Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «ταξιδεύει» εικονικά τους επαγγελματίες τουρισμού. Σε περίοπτη θέση μέσα σε 10 παραλίες, η παραλία στον κάτω Μύτικα.


25 Φεβρουαρίου 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «ταξιδεύει» εικονικά τους επαγγελματίες τουρισμού.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δημιουργία «εικονικής πλατφόρμας-προβολής εκπαίδευσης των ξένων Tour Operators και διαγωνισμού τουριστικών στοιχείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για επαγγελματίες τουρισμού του εξωτερικού» μέσα από την πλατφόρμα https://westerngreececontest.netourwork.com/.
Η εικονική πλατφόρμα προβολής-τηλεκπαίδευσης αποτελεί μια πολυμεσική και πολυτροπική παρουσίαση των παραλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που παρέχει:
1. Δυνατότητα εκπαίδευσης και γνωριμίας των επαγγελματιών τουρισμού του εξωτερικού (τουριστικών πρακτόρων, τουριστικών συντακτών), με τις παραλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
2. Δυνατότητα ψηφοφορία εκ μέρους των επαγγελματιών τουρισμού για την ανάδειξη της «καλύτερης» επιλογής-παραλίας.

Οι στόχοι που καλύπτει η παραπάνω πλατφόρμα είναι:
1. Η εικονική προσέγγιση και γνωριμία με τους επαγγελματίες τουρισμού την περίοδο των περιορισμών covid-19.
2. Ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος «Ήλιος-Θάλασσα» της Δυτικής Ελλάδας και με υπόλοιπα στοιχεία του συνολικού τουριστικού προϊόντος.
3. Η γνωριμία και η εκπαίδευση των επαγγελματιών τουρισμού μέσω του εικονικού online training.
4. Η Ενίσχυση του Brand Name της Δυτικής Ελλάδας μέσα από τα προωθητικά εργαλεία.
5. Η Διεύρυνση της κοινότητας των συνεργασιών με τους επαγγελματίες τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, από την εικονική πλατφόρμα προβολής-ψηφοφορίας παρουσιάζονται, μέσω εικονικής 360ο περιήγησης (εικόνα και βίντεο), δέκα (10) παραλίες της Δυτικής Ελλάδας οι οποίες εμπλουτίστηκαν πολυμεσικά με περιεχόμενο του συνολικού τουριστικού προϊόντος του προορισμού (over all tourism product) όπως τα αξιοθέατα, οι εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, η προσβασιμότητα, κα.
Οι 10 εμπλουτισμένες εικονικές και πολυμεσικές παρουσιάσεις των παραλιών της Δυτικής Ελλάδας εστάλησαν ηλεκτρονικά στους επαγγελματίες τουρισμού του εξωτερικού έτσι ώστε να τις γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν σε τρόπους προώθησής τους και περαιτέρω να ψηφίσουν για την καλύτερη επιλογή.
Για την ολοκλήρωση του έργου ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης δήλωσε: «Σε αυτή την περίοδο των περιορισμών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας covid-19, ως Περιφερειακή Αρχή επιδιώκουμε με τρόπους καινοτόμους να
είμαστε διαρκώς σε επαφή με τους επαγγελματίες τουρισμού διεθνώς, να τους γνωρίσουμε ψηφιακά τις παραλίες μας, να τους «ταξιδέψουμε» εικονικά και με ασφάλεια σε αυτές, να δημιουργηθεί το κίνητρο, η ανάγκη, η επιθυμία και η προσδοκία για συνεργασία με τον προορισμό μας.
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης καλεί τους διαδικτυακούς χρήστες να επισκεφθούν την πλατφόρμα https://westerngreececontest.netourwork.com/ για να ψηφίσουν την αγαπημένη τους παραλία.

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, όμως, οι παράνομες αμμοληψίες στην παραλία του κάτω Μύτικα συνεχίζονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τουριστική πολιτική και λόγω των επιπτώσεων που αντικειμενικα επέφερε η πανδημία, επιπτώσεις κυρίως σε περιοχές με υπέρτουρισμό,
    θα πρέπει εκτός και άλλων μέτρων στήριξης του τουριστικού κλάδου της οικονομίας μας, να προσανατολιστεί η τουριστική πολιτική για την ερχόμενη τουλάχιστον φετινή τουριστική σεζόν 2021 απο τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας στην κατεύθυνση ανάπτυξη του τουρισμού και σε αραιοκατοικημένες παραθαλάσσιες περιοχές και όπως αραιοκατοικημένη είναι και η παραθαλάσσια περιοχή των δυτικών ακτών της Αιτωλ/νίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.