Ένας επίγειος παράδεισος σπάνιας ομορφιάς σε κίνδυνο. Το έγκλημα σε εξέλιξη...


Μια εικόνα χίλιες λέξεις, εμείς σας δείχνουμε 100 εικόνες από έναν επίγειο παράδεισο σπάνιας ομορφιάς, που περικλείεται από το Μεγανήσι, Μύτικα, ακτές Αιτωλοακαρνανίας, Κάλαμο, Καστό και Αστακό.
Απειλείται από την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που 13 εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών έφτιαξαν, με διαχείριση μόνο από αυτούς τους ίδιους, χωρίς να ρωτηθούν οι τοπικές κοινωνίες και παραβιάζοντας τα θέλω τους, όπως αυτά αποτυπώνονται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Ξηρομέρου.
Δημιούργησαν μία Π.Ο.Α.Υ. (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών), όχι με την λογική που αναφέρει το γράμμα και το πνεύμα του σχετικού νόμου, δηλαδή να συγκεντρώσουν τις άναρχα διασκορπισμένες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που βρίσκονταν εντός της Π.Α.Υ. (Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) και εντός της παράκτιας ζώνης του Δήμου Ξηρομέρου, σε κόλπους και κολπίσκους, πάνω σε αρχαιολογικούς χώρους και δίπλα σε παραλίες, να τις συγκεντρώσουν σε επιλεγμένα σημεία εκτός συγκρούσεων με άλλες χρήσεις και δραστηριότητες, με επιστημονικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, αλλά δημιούργησαν μία Π.Ο.Α.Υ. με χωροθέτηση και μοναδικό κριτήριο χωροθέτησης, τις άναρχα διασκορπισμένες μονάδες εντός της Π.Α.Υ., όπου ακριβώς στα ίδια σημεία έφτιαξαν ζώνες Π.Ο.Α.Υ. Τόσο άρτια ήταν η μελέτη τους η πολυκριτηριακή, που συνέπεσαν τα κατάλληλα σημεία με εκείνα που ήδη κατείχαν με άναρχο τρόπο εδώ και πολλά χρόνια!!!
Έτσι τους βόλευε, έτσι έπραξαν νιώθοντας ότι έχουν την δύναμη, για να καταλάβουν 41.000 στρέμματα θαλασσίου χώρου και όλοι οι άλλοι να κόψουνε τον λαιμό τους. Κανονικοί εισβολείς.
Ο λόγος στις τοπικές κοινωνίες λοιπόν... που έστω και αργά φαίνεται να έχουν ξυπνήσει από τον παρατεταμένο λήθαργο και εφησυχασμό.
 


































































































4 σχόλια:

  1. Οι βουλευτές μας τι άποψη έχουν για αυτό το θέμα Δεν έχω ακούσει κάτι δεν έχει γράφει κάτι Μήπως συμφωνούν???? Θα μου πεις το έχουν ψηφίσει Οπότε γιατί να ενδιαφερθούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άλμπουμ αυτό με τις φωτογραφίες εάν το δούν στις Βρυξέλλες ίσως μας ζητήσουν την έξοδο απο την Ε.Ε. για αμέλεια της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος.

      Διαγραφή
  2. Και οι Βουλευτές άνθρωποι είναι και λάθη κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά, δεν έχει ακουστεί κανένας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.