Τι προβλέπει η μελέτη της υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας για τον Μύτικα.


Σύμφωνα με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε), η προτεινόμενη Π.Ο.Α.Υ. αποτελείται από δέκα (10) ζώνες παραγωγής (Π1-Π10), με συνολική επιφάνεια 25.977,98 στρέμματα. Δείτε τον παρακάτω πίνακα με τις 10 προτεινόμενες περιοχές.


Για το Μύτικα όπως βλέπουμε έχουμε την ζώνη Π-10, με θαλάσσια έκταση 395,16 στρέμματα (Κοινότητες Κανδήλας και Μύτικα).
Στη Μαυρομπολού αυτή την στιγμή η υπάρχουσα μονάδα έχει 10 στρέμματα σύμφωνα με την μελέτη, με δυναμικότητα παραγωγής 150 τόνους/έτος.
Η υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. προβλέπει για την υπάρχουσα μονάδα, αύξηση των στρεμμάτων σε 40 και της παραγωγικότητας στους 585 τόνους/έτος. Επίσης προβλέπει την ίδρυση μία νέας μονάδας 20 στρεμμάτων δίπλα στην Καπλάφκα, δυναμικότητας 431,25 τόνους/έτος.

Περιοχή Π-10 (Κοινότητες Κανδήλας και Μύτικα):


Με κόκκινη γραμμή η περιοχή Π-10 των 395,16 στρεμμάτων. Μεγαλύτερη από τον οικισμό του Μύτικα και απέχει το πρώτο σπίτι 870 μέτρα.

Άρα μιλάμε για 60 στρέμματα κλουβιών ιχθυοκαλλιεργειών από τα 10 σημερινά στρέμματα, σε μία δεσμευμένη θαλάσσια έκταση 395,16 στρεμμάτων.
Ο Φορέας Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ., είναι Ανώνυμη Εταιρία (Α.Ε.), η οποία συστάθηκε και συγκροτείται μόνο από εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας και το Επιμελητήριο Αιτ/νίας και κανέναν άλλο φορέα εντός. Η τοπική αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού φυσικά βρίσκονται εκτός.
Ο Φορέας Διαχείρισης θα έχει την αποκλειστική διαχείριση της Π.Ο.Α.Υ. και αυτός θα αποφασίζει για μελλοντικές επεκτάσεις και νέες μονάδες εντός των ορίων των 10 ζωνών παραγωγής, που καταλαμβάνουν όπως προαναφέραμε συνολικά για όλη την Π.Ο.Α.Υ., 25.977,98 στρέμματα και οι ζώνες υδρανάπαυσης 15.202,39 στρέμματα.
Για όποιους ενδιαφέρονται να μάθουν τι πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια στο τόπο που ζουν και αγαπούν, αν η συγκεκριμένη Π.Ο.Α.Υ. λάβει την έγκριση της Πολιτείας, επισυνάπτουμε ολόκληρη την Σ.Μ.Π.Ε. της προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ. εδώ.
Η ίδρυση της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ., αυτόματα θα σημάνει την μονόπλευρη ανάπτυξη για το παραλιακό κομμάτι του τόπου μας, αποκλειστικά και μόνο στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας.
Στον τόπο μας τα αμέσως επόμενα χρόνια θα έχουμε μια τεράστια θαλάσσια βιομηχανική περιοχή, που θα  είναι ενάντια στο Περιβάλλον, ενάντια στον Τουρισμό, ενάντια στην Οικονομία της χώρας, ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, ενάντια στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της προώθησης της ισόρροπης ανάπτυξης του εθνικού χώρου.

5 σχόλια:

 1. ζωνη παραγωγης κοντα 400 στρεμματα απεναντι απο τον Μυτικα , σε αποσταση κατω απο 1000 μετρα , που καποιοι (ο φορεας διαχειρησης της ποαυ) θα μπορουν στο μελλον να βαλουν και αλλα κλουβια με απλη αποφαση τους .
  οπως βλεπουμε η εκταση της ζωνης παραγωγης ειναι μεγαλυτερη απο τον οικισμο του Μυτικα αλλα κατα τον κυριο Μποκα δεν υπαρχει αντικρουομενη χρηση με ηδη υπαρχουσες δραστηριοτητες
  στον μυτικα φαινεται οτι ολοι βοσκανε μυρμηγκια και δεν θα τους επηρεασει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι λογικό σε Πολιτεία δικαίου κοινωνικής δικαιοσύνης
  Να μην συμμετέχει στον εν λόγω φορέα διαχείρισης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δηλαδή
  τα 10 στρέμματα
  θα γίνουν τωρα 60 στρεμματα
  κσι μετά μέχρι και 395 στρεμματα.
  μαγκιόρα μελέτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τετοικυς μελετητές χρειάζεται και ο δήμος
  να μεγαλώσει την δημοτική του περιουσία ο δήμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. άντε και ακόμα 5 στρέμματα να τάχουμε 400.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.