Δελτίο τύπου από την δημοτική παράταξη «Όλοι για την Λευκάδα» για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Το ψήφισμα - απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας από τις παρατάξεις των κ. κ. Καλού και Σολδάτου για τις υδατοκαλλιέργειες, που πλειοψήφησε στη συνεδρίαση της 23/11/2020, δεν περιλαμβάνει τα εξής σημαντικά, τα οποία αναφερόταν στην δική μας πρότασή που κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από όλη την αντιπολίτευση:
  • Το σαφές «ΟΧΙ στην χωροθέτηση της ΠΟΑΥ» που ψήφισε η Κοινότητα Καλάμου, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία. 
  • Την απομάκρυνση και των υπαρχουσών υδατοκαλλιεργειών, όπως αυτής στο Βαθύ Λιμιόνι (σύμφωνα με προηγούμενες και επανειλημμένες αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας).
  • Την έκφραση συμπαράστασης - αλληλεγγύης στους άλλους Δήμους που θίγονται, π.χ. Ξηρομέρου («Δεν δέχεται το Τοπικό Συμβούλιο Καλάμου, καμιά συζήτηση για επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών, όχι μόνο στον Κάλαμο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας»).
  • Τη συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών, όπως συνέβαινε στη διάρκεια της δικής μας θητείας.
Πρόκειται για μια απόφαση -θυσία στο βωμό σκοπιμοτήτων- πολύ μακριά από τις ανάγκες και την στήριξη που ζήτησε από τον Δήμο μας η τοπική κοινωνία.
Τέλος η Παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής των νησιών Καλάμου και Καστού ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λευκάδα 25/11/2020 

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.