Οδικά έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Ξηρομέρου με χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


Τον Αύγουστο του 2020 σας ενημερώσαμε για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Συντήρηση της 48ης Επαρχιακής Οδού: Αστακός – Μύτικας, της 32ης Επαρχιακής Οδού: Βόνιτσα – Πάλαιρος – Μύτικας και της 31ης Επαρχιακής Οδού: Αστακός – Βασιλόπουλο – Βελλά», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ).
Οι εργολαβίες ξεκίνησαν και χτες Παρασκευή είχαμε επί τόπου επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη στον Αστακό, παρουσία του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, δημοτικών συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων, στο οδικό έργο βελτίωσης της οδού Βασιλόπουλου - Αστακού, αλλά και σε ένα άλλο έργο, της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αστακού.
Σίγουρα κάθε έργο που γίνεται, έχει θετικό πρόσημο και ειδικά στον τομέα των οδικών δικτύων, όπου ο Δήμος Ξηρομέρου αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα σε πάρα πολλά κομμάτια του και η Περιφέρεια καλά κάνει και δίνει σημασία σε αυτό το κομμάτι και πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας.
Δίχως αξιοπρεπές οδικό δίκτυο και σύνδεση με την Ιόνια Οδό, Νότια από σήραγγα προφήτη Ηλία - Πλατυγιάλι και προς Αστακό και πιο Βόρεια από τον Κουβαρά - Μπαμπίνη - Αετός - Αρχοντοχώρι προς Μύτικα και Αλυζία, δεν πρόκειται να δούμε την πολυπόθητη ανάπτυξη στον Δήμο Ξηρομέρου, οι οποίοι κάποιοι οφείλουν να φροντίσουν να μην είναι και μονόπλευρη μέσω της μονοκαλλιέργειας των ψαριών ιχθυοτροφείου, γιατί αυτό πάει να γίνει με την ολική κατάληψη του παράκτιου χώρου του Δήμου Ξηρομέρου που προωθείτε μέσω της Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Δυστυχώς αυτό προωθείτε να συμβεί στην περιοχή μας και ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οφείλουν σε αυτό να έχουν θέση, τοποθέτηση και πράξεις, ώστε να διασφαλιστεί η πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη.
Αυτά είναι τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων και γι' αυτό ψηφίστηκε η Περιφερειακή Αρχή, για να τα προασπίζει και να βγαίνει μπροστά και δυστυχώς μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο θέμα, το μόνο που έχουμε διαπιστώσει είναι παρατεταμένη και διαρκής σιωπή. Η Δημοτική Αρχή έχει πάρει σαφή και καθαρή θέση και η θέση της Περιφερειακής Αρχής προς το παρόν αγνοείται.




5 σχόλια:

  1. Ο Νεκτάριος ο Φαρμάκης αγαπά και νοιάζεται για την Αιτωλοακαρνανία, το έχει αποδείξει και σαν νέος άνθρωπος που είναι θα πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το πολύ σοβαρό θέμα της Π.Ο.Α.Υ. που αφορά το μέλλον ενός κομματιού της Περιφέρειας του.
    Μιλάμε για ολική κατάληψη του θαλασσίου χώρου μιας περιοχής που επιλέγει για τα μπάνια της όλη η Αιτωλοακαρνανία, που έχουν επενδύσει σε παραθεριστική κατοικία πάρα πολλοί Αιτωλοακαρνάνες, που πάρα πολλές οικογένειες ζουν από τον τουρισμό που ήδη υπάρχει εκεί και που στο άμεσο μέλλον οι ειδικοί μιλάνε ότι μπορεί να εκτοξευθεί.
    Για να βολέψουν κάποιοι καιροσκόποι κάποιες αμαρτωλές καταστάσεις του παρελθόντος, με άναρχη χωροθέτηση μονάδων, κατέχοντας κάποια υποτίθεται δύναμη να επηρεάζουν τοπικά πολιτικούς, με συμπεριφορές που χρεοκόπησαν την χώρα, δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφεί ένα μεγάλο κομμάτι παράκτιου χώρου της Αιτωλοακαρνανίας, από τα πιο όμορφα.
    Σύντομα λοιπόν ο Περιφερειάρχης θα πάρει θέση εκτιμώ μκαι θα είναι η σωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε Περιφερειαρχα
    κυριε Νεκταριε Φαρμακη
    εκλεγηκατε για να αλλαξετε τα κακως κειμενα της θητειας Κατσιφαρα
    καντε το και μην δισταζετε
    μη σας επηρεαζουν αυτοι που τοσα χρονια εκαναν την αναρχη χωροθετηση μοναδων ιχθυοκαλλιεργειων καθεστως με την προηγουμενη διοικηση Κατσιφαρα
    σας ψηφισαμε για να τα αλλαξετε ολα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης Φίλε 11:18 π.μ ως απλός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ δέν ψήφισα.
    διότι θεώρησα λάθος πολιτικά την επιλογή συνεργασιας του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις εκλογές το Μάη του 19.
    Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέμε πάντα ΝΑΙ και σε όλα ΝΑΙ. λέμε και ΌΧΙ γιατι στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε πολίτες δημοκράτες και προοδευτικοί, πολιτικοποιημένοι απλοί πολίτες.
    Επίσης Φίλε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υποστηρίξει κατά την απλή άποψή μου, τον δίκαιο και λογικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για επιμελέστερη επαναχωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ με κριτήρια επαναχωροθέτησης πιό σύνθετα αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια για πολύπλευρη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας και προς οφελος της οικονομίας μας γενικότερα.
    Καλό βράδυ συμπολίτη μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον 11: 18 Ο ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τον πολιτικό "σοφό " και συμπατριώτη κ. Παν. Κουρουμπλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.