Λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν να κόβουν αιωνόβιες δρύες (βελανιδιές) από το δάσος του Ξηρομέρου.




Η λαθροϋλοτομία στο δάσος της Βελανιδιάς στο Ξηρόμερο δεν έχει τέλος.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα από τους λαθροϋλοτόμους είχαν αποτυπωθεί μέσα από το προφίλ χρήστη του Facebook, και το είχαμε αναδείξει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Το Φεβρουάριο του 2019 στον Πρόδρομο Ξηρομέρου οι λαθροϋλοτόμοι έκαναν ξανά το έγκλημά τους με την κοπή αιωνόβιων δέντρων βελανιδιάς (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
Εχθές 23 Οκτωβρίου 2020 ξανά το δάσος έγινε, για ακόμα μία φορά το θύμα, καθώς οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο, στο βελανιδόδασος Ξηρομέρου.
Οι εικόνες που δημοσιεύουμε είναι από την περιοχή Γρούσπα στον Πρόδρομο Ξηρομέρου, με τα αποτελέσματα μόνο θλίψη, οργή και αγανάκτηση μας προκαλούν. Οι κάτοικοι της περιοχής με θλίψη και απογοήτευση παρακολουθούν το μακελειό αιωνόβιων δένδρων με δράστες αγνώστους.
Οι βελανιδιές έχουν κοπεί από τη ρίζα και το πανέμορφο δάσος λεηλατείται από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουμε ξανά δημοσιεύσει, οι λαθροϋλοτόμοι χρησιμοποιούν νέους τρόπους για να λυμαίνονται τα ξύλα. Αφού πρώτα οι ίδιοι κόβουν με αλυσοπρίονο τη βελανιδιά, την αφήνουν να ξεραθεί και στη συνέχεια όταν έλθει το Δασαρχείο, οι ίδιοι λαθροξυλάδες ή μέσω τρίτου προσώπου, «χτυπάνε» τα ξύλα στον πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν σε συμφέρουσα τιμή και πάνω απ’ όλα να είναι νόμιμα!!!
Δείτε φωτογραφίες που μόνο ντροπή και θλίψη προκαλούν:










2 σχόλια:

  1. Επιτρέπει η νομοθεσία τοποθέτηση καμερών για την προστασία αυτού του δάσους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όλα τα δέντρα να κόψουν... Ποιος θα τους εμποδίσει; Πολύ απλά... Κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.