθηκε νέα (η Β εγκληματική οργάνωση) από έναν ημεδαπό συνεργό του….»
Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν συνολικά οκτώ μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων και πιο συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της απάτης, της μαστροπείας, της ζωοκλοπής, της κατοχής ναρκωτικών, της κατοχής όπλων, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Οι οκτώ συλληφθέντες απολογήθηκαν χθες στον Ανακριτή Αγρινίου και οι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Προφυλακιστέοι ωστόσο κρίθηκαν οι τρεις νεαροί Ξηρομερίτες που μάλιστα είναι και αδέλφια.
Περισσότερα για την δράση των εγκληματικών οργανώσεων, ΕΔΩ

5 σχόλια:

  1. Πού είναι οι κύριοι που αντιδρούσαν
    στήν τοποθέτηση καμερών;
    Λίγα έγιναν στο λιμάνι του Μύτικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτή την μονόπλευρη λογική σου να μπούν κάμερες
      και σε όλους τους δρόμους και τα σοκάκια της Ελλάδας ?

      Διαγραφή
  2. Το 99,99999999999999999999999999999999999999999 % του κόσμου
    δέν είναι ούτε κλέφτες, οϋτε εγκληματίες, είναι απλοί άνθρωποι.
    Και θα βάλουμε κάμερες παντού ?
    Ειναι κοινή κοινωνική λογική και λογικό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λιμανι ειναι ενας πολυσυχναστος χωρος που εχουν συμβει διαφορα. Επιτηρουνται λοιπον τα σκαφη και ο χωρος. Κανενας δεν ειπε να μπουν καμερες παντου. Ειναι συνηθισμενη τακτικη καποιων που αντιδρουν σε ενα λογικο μετρο να αντιτεινουν αναφεροντας μια επεκταση του παραλογη που κανενας δεν ζητησε.
    Παραδειγμα μπαινεις σε αστυνομικο τμημα και δηλωνεις ονομα και επωνυμο και ταυτοτητα. Να το κανουμε τοτε παντου;;;; Παμε στα ακρα και στα μη λογικα για να δηλωσουμε απλα αντιθετοι στο λογικο. Αστεια επιχειρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 11:37 π.μ. δέν μπορώ να ξέρω τι λέει
      η υπάρχουσα και σεβαστή νομοθεσία για τις κάμερες.
      απλά λέω την γνώμη μου και οπως ως απλό μέλος της κοικωνίας μας και δέν είμαστε εμείς ολοι αρμόδιοι
      στο δήμο μας για τις τελικες αποφάσεις του δήμου μας.
      απλή άποψή μου : Μπορεί εσύ και εγώ να μην νοιάζει
      τι θα πούν οι διπλανοί μας συμπολίτες μας,
      εάν ως μια φιλική-αξιοπρεπή παρέα φίλων
      πάμε τις καλοκαιρινές μας διακοπες σε ενα
      οποιοδήποτε τουριστικό μερος και οπως πηγαίνουν
      διακοπες πολλοί απο εμας το καλοκαίρι.
      Ομως Φίλε μας συμπολίτη μπορεί ενδεχομένως
      να υπάρχουν κσι συμπολίτες μας-τουρίστες
      που για διάφορους σεβαστούς προσωπικούς λόγους
      δέν θέλουν να ξέρουν για παράδειγμα λέμε εσύ και εγώ
      την φιλική- αξιοπρεπή τους παρέα και όταν πανε τις διακοπες τους.
      αυτό δέν θα πρεπει να το σεβαστουμε ως ισότιμοι συμπολίτες που είμαστε όλοι μας ?

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.