Ανακοίνωση για μη πόση και μαγειρική χρήση νερού.


Αστακός 7.10.2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους των Κοινοτήτων Καραϊσκάκη, Μύτικα και Κανδήλας, ότι μετά από τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Διεύθυνσης Υγιεινής, ισχύει απαγορευτικό χρήσης του νερού τους για πόση και μαγειρική χρήση.
Η νέα δημοτική αρχή και σε αυτό τον τομέα εκτός, από τα προβλήματα επάρκειας νερού που παρέλαβε, έχει να αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του, λόγω του ότι κάτι δεν γινόταν καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Οι ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει είναι:
1. Βγήκε ήδη ο ανάδοχος καθαρισμού των δεξαμενών, οι οποίοι καθαρισμοί έχουν χρόνια να γίνουν.
2. Προχωρήσαμε στην προμήθεια χλωριωτών και επαρκούς ποσότητας χλωρίου.
3. Από τα οκτάμηνα που μόλις ήρθαν, προχωράμε στην σύσταση συνεργείου συνεχούς και επισταμένης παρακολούθησης της χλωρίωσης του νερού.
4. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Δ/νση Υγιεινής, εφαρμόζοντας όλα τα προτεινόμενα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής του νερού που μας θέτει.
5. Τρέχουμε μελέτες και έργα ύδρευσης, που θα έρθουν να συνεισφέρουν στην βελτίωση και της ποιότητας του νερού, εκτός από την επάρκεια.
6. Για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, έχει δημιουργηθεί στο κεντρικό μενού η ενότητα ''ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ'', όπου εκεί αναρτώνται από τον περασμένο Ιούλιο, οι μετρήσεις τις ποιότητας του νερού. Αυτό θα γίνεται από εδώ και πέρα συνέχεια, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της νέας δημοτικής αρχής.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

5 σχόλια:

  1. Μη πόσιμο νερό..!! Όταν για το νερό αυτό αύξησαν το 4μηνο πάγιο στα 24 ευρώ με επιβολή ΦΠΑ στο πάγιο και όχι στην κατανάλωση όπως γίνεται στους υπόλοιπους λογαριασμούς κοινής ωφελειας...Οταν ένας συνταξιούχος των 300 ευρώ εκτός από το υπερβολικά υψηλό πάγιο πρέπει να πληρώνει για να αγοράσει εμφιαλωμένο να πιει και να μαγειρέψει! Και μην αναφέρω το κόστος από τη φθορά των οικιακών συσκευών μιας οικογένειας από την κακή ποιότητα του νερού! Μη ξεχνάμε το καλοκαίρι που δεν είχαμε νερό γιατί ήταν αφυλαχτες οι δεξαμενές και όποιος ήθελε είχε πρόσβαση στο νερό και το έστελνε όπου ηθελε! Συνεχίστε να το παρέχετε δωρεάν στο λιμάνι να πλένουν όλοι οι ξένοι τα σκάφη τους τσάμπα ή να κάνουν το μπάνιο τους. Η τωρινη διοίκηση του Δήμου κατηγορεί τους προηγούμενους και οι προηγούμενοι τους νυν! Τους πολίτες δεν τους νοιάζει ποιος φταίει τους νοιάζουν οι πράξεις! Αν θέλετε να καλύψετε τα δημόσιονομικά ελλείμματα του Δήμου βρείτε πηγές εσόδων που να έχουν αντίκρυσμα σε αυτό που θα πληρώνουν οι δημότες..και μη τους βάζετε να πληρώνουν για κάτι που θα έπρεπε κανονικά να τους πληρώνετε για να το καταναλώνουν..!! Φτιάξτε τη ποιότητα του νερού, κόψτε το σε όσους χρωστάνε άπειρους λογαριασμούς και μετά ναι εφαρμόστε αύξηση με το σωστό όμως τρόπο επιβολής ΦΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σας που δεν κάνετε συχνούς ελέγχουν ώστε να μας ενημερώνετε τακτικά κ έρχεστε μετα απο καιρό να μας λέτε ότι είναι ακατάλληλο. Πολλά νοικοκυριά το χρησιμοποιουν καθημερινά στο μαγείρεμα, πλένουν τα φρούτα των παιδιών τους, σε καφετιέρες, πολλοί ειναι αυτοί που το πίνουν. Κ τόσο καιρό το καταναλώνουν χωρίς να γνωρίζουν Τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δικιο έχεις, αλλα και ο αερας που αναπνεουμε.
      Τι νομίζεις ότι ειναι πεντακάθαρος ? τόσα καυσαέρια έχει.

      Διαγραφή
  3. Κυρία Ειρήνη Χατζαρα πολύ σωστά τα είπατε,μπράβο αυτό ακριβώς συμβαίνει.Και πόσα τροχόσπιτα γεμίζουν τις δεξαμενές τούς..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Χατζαρα και λίγα λέτε. Μαζεύτηκαν τα αστέρια και αποφάσισαν αύξηση των λογαριασμών και των παγίων. Εκείνος ο αντιδήμαρχος που τα έχει καλά με τα social media δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για το νερό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.