Αστακός: “Καμία ανησυχία” λέει ο Δήμαρχος - ιχνηλατήσεις για το κρούσμα κορωνοϊού στο Discoverer India.«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» τονίζει ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, για το γεγονός πως αλλοδαπό άτομο -αιγυπτιακής καταγωγής- που επιβιβάστηκε στο πλωτό γεωτρύπανο που είναι αγκυροβολημένο ανοικτά του Αστακού είναι θετικό στον κορωνοϊό.
Το τοπίο ξεκαθαρίζει ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στο Discoverer India. Το νεαρό άτομο που νόσησε δεν είναι μέλος του πληρώματος, αλλά ένας εκ των επιθεωρητών του πλοίου που πρόκειται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, διαδικασία που θα γίνει σε λίγες ημέρες.
Ο εν λόγω νεαρός άνδρας έφθασε στη χώρα μας με τους άλλους επιθεωρητές προ ολίγων ημερών, αεροπορικώς στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πριν έρθει στη χώρα έκανε δυο τεστ για κορωνοϊό τα οποία υπήρξαν αρνητικά, ωστόσο θετικό βγήκε το τεστ που έκανε στο αεροδρόμιο, το αποτέλεσμα του οποίου έγινε γνωστό μια ημέρα μετά.
Είναι ασυμπτωματικός, ενώ διέμενε μια βραδιά σε ξενοδοχείο της περιοχής και συνολικά ήρθε σε επαφή με εννέα άτομα, πέντε του πληρώματος και τέσσερις εργαζόμενους σε ξενοδοχείο. Έγιναν οι ιχνηλατήσεις και ελήφθησαν δείγματα από όλα τα άτομα τα οποία δεν παρουσιάζουν προς το παρόν συμπτώματα.
Τα εννέα αυτά άτομα θα παραμείνουν σε καραντίνα -στα σπίτια τους και στο Discoverer India αντίστοιχα- όπως και το άτομο που νοσεί ενώ όλο το πλήρωμα -περί τα 60 άτομα- θα παραμείνει για επτά ημέρες στο πλωτό γεωτρύπανο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.