Στο ύψος των 0 € μέχρι τώρα οι προφορικές εργασίες της νέας δημοτικής αρχής, που συνηθίζονταν στο πρόσφατο παρελθόν να οδηγούνται για έκδοση διαταγών πληρωμής.


Στο ύψος των 0 € μέχρι τώρα οι προφορικές εργασίες της νέας δημοτικής αρχής, που συνηθίζονταν στο πρόσφατο παρελθόν να οδηγούνται για έκδοση διαταγών πληρωμής.
Η προηγούμενη δημοτική αρχή, με την δημοκρατική επιλογή των πολιτών του Ξηρομέρου, τον Μάιο του 2019 αποχώρησε και την ευθύνη εδώ και 1,5 χρόνο περίπου την έχει η νέα δημοτική αρχή, η οποία αυτή τώρα με την σειρά της κρίνεται.
Το συγκεκριμένο το αναφέρουμε και κάνουμε μνεία, γιατί είναι μία πολύ ουσιαστική διαφορά και αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα που είχαμε συνηθίσει, μιας και την προηγούμενη 5ετία στον Δήμο Ξηρομέρου, υπό την διοίκηση «ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ», ζήσαμε ένα «φαινόμενο» το οποίο έλαβε μεγάλη έκταση.
Μιλάμε για εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό, χωρίς να είναι εις γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς επιτροπές και πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς κανένα έλεγχο, όπου κανείς δεν μπορεί να βρει και να ελέγξει τίποτα, απλά είχαν δοθεί οι εντολές προφορικά.
Η διαδικασία πληρωμής ήταν οι ενδιαφερόμενοι να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη με σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ξηρομέρου, ο οποίος φρόντιζε να αποδέχεται και να βεβαιώνει την οφειλή, κατόπιν να βγαίνει διαταγή πληρωμής και ο Δήμος σε τελική φάση μέσω νομικής γνωμοδότησης, να μην ασκεί ανακοπή επί της διαταγής πληρωμής.
Με αυτό τον τελείως αδιαφανή τρόπο, εμείς την προηγούμενη 5ετία καταφέραμε να καταγράψουμε 23 προφορικές αναθέσεις συνολικού ποσού 675.216,13 €, ένα ποσό τεράστιο για το μέγεθος του Δήμου μας.
Για όλη αυτή την κατά σύστημα αδιαφανή και εκτός του σύνηθους διαδικασία (δεν έγινε μία, δύο, άντε τρεις φορές ή λίγο παραπάνω), δεν έχει δοθεί ποτέ, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή οπουδήποτε αλλού, μία πολιτική εξήγηση από τους εκπροσώπους της τέως δημοτικής αρχής, τουλάχιστον από ευθιξία.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι 232.565,76 € προφορικές εργασίες, παρουσιάστηκαν ξαφνικά μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στις 26 Μαΐου 2019!!!
Τον Σεπτέμβριο του 2020 σας ενημερώσαμε ότι όλα τα σχετικά στοιχεία για την συγκεκριμένη στρεβλή διαδικασία, που στον Δήμο Ξηρομέρου έγινε καθεστώς, συνήθεια και θεσμός, έχουν δοθεί στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε αυτοί να κρίνουν αν όλα έχουν καλώς ή όχι (δείτε εδώ).
Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό το απαράδεκτο «φαινόμενο» ευτυχώς σταμάτησε και φυσικά εννοείται ότι, αυτή η κατά σύστημα και με σχέδιο διαδικασία της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου, ήταν πρόδηλα αδιαφανής και πολιτικά καταδικαστέα.

3 σχόλια:

  1. Έπρεπε δηλαδή η προηγούμενη δημοτική αρχή να υποστεί συντριπτική πολιτική ήττα το Μάη του 19 για τερματιστεί η αντιδημοτική πολιτική των προφορικών αναθέσεων ?
    Και το χειρότερο ? θέλουν οι άπληστοι της πολιτικής δημοτικής εξουσίας να ξανακυβρρνήσουν το δήμο μας ? έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΓΑΝΕ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πού θα έβρισκε ο δήμος τα χρήματα να τα δώσει σε αυτούς που έκαναν έργα και κατόπιν προφορικών απευθείας αναθέσεων ? αφού δέν ήταν αυτά τα εργα και προμήθειες προς το δήμο, προγραμματισμενα και εγγεγραμμένα στο προϋπολογισμό του 2019 ? ή
    θα έπαιρνε ο δήμος κανένα άλλο δάνειο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.