Συζητήθηκε το θέμα της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας. Απόφαση εναντίωσης στο προτεινόμενο σχέδιο (ηχητικό).


Παρακολουθήστε την συζήτηση του θέματος της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας.
Θέμα 3ο: Απόφαση Δ.Σ. σχετικά με την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας, των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, με Φορέα Διαχείρισης την «Αναπτυξιακή Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας».
Εισηγητής: Χαράλαμπος Καλός – Δήμαρχος.
Πάρθηκε απόφαση με βάση την τελική εισήγηση 7 σημείων του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Καλού, που συνδιαμορφώθηκε κατόπιν της συζητήσεως και μπορείτε να την ακούσετε από τα σημεία: 2:18:39 - 2:21:34.
Εμείς θα προσθέσουμε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Η θαλάσσια περιοχή που περικλείεται ανάμεσα από Λευκάδα - Μεγανήσι - Πάλαιρο - Μύτικα - Κάλαμο - Καστό - και την παράκτια διαδρομή Αστακός - Μύτικας, είναι ενιαία τουριστικά και άρα οι Δήμοι Λευκάδας - Ακτίου Βόνιτσας και Ξηρομέρου, πρέπει να δράσουν συντονισμένα και επιδεικνύοντας αλληλεγγύη, γιατί επαναλαμβάνουμε η θάλασσα δεν έχει σύνορα και το θέμα τους αφορά όλους.
Δεν πρέπει να επιτραπεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση, που θα επιφέρει το εκτεταμένο αυτό σχέδιο της προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ., που θα επηρεάσει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό και την παράκτια αλιεία σε όλη την προαναφερόμενη περιοχή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.