Η μηχανή του χρόνου: Η μαθητιώσα νεολαία του Μύτικα την δεκαετία του '70.


Μια εξαιρετική και σπάνια φωτογραφία σας παρουσιάζουμε σήμερα, που δείχνει μία μεγάλη ομάδα μαθητών μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, να απαθανατίζονται όλοι μαζί σε μία ομαδική φωτογραφία σε σημείο του Μύτικα, μιας και από πίσω αναγνωρίζουμε την σιλουέτα των Ακαρνανικών.
Αναγνωρίζουμε πάρα πολλούς από τους εικονιζόμενους στην συγκεκριμένη φωτογραφία, που πρέπει να είναι αρχές της δεκαετίας του '70. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το παρελθόν, κανονικό ταξίδι στον χρόνο, που αποτυπώνουν την ιστορία του χωριού μας.
Την φωτογραφία μας την παραχώρησε ευγενικά η κα Παρθενία Σκαρογιάννη, την οποία ευχαριστούμε πολύ.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε την πρόσκληση μας, όποιος αναγνώστης του Blog μας έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες του Μύτικα και θέλει να τις μοιραστεί μαζί μας και με όλους τους Μυτικιώτες, μπορεί να τις στείλει με e-mail στο mytikaspress@gmail.com, με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζουν, χρονολογία κ.λπ, ώστε να τις δημοσιεύσουμε.
Ήδη πάρα πολλοί έχουν ανταποκριθεί και έχουμε αρκετό υλικό να παρουσιάσουμε.

7 σχόλια:

 1. Σχολικό έτος 1972-1973.Τριτάξιο Γυμνάσιο Μύτικα.Εκδρομή όλων των τάξεων μαζί με τους καθηγητές μας Βασίλη Νταλταγιάννη εκ Θυρρείου (φιλόλογος) και τον αξέχαστο (χάθηκε σε ηλικία 67 ετών) Χρήστο Λακιρδακίδη εκ Μουσθένης Καβάλας (φυσιογνώστης).Σχεδόν όλοι οι συμμαθητές μου γνωστοί!Κάπου λίγο διακρίνομαι και εγώ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αναγνωρίζω Νίκο Μπέλια,ΝίκοΣτεφανή,Παναγιώτη,Μπέμπη και Θύμιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βασιλη Ζαμπελη , Αλεξη Παπανασταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αναγνωρίζω Τούλα Λεκατσά,Ουρανία Πουρνάρα,Γεωργία Λιβιτσάνη,Μαρία Λεκατσά,Πάνο Παπαδόπουλο,Μάκη Κτενά,Παρασκευα Παξινό,Γιώργο Μαγγάλα,Κώστα Κανέλλη,Νικο Βουλιέρη(πιτσιρίκος) και τον δίδυμο αδελφό του Μάκη,Αποστόλη Φραγκο, Γιωργο Σπυράτο,Μάκης Κανδηλιώτη,Νίκος Λιότος( Φίλιας), Στέλιο Μπουλιέρη, Σπύρο Γιαννέλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. φατσούλες είμασταν και ακόμα είμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σχολικό έτος 1972-1973
  Οι 60 και πλέον μαθητές της Α (Α1 και Α2 ) και Β' τάξης του 3/ταξίου τυπικά ή 2/ταξίου λειτουργικά Γυμνασίου Μύτικα
  (γενν. το έτος 1959 και 1960)

  (μια πρώτη προσέγγιση)
  απ' αριστερά και καθιστοί:
  Παρασκευάς Παβέλης, Κων/νος Μουρελάς, Δημ. Σαρδελής, Λάμπρος Τριποτσέρης, Παναγιώτης Παπαναστάσης
  Νίκος Βουλιέρης, Παρασκευάς Δάγλας, Μάκης Χτενάς, Μάκης Βουλιέρης, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Γεροντής, Απόστολος Φράγκος, Πρασκευάς Μπανιάς, Αγγελής Δρακάς, Σταμούλης Χολής....

  Απ' αριστερά όρθιοι:
  ;, Στάθης Καπότης, Νάσος Παβέλης, Αλ. Ππαπαναστάσης, Παρασκευάς Λιότος, Ν. Λιότσος, Νίκος Ζαμπέλης, Σωκράτης Παβέλης, Μάκης Κανδυλιώτης, Γιώργος Σπυράτος, Στέλιος Μπουλιέρης, Νίκος Στεφανής, Παρασκευή Καρκάση (πίσω), Χάιδω Νιφόρου;, Κανέλλης Κώστας, Γιώργος Μπουλιέρης, ΝΤΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Άη Βασίλη-Θύρρειο), Άννα Γιωργαλή, Πουρνάρα Ουρανία, Λιβιτσάνη Γεωργία, Λεκατσά Δήμητρα (πίσω), ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΚΕΡΔΑΚΙΔΗΣ (Καβάλα),
  Αναστασία Κολοβού , ....; Σπύρος Ευθυμίου Μήτσης, Μαρία Λεκατσά, Αγαθή Παπαναστάση, (Θεοδοσία Παπαναστάση), Βασίλης Ζαμπέλης, "Μπούλης" Τσαμπιέρης, Παναγιώτης Χρήστου, Θύμιος Σκαρογιάννης, Μήτσης Θεοδ. Σπυρίδων, Ζωή Χάνδρα, Βασιλική Κακούρη, Καραγιάννη Φωτεινή.....
  μ.σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το Γυμνάσιο Μύτικα άρχισε να λειτουργεί με τρεις τάξεις (Α1',Α2',Β',Γ') από το σχολικό έτος 1972-1973 με γυμνασιάρχη τον Χριστόφορο Διδασκάλου εξ Αγρινίου.Στην Γ'τάξη φοιτούσαν οι Παβελαίοι (Σωκράτης,Παρασκευάς,Νάσος),οι Μυτικιώτες (Στεφανής,Μπούλης,Στέφος,Θύμιος,Αλέξης,Ουρανία,Φρόσω,Μιλτιάδης),οι Κανδηλιώτες (Προκόπης,Βούλα,Γιαννούλα,Διονυσία)κλπ.
   Καθηγητές Βασίλης Νταλταγιάννης (κάτοικος Ναυπάκτου),Χρήστος Λακιρδακίδης και η των Αγγλικών Χριστίνα (μου διαφεύγει το επώνυμό της),την οποία πληρώναμε εμείς!

   Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.