Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με διοργανωτή τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ (ο σύνδεσμος του συνεδρίου εδώ). Θέμα του συνεδρίου: «H ΚΑΠ στην εποχή της Πράσινης Συμφωνίας: Η ευκαιρία του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας».
Το Πρόγραμμα του συνεδρίου:
Παρασκευή 06 Νοεμβρίου 2020.
09:30 - 09:35 | Έναρξη Συνεδρίου.
09:35 - 10:00 | Καλωσόρισμα Σύνεδρων.
Χαιρετισμός Επισήμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
10:00 - 12:00 | Εναρκτήρια Ενότητα: Η ΚΑΠ και ο πρωτογενής τομέας στην εποχή της Πράσινης Συμφωνίας: οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και ο εθνικός σχεδιασμός.
Θεματική στόχευση: Οι ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές, οι προτάσεις και οι πλέον πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής γεωργίας (Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και ΚΑΠ μετά το 2020). Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ και το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας: κατάσταση πραγμάτων, στρατηγικές προτεραιότητες και προτάσεις για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό του εθνικού πρωτογενούς τομέα. Βιντεομηνύματα υψηλών κοινοτικών αξιωματούχων.
12:00 - 12:15 | Διάλειμμα.
12:15 - 13:30 | 1η Θεματική Ενότητα: Ευφυής Γεωργία – Ευφυής Συμβουλευτική: ο ψηφιακός καταλύτης για μία πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γεωργία.
Θεματική στόχευση: Η συμβολή της ευφυούς γεωργίας στην ανταγωνιστικότητα και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα της γεωργίας, με έμφαση στα οφέλη και τις λύσεις για τους παραγωγούς. Τα αναγκαία έργα υποδομής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του εθνικού πρωτογενούς τομέα. Οι «ευφυείς» γεωργικές συμβουλές ως προϋπόθεση για την έγκριση και επιτυχή εφαρμογή των εθνικών στρατηγικών σχεδίων της ΚΑΠ. Ο κομβικός ρόλος ενός «ευφυούς» Συστήματος Γεωργικών Συμβουλών (FAS) που θα τοποθετείται στο κέντρο ενός ισχυρού Συστήματος Γεωργικής Γνώσης και Καινοτομίας (AKIS) για την υποστήριξη των παραγωγών κατά την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.
13:30 - 14:00 | Διάλειμμα.
14:00 - 15:30 | 2η Θεματική Ενότητα - Απλούστευση και εκσυγχρονισμός για τον παραγωγό και τη δημόσια διοίκηση: το ΟΣΔΕ στη μετάβαση προς τη νέα εποχή.
Θεματική στόχευση: Οι ευρωπαϊκές κατευθύνσεις και οι εθνικές προτεραιότητες για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης & Ελέγχου (ΟΣΔΕ) της ΚΑΠ προς όφελος του παραγωγού και της δημόσιας διοίκησης. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη των παραγωγών καθώς και για τη χάραξη, εφαρμογή και παρακολούθηση δημόσιων πολιτικών.
15:30 - 16:00 | Διάλειμμα.
16:00 - 17:30 | 3η Θεματική Ενότητα: Πράσινες και ψηφιακές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.
Θεματική στόχευση: Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία και ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα στην υπηρεσία των στόχων του Ταμείου Ανάκαμψης και της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και η βέλτιστη αξιοποίησή τους προς όφελος του πρωτογενούς τομέα. Ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος, τα νέα μοντέλα επιχειρηματικής ανάπτυξης, η στόχευση και οι ανάγκες των Περιφερειών και των συλλογικών σχημάτων του πρωτογενούς τομέα.
17:30 - 17:30 | Τέλος Συνεδρίου.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.