Δέσμευση ποσού 50.000 € από την 6η Υ.ΠΕ. προς προμήθεια υλικών και εκτέλεση εργασιών, για την αποκατάσταση ελλείψεων του κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας.


Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της 6ης Υ.ΠΕ. που ανέβηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, είχαμε δέσμευση ποσού 50.000 € για το έτος 2021, με βάση το από 13-10-2020 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ., για τη «Προμήθεια υλικών & εργασιών για την αποκατάσταση ελλείψεων του κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας», με τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.
Το ποσό αυτό θα διατεθεί κατόπιν προκήρυξης Συνοπτικού Διαγωνισμού.
Πρόκειται για την μελέτη που αφορά την προμηθεια υλικών και εκτέλεση εργασιών για τις ελλείψεις του Κ.Υ. Μύτικα, που κατέγραψε η Τεχνική Υπηρεσία της 6ης Υ.ΠΕ., κατά την πρόσφατη αυτοψία της και διοικητική παραλαβή που έγινε τον Ιούλιο του 2020 (δείτε εδώ).
Ως Blog θα αναζητήσουμε την μελέτη, να δούμε τι προμήθειες και τι εργασίες περιλαμβάνει και θα σας ενημερώσουμε. Με μία πρώτη εκτίμηση, δεν ξέρουμε αν αυτό το ποσό επαρκεί ώστε να καταστεί το Κ.Υ. Μύτικα λειτουργικό.
Φρονούμε ότι το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να συνδράμει οικονομικά την αποπεράτωση του Κ.Υ. Μύτικα, σε μία εποχή που τα θέματα υγείας είναι ψηλά στην ατζέντα και πάρα πολλοί αναθεώρησαν σε απόψεις, καταλαβαίνοντας πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα δυνατό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αν δεν το κατάλαβαν ούτε και τώρα, υπάρχει πρόβλημα.
Με μία σύντομη αναδρομή, βλέπουμε ότι λάθη και παραλείψεις του πρόσφατου παρελθόντος, άφησαν το Κ.Υ. Μύτικα στην μέση, γιατί κάποιοι αντί να πράξουν το καθήκον τους ως φορέας υλοποίησης του έργου (Δήμος Ξηρομέρου) και να προχωρήσουν στις απαραίτητες συμπληρωματικές μελέτες για την ολοκλήρωση του και την απορρόφηση του υπόλοιπου ποσού, ασχολούνταν με άλλα θέματα εσωτερικής φύσεως της δημοτικής ομάδας.
Τώρα το Κ.Υ. Μύτικα έχει περάσει στην διοικητική δικαιοδοσία της 6ης Υ.ΠΕ. και αυτή πλέον έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.