Προς δημοπράτηση η αναβάθμιση 14 παιδικών χαρών του Δήμου Ξηρομέρου, προϋπολογισμού 212.000 €.


Είναι γνωστό σε όλους η άθλια κατάσταση στην οποία παραδόθηκαν και βρίσκονται οι παιδικές χαρές του Δήμου Ξηρομέρου, μιας και τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν συντηρήθηκαν. Από τα πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ απ' ευθείας αναθέσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, γι αυτό τον σκοπό δεν βγήκαν χρήματα για μία στοιχειώδη έστω συντήρηση τους.
Σας ενημερώνουμε ότι για την βελτίωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, ήδη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, ψήφισε στις 14 Αυγούστου τα τεύχη δημοπράτησης της συντήρησης και αναβάθμισης τους, τα οποία ετοίμασε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου, και αφορά 14 παιδικές χαρές.
Συγκεκριμένα τις:

Στην Δ.Ε. Αλυζίας τρεις (3) Παιδικές Χαρές και συγκεκριμένα στις κάτωθι θέσεις:
  • Αρχοντοχώρι - Παιδική Χαρά
  • Κανδήλα - Παιδικός Σταθμός
  • Μύτικας - Παιδική Χαρά θέση Παναγούλα

Στην Δ.Ε. Φυτειών τρεις (3) Παιδικές Χαρές και συγκεκριμένα στις κάτωθι θέσεις:
  • Παπαδάτου - Παιδική Χαρά
  • Φυτείες - Παιδική Χαρά
  • Φυτείες - Παιδικός Σταθμός

Στην Δ.Ε. Αστακού οχτώ (8) Παιδικές Χαρές και συγκεκριμένα στις κάτωθι θέσεις:
  • Αστακός - Παιδική Χαρά,
  • Αστακός - Παιδικός Σταθμός
  • Βασιλόπουλο - Παιδική Χαρά
  • Μπαμπίνη - Παιδική Χαρά
  • Παλαιομάνινα - Παιδική Χαρά
  • Σκουρτού - Παιδική Χαρά
  • Στρογγυλοβούνι / Οικισμός Πηγάδια - Παιδική Χαρά
  • Χρυσοβίτσα - Παιδική Χαρά

Σύντομα θα τρέξει ο Διεθνής Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός και τα 212.000 € του «ΦιλόΔημος ΙΙ» ελπίζουμε να πιάσουν τόπο, να γίνει σωστή δουλειά, να γίνει πραγματικό έργο που θα ανταποκρίνεται στο τελικό αποτέλεσμα και η απαράδεκτη εικόνα των παιδικών χαρών του Δήμου Ξηρομέρου να αλλάξει, γιατί είναι προσβλητική για όλους μας.
Η χρηματοδότηση για την συγκεκριμένη αναβάθμιση των παιδικών χαρών, έγινε από το «ΦιλόΔημος II», απόφαση 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), αλλά έως και τον Σεπτέμβριο του 2019 (μετά από 18 μήνες) δεν υπήρχαν τεύχη δημοπράτησης, με άμεσο κίνδυνο να κινδυνεύουν να χαθούν τα χρήματα.
Δείτε εδώ τα τεύχη δημοπράτησης.

6 σχόλια:

  1. Ελλειπής πληροφόρηση. Έγινε διαγωνισμός τον Νοέμβρη του 19 και ξαναγίνεται μετά από 1 χρόνο σχεδόν. Άργησαν πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πληροφόρηση δεν είναι ελλιπής. Πράγματι έγινε διαγωνισμός τον Νοέμβρη του 2019, τον οποίο είχαμε ανακοινώσει και εδώ, αλλά υπήρξε ένα πρόβλημα με τις προϋπολογισθείσες τιμές όπως ενημερωθήκαμε και η Τεχνική Υπηρεσία επικαιροποίησε τις μελέτες και ο διαγωνισμός θα ξανατρέξει.
    https://mytikaspress.blogspot.com/2019/11/blog-post_92.html

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δικαιολογείται ο χρόνος των δέκα μηνών για μια επικαροποιηση; Όχι βέβαια.Ευχαριστω για τη ανασκευή ουσιαστικά της είδησης προς τη σωστήκατευθυνση της αντικειμενικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Από το Δεκέμβριο ως τον Αύγουστο είναι 8 μήνες και όχι 10.
    2. Η Τεχνική Υπηρεσία είναι αντικειμενικά υποστελεχωμένη και έχει και άλλες δημοπρασίες να ετοιμάσει (ετοίμασε αγροτικές οδοποιές, γήπεδα Κανδήλας και Μύτικα κα).
    3. Για τους 18 μήνες από την ένταξη στο Φιλόδημος ΙΙ το 2018 δεν σου φάνηκε καθυστέρηση;
    Προσωπικά γνωρίζουμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία προσπαθεί να τα προλάβει όλα, αλλά κάποια στιγμή το σύστημα δημοπρασιών είχε πρόβλημα μιας και η εφαρμογή του νέου νόμου είχε δυσλειτουργίες και οι δημοπρασίες σέρνονταν Πανελλαδικά.
    Όσο για την αντικειμενική ενημέρωση, κάποιοι επιλέγουν να κάνουν αυτό που κάνουν επώνυμα και κρίνονται και κάποιοι «ανώνυμα» και κρυπτόμενοι όπως νομίζουν να παραπληροφορούν.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης για περισσότερη πληροφόρηση στις 18.2.2020 ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος και δείτε γιατί στο επίσημο έγγραφο, άρα οι μήνες για να βγουν τα νέα τεύχη δημοπράτησης είναι 6.
    https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%95%CE%9E3%CE%A9%CE%9A%CE%96-%CE%9E%CE%A4%CE%92?inline=true

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να πούμε βέβαια πως η κανδηλα δεν έχει παιδική χαρά. Έχει μόνο στον παιδικό σταθμό που όλα σχεδόν είναι σάπια και κάτω έχει τσιμέντο αν κάποιο παιδάκι πέσει εκεί θα σπάσει πραγματικά το κεφάλι του. Το καλοκαίρι δεν έχουμε που να πάμε τα παιδιά μας να παίξουν.και όλα αυτά γιατί ξερίζωσαν την παλιά παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.