Η μηχανή του χρόνου: Η κοινωνική ζωή των ανθρώπων του Μύτικα.


Μία από τις καλύτερες φωτογραφίες που έχουμε πάρει σας παρουσιάζουμε σήμερα. Πρόκειται για έναν γάμο, πιθανόν της δεκαετίας του '60, όπου η νύφη συνοδευόμενη από τον κάτω Μύτικα από συγγενείς και φίλους, με τα πόδια πηγαίνει προς την εκκλησία.
Πιθανόν το σημείο που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία είναι κοντά στου Γαλάτη και πρόκειται να περάσει από την αγορά του Μύτικα. Ο δρόμος όπως παρατηρείται είναι χωμάτινος και βλέπουμε μικρά παιδιά να βρίσκονται συγκεντρωμένα μπροστά συνοδεύοντας και πίσω να ακολουθούν μεγαλύτεροι.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Σταθούλα Μουρελά για την παραχώρηση της πολύ όμορφης και νοσταλγικής φωτογραφίας και θα χρειαστούμε την βοήθεια της ή κάποιου πιο παλιού Μυτικιώτη, για να μας πει ποιόν γάμο αφορά, ποιοι απαθανατίζονται και ποιο είναι το σημείο.

7 σχόλια:

  1. Βασιλικη Τσαμπιερη
    Πρεπει να ειναι ο γάμος της Χριστινας του Μαρουλη !! Την συνοδεύει ο πατέρας της ο μπαρμπα Στάθης , δεξιά οπως βλέπουμε την φωτογραφια!! Τον άλλον δεν τον γνωριζω Απο τα παιδάκια ειναι τα Μπανιωτακια , του ταχυδρόμου τα παιδια , ο Γιωργος Σουφης, η Κρυςαταλλω Σαμαντα !! Του Καρυπη ! Θα προςπαθηςω να βρω και αλλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία πρέπει να είναι στου Γαλάτη, σωστά νομίζω το εντοπίζεις. Η οποία γειτονιά λέγεται από τούς παλιούς και "κεραμιδάκι". Βλέποντας τη φωτογραφία αυτή, καταλαβαίνω το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από πού προκύπτει ότι η φωτογραφία είναι από του Γαλάτη.Στο σημείο εκείνο δεν υπήρχαν δίπατα σπίτια και από πίσω άλλα πηγαίνοντας προς το παζάρι (για μας τους παλιούς λέγεται "παζάρι" η αγορά του Μύτικα).Δεξιά επάνω φαίνεται μέρος κληματαριάς.Δύσκολος ο προσδιορισμός αφού έχουν παρέλθει περίπου 55 χρόνια!

      Διαγραφή
  3. Γράψεμε πιθανόν είναι στου Γαλάτη. Μας πληροφόρησαν ότι το σημείο είναιστην αγορά του Μύτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 28 Ιουνίου 1964 ο γάμος της Χριστίνας συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον αδερφό της τον Γιώργο.Η φωτογραφία τραβηγμένη στο ύψος του οικόπεδου,από το μέρος της θάλασσας,δίπλα στου Γαρμπή!Διακρίνεται το παλιό σπίτι του Γιαταγάνα,δίπλα ήταν τα γκρεμισμένα (σημερινό Hotel Simos),του Σαμαντά,Γκούρα και των Παπαναστασαίων (όπως ακριβώς είναι σήμερα).Κάτω δεξιά αναγνωρίζω τον εαυτό μου 6 ετών!!!Ο χωμάτινος δρόμος ξεκινούσε από του Φάρρου προς τον πάνω Μύτικα!Μάλιστα έμπροσθεν του φούρνου τον χειμώνα σχηματιζόταν μια μεγάλη λακούβα σε έκταση γιατί τα νερά δεν είχαν διέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι στο ύψος του σπιτιού του γιαταγάνα. Η μάντρα και τα μισογκρεμισμένα σπίτια είναι το Μακρυσταθέικο, του Κόλλιου και του Κοψιδά. Το σπίτι είναι του Στάθη Βαρδή που το μισό ήταν εμπορικό μαγαζί από τον Νάσο Χατζαρά. Απέναντι το σπίτι με την κληματαριά πρέπει να είναι του Τάκη Ζαμπέλη το πιο πιθανό ή ίσως του Γαρμπή.

    Μαργιώ Τσαμπιέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κληματαριά είχε το μαγαζί του Λάκια Γαρμπή όπου από κάτω έψηνε τα νοστιμότατα σουβλάκια και μας έτρεχαν τα σάλια ...Αλλοτινές μου εποχές,αλλοτινοί μου χρόνοι!!!Παρά τις στερήσεις μας τα παιδικά μας χρόνια ήταν καταπληκτικά ...

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.