Σε εξέλιξη οι επενδύσεις του 4άστερου και 5άστερου στον Μύτικα Αιτ/νίας. Ευοίωνες οι προοπτικές του τουρισμού μεν, αλλά....


Με πολύ χαρά παρατηρούμε εμείς και όλοι οι κάτοικοι της Αλυζίας, να εξελίσσονται οι δύο μεγάλες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στον Μύτικα Αιτ/νίας, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που δημιούργησε ο κορονοϊός.

Μιλάμε συγκεκριμένα:
  • Για το 4άστερο κατάλυμα που είναι υπό ανέγερση εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση «Βούρκο ή Παλιομάγαζα» στην Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα δίπλα στο κάμπινγκ «Αλυζία» με τον διακριτικό τίτλο «Χρήστος Καρκάσης & Σία». Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 57 κλίνες και θα περιλαμβάνει πισίνα, αναψυκτήριο, εστιατόριο και πολλές άλλες παροχές.
  • Για το 5άστερο κατάλυμα ιδιοκτησίας «Αυδής Ξενοδοχειακή και Οικοτουριστική Ανώνυμη Εταιρεία», με τον διακριτικό τίτλο «Αίθων Α.Ε.», που είναι υπό ανέγερση εκτός σχεδίου πόλεως στη θέση «Αγία Σοφία» στην Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας. Η δυναμικότητα της μονάδας είναι 154 κλίνες, θα περιλαμβάνει συνεδριακό κέντρο 450 θέσεων, χώρους άθλησης, εστιατόρια, αναψυκτήρια κ.α.
Επίσης σε διαδικασία ανακαίνισης βρίσκονταν το ιστορικό μεγάλο Ξενοδοχείο «ΣΙΜΟΣ», στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα, η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί.
Στον πάνω Μύτικα, στην θέση περιβόλια, συμπατριώτης μας Μυτικιώτης έχει στα σκαριά μεγάλη επένδυση σε τουριστικό κατάλυμα και ελπίζουμε σύντομα να τον δούμε να ξεκινά τις εργασίες.
Εντός του οικισμού του Μύτικα, προχωρά απρόσκοπτα και με πολύ γρήγορο ρυθμό η τουριστική επένδυση συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, κατασκευής πέντε τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και καταστήματος με πισίνα. Πρόκειται για τουριστικό κατάλυμα 3 διωρόφων κτισμάτων, ουσιαστικά επέκταση στην ήδη υπάρχουσα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Μύτικα εδώ και κάποια χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες διαμονής υψηλής ποιότητας.
Οι ιδιώτες επενδυτές λοιπόν ρισκάρουν και επενδύουν στον Μύτικα, παρότι οι προϋποθέσεις δεν είναι και οι πλέον κατάλληλες και όταν μιλάμε για προϋποθέσεις, μιλάμε για όλες εκείνες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη και που ως τώρα με εγκληματική αμέλεια δεν έχουν προχωρήσει, αλλά τώρα σιγά σιγά φαίνεται κάποιο φως στον ορίζοντα, με κάποιες να δρομολογούνται.
Οδική σύνδεση Αλυζίας με Ιόνια Οδό στο ύψος του κόμβου Κουβαρά, βελτίωση δρόμου Μύτικας-Πάλαιρος-Βόνιτσα για σύνδεση με αεροδρόμιο Ακτίου, βιολογικός Μύτικα, Κανδήλας και Βάρνακα, τουριστικό αγκυροβόλιο Μύτικα, επέκταση σχεδίου πόλης Μύτικα και εφαρμογή υφιστάμενου σχεδίου, αξιοποίηση παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα-Αρχοντοχωρίου ως Ξενοδοχείο «Θεσμός», νέο κτίριο Κ.Υ. Μύτικα, νέο κτίριο Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Μύτικα, γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα, αθλητικοί χώροι κ.α.
Σιγά - σιγά πρέπει αυτές οι υποδομές να προχωρούν, να ξεμπλοκάρουν, να δρομολογούνται.
Όσον αφορά την αξιοποίηση της πολύ γνωστής και επισκέψιμης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα-Αρχοντοχωρίου ως Ξενοδοχείο «Θεσμός», στόχευση της νέας δημοτικής αρχής, είναι να προχωρήσει στην σύνταξη μελέτης για την διαμόρφωση της και πολύ σύντομα εκτιμάμε ότι θα έχουμε νέα σε αυτό το κομμάτι.
Πραγματικά μιλάμε για ένα θησαυρό που αποτελεί κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Αλυζίας. Επιτέλους μία δημοτική αρχή έρχεται να κάνει το αυτονόητο, αυτό που δεν μερίμνησαν να κάνουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, που αφήσαν αυτή την παραλία έρμαιο στην άναρχη ανάπτυξη και να έρχονται εδώ επισκέπτες και να μας επισημαίνουν μα τι κάνετε;
Εδώ έρχεται και κολλά και το θέμα της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Για ποια αξιοποίηση της παραλίας μιλάμε, όταν με βάση την μελέτη της ΠΟΑΥ προβλέπεται στην παραλιακή διαδρομή Αστακός - Μύτικας, τα στρέμματα κλουβιών από 95 να γίνουν 351,50 και τα δεσμευμένα στρέμματα των ζωνών της ΠΟΑΥ Π6, Π7 και Π10 θα είναι 5.061,12!!!
Τι θα συμβεί σε όλα αυτά τα δεσμευμένα χιλιάδες στρέμματα στο άμεσο μέλλον δεν το καταλαβαίνετε;
Εμείς θα αξιοποιήσουμε την παραλία με μελέτες και έργα, αλλά αμφιβάλουμε αν γίνουν αυτά που προβλέπονται από την μελέτη της ΠΟΑΥ, δηλαδή εκτροφή ψαριών ιχθυοτροφείου σε βιομηχανική κλίμακα, αν θα υπάρχουν λουόμενοι και επισκέπτες να πηγαίνουν σε αυτή την παραλία και το γιατί δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας και ειδικός για να το καταλάβεις, κοινός νους.
1 σχόλιο:

  1. Η παραθαλάσσια περιοχή μας έχει τουριστική προοπτική διότι είναι αραικατοικημένη περιοχή. Και ακόμα κι' εάν καταπολεμηθεί οριστικά η πανδημία, ο τουριστικός κόσμος θα επιλέγει τις διακοπές του και σε μέρη αραιοκατοικημένα.
    Επομένως κάθε σχεδιασμός
    που θα αφορά, με μέτρα της πολιτείας, οικονομικής αναπτυξης, θα πρέπει να, αφήνει περισσότερο χώρο καί για την τουριστική ανάπτυξη της οικονομίας μας γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.