Τρεις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σαφή και καθαρή θέση ενάντια στην ίδρυση της Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου. Η στάση των Βουλευτών Αιτ/νίας.


Με επίσημες τοποθετήσεις τους και μάλιστα γραπτώς, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Α' Πειραιά και Νήσων, παίρνουν σαφή και καθαρή θέση στο προτεινόμενο σχέδιο δημιουργίας Π.Ο.Α.Υ. στον Πόρο που θα καταλάβει το 25% του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου αυτού του στολιδιού του Αργοσαρωνικού.
Πρόκειται για τους Βουλευτές κ. κ. Νίκο Μανωλάκο, Ιωάννη Μελά και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.
Εκτός από την σαφή και καθαρή θέση, έχουν ξεκινήσει ενέργειες με παρεμβάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία για ματαίωση αυτού του σχεδίου.
Στην δική μας Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, έχουμε ένα πολύ απλό αίτημα δικαιοσύνης και λογικής του Δήμου και των κατοίκων, η σχεδιαζόμενη Π.Ο.Α.Υ. να μην ιδρυθεί στο παράκτιο μέτωπο όχι του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου δεν προβλέπονταν Π.Ο.Α.Υ. σε αυτό το σημείο ποτέ και πουθενά. Προβλέπονταν η Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων με 3 ζώνες στην νομοθεσία, και μας προέκυψε ξαφνικά η Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας με 10 διάσπαρτες ζώνες, που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους, με εμφανή σκοπό την νομιμοποίηση όλης της αναρχίας της διάσπαρτης χωροθέτησης των προηγούμενων χρόνων, ώστε να βολευτούν όλοι ανεξαιρέτως οι ιχθυοκαλλιεργητές και να ξεβολευτούν και να χάσουν τον ύπνο τους όλοι οι άλλοι, ξενοδόχοι, κλάδος εστίασης, τα κάμπινγκ, τα ενοικιαζόμενα, οι αλιείς, οι παραθεριστές Έλληνες και Αλλοδαποί, οι επενδυτές σε παραθεριστική κατοικία, οι επιχειρηματίες του θαλάσσιου τουρισμού, οι επίδοξοι επενδυτές του τουρισμού. 
Σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο αίτημα δικαιοσύνης και λογικής, δυστυχώς μόνο λύπη και στενοχώρια σε πιάνει βλέποντας την μέχρι σήμερα στάση των εκλεγμένων Βουλευτών του τόπου μας, εξαιρώντας τον κ. Νίκο Παπαναστάση, που εξ αρχής δήλωσε επίσημα ότι αυτό το προτεινόμενο σχέδιο Π.Ο.Α.Υ. είναι καταστροφικό για την περιοχή.
Λύπη και στενοχώρια και ερωτηματικά μα τι συμβαίνει και δεν βλέπουν οι Βουλευτές του νομού μας τι λάθος πάει να εξελιχτεί στο νομό. Δεν καταλαβαίνουν, δεν βλέπουν τα στοιχεία; Τι τους εμποδίζει, τι τους κάνει να διστάζουν τόσο καιρό να πουν την θέση τους; Οι πολίτες τους τίμησαν με την ψήφο τους και τους έστειλαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να τους εκπροσωπούν και να υπερασπίζουν τα συμφέροντα τους.
Επίσης θέλουμε να πούμε ότι λυπούμαστε πάρα πολύ για τον Βουλευτή ενός κόμματος, που κάποτε ήταν μεγάλο και πήρε σημαντικές αποφάσεις που καθόρισαν την ελληνική κοινωνία, που πάντα είχε μία ιδιαίτερη επαφή και ψυχική ταύτιση με τα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Λυπούμαστε που ακούσαμε από τον ίδιο, την ίδια ακριβώς κασέτα σε ότι λένε οι ιχθυοκαλλιεργητές, μα ακριβώς τα ίδια και ας έλεγε με στόμφο ότι εγώ έχω μάθει να λέω τα πράγματα όπως είναι. Του τα είπαν για να μας τα πει. Απογοήτευση...1 σχόλιο:

  1. Δέκα (10) διάσπαρτες ιχθυοτροφικές ζώνες, αλλά όμως Μία Ενιαία Περίμετρος.
    Περίμετρος που θα περιλαμβάνει η περίμετρος αυτή και τις δέκα(10) αυτές παραγωγικές ζώνες Και ανα πασά στιγμή στο παρόν και στο μέλλον θα μπορεί να γίνεται επέκταση των ιχθυοτροφικών μονάδων με απλές αποφάσεις και κατά το "δοκούν" δηλαδή όποτε νάναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.