Η μηχανή του χρόνου: Η κοινωνική ζωή των ανθρώπων του Μύτικα.


Παράσταση Καραγκιόζη στον Μύτικα σε παλιά φωτογραφία πιθανόν της δεκαετίας του '60. Βλέπουμε ανθρώπους της περιοχής να βρίσκονται καθήμενοι και να ποζάρουν στον φωτογράφο.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Σταθούλα Μουρελά για την παραχώρηση της φωτογραφίας και θα χρειαστούμε την βοήθεια της ή κάποιου πιο παλιού Μυτικιώτη, για να μας πει ποιοι απαθανατίζονται και ποιο είναι το σημείο.

5 σχόλια:

  1. Συγκινητική φωτογραφια οπως ολες οσες δημοσιευονται.Πόσο όμορφα χαρακτηριστικά έχουν ολοι και πόσο γαλήνιοι φαινονται!!!Απιστευτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ31 Αυγούστου 2020 στις 11:45 π.μ.

    Υπεροχη φωτογραφια μιας περασμενης εποχης που τη ζησαμε εμεις και οι συνομηλικοι μου. Καραγκιοζοπαικτης ο αμιμητος Τσαπαρελης απο το Μεγανησι νομιζω , συγγενης των Μαρουλαιων και φιλος με τον πατερα μου και ολους τους Μυτικιωτες της ταβερνας . Ξεπερνουσε κατα τη γνωμη μου τον Ευγενιο Σπαθαρη . Θυμαμαι οτι επαιζε συνηθως κατω απο το καφενειο του Βασ. Σουλα και για μας ηταν μια ξεχωριστη διασκεδαση .Ειχε βοηθους το μακαριτη Μαρσαλ (Κων Μαρουλης) και τον Ματσουλα (συγγενεις του ) , οι οποιοι κρατουσαν τις φιγουρες η εριχναν κροτιδες οταν στο εργο επεφταν - υποτιθεται- πυροβολισμοι, και μεις μικρα παιδια φοβομασταν.
    Προσωπικα ημουν τακτικος θαμωνας των παραστασεων καραγκιοζη του αειμνηστου Τσαπαρελη , που φαινεται στη φωτογραφια ορθιος με το μουστακι μπροστα στο πανι , και απο τοτε μου εμεινε η αγαπη για τις παραστασεις καραγκιοζη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόση νοσταλγία και απλότητα για τον Μύτικα που αγαπώ. Αν και δεν κατάγομαι από εκεί όμως όλα τα καλοκαίρια μου στον Μύτικα είναι ένα ταξίδι στον χρόνο ,παλιά σε μιαν άλλη εποχή.Τα γραφικά σπιτάκια ,ο επιβλητικός Κάλαμος , η ηρεμία και το όμορφο παλιό δημοτικό σχολείο (νυν πολιτιστικό κέντρο),το νόστιμο φαγητό,η θάλασσα που σε κερδίζει,ένα τοπίο μαγευτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε, ο Μυτικας είναι Ιδέα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περι το 1984-85 ο Ηλιας Τσαπαρελης εδωσε ισως την τελευταια του παρασταση στον Μυτικα στου Καραμελα το καφενειο.Βοηθοι του εγω κ ο Σταθης Νταης.Το ειχε κανονισει ο πατερας μου που ηταν γνωστοι.Υπεροχος ανθρωπος κ ωραιες αναμνησεις.θοδ Γκουρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.