Δημοτική Αρχή: Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς.


Αστακός 3.9.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς. 

Ως νέα δημοτική αρχή μέσα στα πολλά χρέη που παραλάβαμε, ενημερωθήκαμε ότι είχαμε και το χρέος προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου ύψους 19.467 €, για χρέη πριν το 2018 και χρέος 7.416 € για το 2019, τα οποία με την μέθοδο της συστηματικής απόκρυψης που εφάρμοζε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν αποτυπωνόταν στους προϋπολογισμούς και έτσι η δαπάνη γινόταν αυτομάτως μη νόμιμη, μη κανονική. Βρήκαμε σχετική ενημερωτική αλληλογραφία στα αρχεία του Δήμου Ξηρομέρου από το 2018.
Στον δικό μας πραγματικό προϋπολογισμό του 2020, αποτυπώσαμε 7.416 € προς της ΔΕΥΑ Αγρινίου.
Οι προηγούμενες οφειλές λοιπόν, ως μη νόμιμες, μη κανονικές δαπάνες, δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε κατευθείαν, θα πρέπει να καταστούν νόμιμες μέσω της δικαστικής οδού.
Η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, προχώρησε σε αγωγή για να τακτοποιηθεί και αυτή η οφειλή, στην προσπάθεια που γίνεται να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου και να αποκτήσει αξιοπιστία στην αγορά.
Αυτά για να γνωρίζουν οι πολίτες του Ξηρομέρου την μοναδική αλήθεια και πως διοικούνταν ο Δήμος Ξηρομέρου την προηγούμενη πενταετία.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

5 σχόλια:

  1. Μα δεν ελέγχθηκαν απο ορκωτούς? Δεν ηταν ολα πριμα τα στοιχεια γαλουνη?τους ιδιους ορκωτους δεν πγρατε και σεις βασιλακη?αυτα για δεν τα γραφεις μαναμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε από τις Φυτείες, επειδή κατέχεις τα λογιστικά, οι ορκωτοί ελέγχουν ότι αποτυπώνεται και φαίνεται. Μη λογιστής αλλά κοινή λογική.

      ΦΙΛΙΚΑ

      Διαγραφή
  2. καλα ρε παιδιά του δήμου παιδιά.Μεχρι και στα "δέντρα" και τις "πέτρες" χρώσταγε αυτός ο πολύπαθος δήμος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''ζαμάν φού και πέρα έβρεχε.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κεντρικός αγωγός της ΔΕΥΑ, που παίρνει νερό ο συνοικισμός Κουβαρά είναι αρκετός στην διατομή του ο αγωγός της ΔΕΥΑ, ωστε να μελετηθεί η πιθανή δυνατότητα να υδροδοτηθούν και επ' αμοιβής προς την ΔΕΥΑ, και άλλες κοινότητες του δήμου μας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.