Σήμα κινδύνου. Φύλακες γρηγορείτε! Τα δίκυκλα μηχανάκια.


ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
Φύλακες ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!
ΤΑ ΔΙΚΥΚΛΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Κατάσταση ανυπόφορη και λίαν επικίνδυνη εξελίσσεται στον Μύτικα, που δημιουργούν αυτήν την χρονική περίοδο οι μαθητές του Λυκείου Μύτικα και βέβαια όχι μόνον αυτοί με τους εκρηκτικούς και εκκωφαντικούς θορύβους, που δημιουργούν τα μηχανάκια, στα οποία οι επιβαίνοντες οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους δρόμους του Μύτικα!
Δεν σέβονται, ούτε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ούτε ώρες κοινής ησυχίας!
Δεν υπολογίζουν αν ησυχάζουν οι ηλικιωμένοι γέροντες, άρρωστοι, μικρά παιδιά, εργαζόμενοι, στιγμές ανθρώπινης θλίψης και κάθε ιερό και όσιο…..
Η υπομονή των κατοίκων έχει υπερβεί κάθε όριο! Όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται, αλλά «εις ώτα μη ακουόντων»!
Κρούω το κώδωνα του κινδύνου όπως έχω πράξει κατά το παρελθόν για την κατάσταση αυτή, αλλά και για την έλλειψη σήμανσης των δρόμων. Με την ιλιγγιώδη ταχύτητα που τρέχουν με τα μηχανάκια τα παιδιά μας κινδυνεύει τόσο η ίδια η ζωή τους, όσο και η ζωή των άλλων συνανθρώπων, που κυκλοφορούν στους δρόμους είτε πεζοί, είτε με οχήματα! Σήματα στους δρόμους δεν υπάρχουν, ούτε διαγράμμιση! Ξέφραγο αμπέλι και όποιον πάρει ο χάρος….. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη ότι τα μηχανάκια τα οδηγούν παιδιά που αμφιβάλλουμε αν είναι κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας!
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟΣ!
Έχουμε κλάψει και θρηνήσει με θύματα από τα μηχανάκια δικά μας παιδιά στην περιοχή μας! Καθώς και από υπερβολική ταχύτητα άλλων οχημάτων! Έχουμε χρέος λοιπόν ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ την ζωή τους αλλά και την ζωή όλων μας.
Είμαι καθημερινός αυτόπτης μάρτυρας των περιστατικών αυτών, καθότι το σπίτι μου είναι πλησίον του Λυκείου Μύτικα. Με εκκωφαντικούς θορύβους αναπτύσσουν τόση ταχύτητα, που οι μπροστινοί τροχοί από τα μηχανάκια υπερίπτανται στον αέρα…..
Πλησίον του Λυκείου από όπου διέρχονται οι μαθητές να μεταβούν στο Λύκειο, ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞ (6) ΔΡΟΜΟΙ και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΑΝΣΗ, οπότε ο κίνδυνος για συγκρούσεις με οχήματα, αλλά και με πεζούς είναι πολλαπλός!
Για το πρόβλημα αυτό έχω δημοσιογραφήσει πολλές φορές γιατί οι συγκρούσεις γίνονται μπροστά στα μάτια μου. Τρέχουν όλοι οι γείτονες να τους βγάλουν από τα συγκρουσθέντα οχήματά τους και να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες!
Στην διασταύρωση αυτή των εξ δρόμων λειτουργεί SYPER-MARKET και συρρέει κόσμος. Από τους δρόμους αυτούς διέρχονται οι μαθητές να μεταβούν στο Λύκειο, αλλά και στο Γυμνάσιο Κανδήλας, αφού έξω από το Λύκειο σταθμεύει το λεωφορείο που τους μεταφέρει στο Γυμνάσιο Κανδήλας αλλά και τους επαναφέρει τις μεσημβρινές ώρες. Σύντομα αποπερατώνεται και το καινούργιο κτήριο, που θα συστεγάζει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο και από τους δρόμους αυτούς θα διέρχονται και μικρότερης ηλικίας μαθητές. Ποιος θα τους προστατέψει; 
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ λοιπόν το ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου, ο οποίος σε στενή συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου, του Γυμνασίου, του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, με τον κ. Λυκειάρχη, την κ. Γυμνασιάρχη, τον κ. Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου ,την κ. Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, να ΚΑΛΕΣΟΥΝ τον Διοικητή της Τροχαίας Αγρινίου και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας για μια ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στους μεγάλους χώρους του προαυλίου του Λυκείου και Γυμνασίου, των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και τους κινδύνους που διατρέχουν και εγκυμονούν οι παραβάτες, αλλά και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ των δρόμων. Ο Μύτικας έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο με πολλούς ντόπιους και ξένους τουρίστες οι οποίοι συνεχώς διαμαρτύρονται για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, από το οποίο πλήττεται ο τουρισμός, η μοναδική πηγή σωτηρίας από τον οικονομικό μαρασμό που μας έχει επιφέρει ο επάρατος κορωνοϊός.
Το πρόβλημα είναι φλέγον και πολύ σοβαρό και πάντα επίκαιρο.
ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ λοιπόν! «Οι καιροί ου μενετοί», «Κάλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν». Όχι άλλα αδικοχαμένα θύματα στην άσφαλτο! 

Μύτικας 2 Νοεμβρίου 2020 

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο μέλος της 
ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
(FEDERAZIONE NAZIONALE
STAMPA ITALIANA)

3 σχόλια:

  1. Γιαννούτσος Ιωάννης4 Νοεμβρίου 2020 στις 8:06 μ.μ.

    Μπράβο στον κ Νταή ! πρέπει να προβλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει κουνούπι!!! Θα τους "τρώτε" μια ζωή!!! Αυτό γιατί οι κάτοικοι του Μύτικα δεν καταγγέλετε συντονισμένα και επίσημα το φαινόμενο στις αστυνομικές αρχές και μάλιστα σε επίπεδο Αρχηγείου. Η Αστυνομία δε θα έρθει από μόνη της να κάνει τη δουλειά της. Αν όμως το κάνει, όπως πρέπει, τότε θα σφίξουν για τα καλά τα γάλατα για τους "ιππότες της ασφάλτου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνετε λάθος κύριε Σταύρο μας. Όχι απλά έχει ενοχληθεί η αστυνομία, αλλά τούς έχουμε πρήξει. Αλλά δεν υπάρχει προσωπικό και καύσιμα ούτε για τα βασικά. Τα γάλατα θα σφίξουνε άμα κλείσει κανένας το σπίτι του. Να τούς παραφυλάει με καμιά καρέκλα και ας τον κλαίει η μάνα του και ο πατέρας του. Απλά τα πράγματα. Κατά τα λοιπά, δεν υπάρχει κράτος μαντάμ.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.