Η μελέτη για τον οδοφωτισμό στο παραλιακό μέτωπο και τον πεζόδρομο του Μύτικα.


Σας παρουσιάζουμε σήμερα στοιχεία της μελέτης για τον οδοφωτισμό στο παραλιακό μέτωπο και τον πεζόδρομο του Μύτικα, ύψους 69.942,20 €, η οποία πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία θα αποτελέσει την πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου για ένταξη στο LEADER ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ, στη βάση της πρόσκλησης με τίτλο: «ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ», στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014 - 2020», ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 4: «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ».
Η μελέτη έγινε από τους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου Ξηρομέρου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου και θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω επιλεγμένα κάποια ενδεικτικά στοιχεία της, για να καταλάβετε τι αφορά και τι πρόκειται να γίνει.
Πριν την παρουσίαση των στοιχείων της μελέτης, θέλουμε να θυμίσουμε τα εντάλματα πληρωμής της τέως διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, για 17 φωτιστικά στο λιμάνι του Μύτικα, τα οποία παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2019 με πάρα πολλά προβλήματα και επισκευάστηκαν από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου, χωρίς ευρώ εντάλματος πληρωμής από την νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και λειτουργούν όλα κανονικότατα εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
Με τόσα χρήματα θα έπρεπε όχι μόνο τα 17 φωτιστικά του λιμανιού του Μύτικα να είναι λειτουργικά εντάξει και στην κυριολεξία του κουτιού, αλλά και όλος ο ηλεκτροφωτισμός του Μύτικα.
Αντ' αυτού τον Σεπτέμβριο του 2019 παραδοθεί ένας ηλεκτροφωτισμός στον οικισμό του Μύτικα σε άθλια κατάσταση, όπου έχουν σαπίσει κυριολεκτικά τα πάντα. Αυτά τα πολλά χρήματα που δόθηκαν για τον Μύτικα, δυστυχώς παρότι αφορούσαν ηλεκτροφωτισμό, εμάς στον Μύτικα δεν μας φώτισαν ώστε να καταφέρουμε να δούμε τα «έργα» τους, που μάλλον θα πρέπει να ήταν αόρατα.

Δείτε τα εντάλματα πληρωμής των τελευταίων 5 χρόνων για τον ηλεκτροφωτισμό του λιμανιού του Μύτικα:
Το 2015 έγινε επισκευή φώτων με 4.950 €, (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Το 2016 έγινε επισκευή φώτων 4.600 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Το 2017 έγινε επισκευή φώτων με 3.856,77 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής), συν 4.960 € για κατασκευή ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής).
Το 2017 έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 3.906 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
Το 2018 έγινε επισκευή φώτων με 2.940 € (δείτε εδώ το ένταλμα πληρωμής, περιλαμβάνονται και του Αστακού).
Το 2019 (Μάιος) έγινε προμήθεια φωτιστικών σωμάτων με 2.692,04 € (δείτε εδώ την απ' ευθείας ανάθεση, περιλαμβάνονται και του Αστακού, αλλά τον Μύτικα αφορούν εκτιμάμε).
Το 2019 (Μάιος) έγινε συντήρηση και επισκευή φωτιστικών σωμάτων με 3.992,80 € (δείτε εδώ την απ' ευθείας ανάθεση, περιλαμβάνονται και του Αστακού, αλλά τον Μύτικα αφορούν εκτιμάμε).

Σύνολο: 31.897,61 €.

Στοιχεία της μελέτης:
Αναγκαιότητα.
Η αναγκαιότητα οδοφωτισμού τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και στον πεζόδρομο του Μύτικα είναι αυτονόητη. Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν τα εναέρια φωτιστικά του κεντρικού πεζοδρόμου, καθώς επίσης δε λειτουργούν και τα φωτιστικά σώματα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αφού τα περισσότερα από αυτά είναι παντελώς κατεστραμμένα. Η κάκιστη κατάσταση που επικρατεί, δημιουργεί την εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης και παρακμής. 

Γενικά οφέλη.
 • Βελτίωση της ποιότητας ζωής και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες μας, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.
 • Λειτουργική αναβάθμιση με σωστό και επαρκή φωτισμό, που διευκολύνει την πρόσβαση για τους χρήστες του δημόσιου χώρου και ειδικότερα για τα εμποδιζόμενα άτομα.
 • Αισθητική αναβάθμιση και ανάδειξη του φυσικού χώρου, με στόχο την ενίσχυση της διαμόρφωσης της τοπικής ταυτότητας του οικισμού.
 • Τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθιστώντας την πιο ελκυστική.
 • Ενίσχυση του τοπικού πληθυσμού.

Περιβαλλοντικά οφέλη και Λειτουργικά Πλεονεκτήματα.
 • Τα νέα φωτιστικά σώματα θα είναι νέας τεχνολογίας LED με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και αυξημένη φωτιστική απόδοση, σε μεγάλη διάρκεια χρόνου χρήσης.
 • Η αντοχή των υλικών κατασκευής των φωτιστικών σωμάτων και των ιστών θα είναι αυξημένη σε βάθος χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη στα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, το θαλάσσιο περιβάλλον τοποθέτησής τους.
 • Η σωστή ρύθμιση της κατάλληλης επαρκούς έντασης και της θερμοκρασίας του φωτισμού θα κάνει άνετη και ασφαλή την παραμονή στο δημόσιο χώρο, χωρίς τη δημιουργία νυχτερινής φωτορύπανσης.
 • Θα γίνει ανάδειξη των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου.

Οικονομικά Oφέλη.
 • Ανάπτυξη του τουρισμού λόγω της αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου και της ανάδειξης του φυσικού τοπίου.
 • Οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς η αυξημένη επισκεψιμότητα θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
 • Τα λειτουργικά έξοδα και τα έξοδα συντήρησης θα μειωθούν σημαντικά, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης και καλύτερης ποιότητας των φωτιστικών σωμάτων και θα επιτραπεί η μετάθεση κονδυλίων σε άλλες ανάγκες του Δήμου, καθώς και η σταδιακή αναβάθμιση του συνόλου του οδοφωτισμού του οικισμού, με την εξοικονόμιση πόρων.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.