Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κο Νεκτάριο Φαρμάκη.


Ημερομηνία, 26.11.2020
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Θέμα: Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κο Νεκτάριο Φαρμάκη.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης το προτεινόμενο σχέδιο της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Κος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κος Κώστας Κούστας, ο ενεργός πολίτης και Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Κος Πάνος Χολής εκπροσωπώντας την Επιτροπή Αγώνα και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα, ανέπτυξαν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείτε στη παράκτια περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, με το προτεινόμενο σχέδιο της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ. (προϊόν ενός ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011), που προβλέπει την περιβαλλοντική και χωρική πίεση του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου μέσω της επέκτασης και υπέρ διόγκωσης τις παραγωγικής δραστηριότητας.
Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα τεράστιο βιομηχανικό ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο που οδηγεί τον τόπο σε αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια, αναιρώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό, απωθώντας εκ των πραγμάτων κάθε άλλη δραστηριότητα στο παράκτιο κομμάτι Αστακού - Μύτικα - Καλάμου, που μέσα από τους σχεδιασμούς τόσο του Δήμου Ξηρομέρου όσο και της Περιφέρειας, προορίζεται για παραθεριστικές και εναλλακτικές δραστηριότητες τουρισμού, δραστηριότητες που ήδη υπάρχουν, και ανάπτυξη της παράκτιας Αλιείας.
Οι ομιλούντες στοιχειοθέτησαν τις απόψεις τους και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να σταθεί δίπλα στον Δήμο Ξηρομέρου και στην τοπική κοινωνία, ώστε να αποσυρθεί η Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, να επαναχωροθετηθεί από μηδενική βάση με την καταλυτική συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η χωροθέτησή της να ενταχθεί στη συνολική θαλάσσια χωροθέτηση και στο σχεδιασμό των παράκτιων ζωνών. Να μη χαρακτηριστεί καμία ζώνη ως Π.Ο.Α.Υ. στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, στο παράκτιο μέτωπο της Αιτωλοακαρνανίας.
Ο Κος Περιφερειάρχης αναγνώρισε το βάσιμο και το δίκαιο του συγκεκριμένου αιτήματος για το παράκτιο κομμάτι και με σχετικό του πρόσφατο δελτίο τύπου, αποτύπωσε καθαρά την συναντίληψη, αλλά και ταυτόχρονα την συμφωνία να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ξηρομέρου και την Περιφέρεια, προς την κατεύθυνση άρσης των όποιων αντιφατικών τετελεσμένων έχουν διαμορφωθεί.
Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχιστεί, ώστε να μην δημιουργηθούν ζώνες Π.Ο.Α.Υ. στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, ένα αίτημα λογικής και δικαιοσύνης.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.