Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Μάντζαρης: Θα μιλήσω για Δικαιοσύνη... (βίντεο).


Στην διαδικτυακή συζήτηση για την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, υπήρξε μία τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Λευτέρη Μάντζαρη, που ήρθε σαν ιδανικό συμπλήρωμα και κούμπωσε στην αναλυτικότατη και πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση του πλήρους ιστορικού της υπόθεσης ιχθυοκαλλιέργειες και Π.Ο.Α.Υ. στις ακτές της Αιτωλοκακαρνανίας και σε Κάλαμο και Καστό από τον κ. Πάνο Χολή.
Την συγκεκριμένη παρουσίαση του συνοδοιπόρου Πάνου Χολή θα την παρουσιάσουμε ξεχωριστά, γιατί είναι πληρέστατη για όποιον θέλει να μάθει καλά το θέμα, παρακολουθώντας μία παρουσίαση 26 λεπτών που δίνει όλες τις λεπτομέρειες και πτυχές του θέματος με πλήρη ακρίβεια.
Θα μιλήσω για Δικαιοσύνη... λοιπόν μας είπε ο φίλος Λευτέρης Μάντζαρης και πραγματικά αξίζει να το ακούσετε.

Ακούστε την τοποθέτηση του:

10 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός!! Συγχατητήρια. Μπράβο στον Λευτέρη, είναι η ήρεμη δύναμη που μας αρμόζει, τουλάχιστον σε ότι με αφορά. Θέλω να κάνω μια διευκρύνηση που ίσως να μην ακούστηκε καλά όταν ανέφερα το όνομα του. Η αλήθεια είναι ένιωσα ένα κόμπο να μου ανεβαίνει το λαιμό: Πνίγομαι. Μας πνίγει το δίκιο για το οποίο μίλησες Λευτέρη, ένιωσα οργή ακούγοντας οτι «ανοίξαμε το σπίτια μας» τους καλωσορίσαμε (γιατί έτσι μεγαλώσαμε), τους δώσαμε γή και ύδωρ - όπως είπε -και ακόμα τους καλούμε να συζητήσουμε, και αυτοί θέλουν να φύγουμε απο τη γή μας, θέλουν να μην ξαναπατήσουμε ποτέ. Οι «φιλοξενούμενοί μας» δεν σέβονται την φιλοξενία μας. Φιλοξενία είναι ηθικός κανόνας και χρέος μας προς τους ξένους, μόνο που δεν τη σέβονται αλλά μας αντιμετωπίζουν ως «αποικία». Ναι το ακόμα και τώρα που είμαι ήρεμος το επαναλαμβάνω με πλήρη συνείδηση: Αποικία. Γιατί η όλη ιστορία έχει πολλά κοινά: διαφθορά αρχόντων, φτηνά εργατικά χέρια και μισθούς πείνας (καθρεφτάκια), εξευτελισμό, εκδιώξεις με απολύσεις, εξάρτηση οικονομική, περιβαλλοντική καταστροφή και εκμετάλλευση πηγών, κλπ. Τι να πρωτοθυμηθώ; Απόλυτη Κυριαρχία επί σκλάβων δηλαδή! Συμφωνώ με το Λευτέρη και στο κλείσιμό του. Ναι η ύβρις μπορεί να φέρει δικαιοσύνη, το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι: «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Ούτε ο Ξέρξης που μαστίγωσε την θάλλασα, ούτε οι Τούρκοι φύγαν μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξέχασα να πώ το Ονομά μου για την αντιγραφή: Νίκος Ζαρκαδούλας, την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δέν αλλάζει και τίποτα με τα ονοματοδοσία σε πολιτικά σχόλια.
      Η ουσία έχει σημασία.

      Διαγραφή
  3. Οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της ΝΔ είναι τεράστιες αλλά και όσων συμπλέουν και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων,πολιτικές που εκπορεύονται από την Κ.Αλ.Π. (κοινή αλιευτική πολιτική) της Ε.Ε. που έρχεται να εφαρμοστεί με καταστροφικά αποτελέσματα για τις θάλασσές μας και την περιοχή μας, βάζοντας απαγορευτικές προϋποθέσεις για την κάθε τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας, στοχεύοντας μόνο στη ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στη συγκέντρωση της αλιευτικής δραστηριότητας στα χέρια λίγων μονοπωλιακών ομίλων, στη δραστική συρρίκνωση της μικρής παράκτιας αλιείας και στο μαζικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων ψαράδων.

    Καλέσαμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα σε λαϊκές συνελεύσεις για τη ενημέρωση του λαού σε Αστακό, Μύτικα, Κανδήλα Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκη με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ.Δέν άκουγε κανένας, τώρα τρέχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν βγήκε η Λαϊκή Συσπείρωση να ενημερώσει ; Μόνο λογια

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Λευτέρη πολύ ωραίος και ουσιαστικός λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολιτική είναι μια συνεχή πορεία όπως είναι και η ζωή του καθενός μας.
    δέν χρειάζεται να τρέχουμε για να καλύψουμε τα κενά και τα λάθη μας.
    Μπορεί να κερδίσουμε αυτή την μάχη μπορεί και να χάσουμε και τίποτα δεν τελείωσε και δεν τελειώνει.
    Μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε σωστά και να αξιολογούμε καλλίτερα πολιτικές καταστασεις.
    αυτό είναι το σημαντικότερο απο την συγκεκριμενη προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας αφήσουμε τις λαϊκές συνελεύσεις τάχα ότι δίνουμε χώρο στην δημοκρατία κι ας αναλογιστούμε ποιοι εμπόδισαν τον τουρισμό....Εμεις,εσείς,κάποιοι κάποτε,που διεροιαν τα ιμάτια τους για το λιμάνι του Μύτικα και την επικίνδυνη εισχορηση των τουριστών που θα προσέβαλαν την ηθική μας....Εσεις τώρα θυμηθήκατε την χαμένη Ατλαντίδα...Μεινετε σαν απομαχοι ναυτικοι στο γυαλο και μετρήστε τα καράβια που εσείς λυσατε τους καβους και χάθηκαν στο πελαγος της ανάπτυξης....Κουνηστε τα μαντήλια σας, σηκώστε τα φθαρμένα πανιά σας,μην βγείτε στο πέλαγος θα βουλιάξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βγήκε, εσύ δέν ήσουν εκεί.
    Απο το 2011,γιά τήν παρανομία
    σε όλη την Ελλάδα.
    Ανακοινώσεις έβγαλε, εφημερίδες έγραψαν.
    Δεν είδες, δεν άκουσες τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν στο δρόμο όμως με αγώνες και παρουσία όπως επρεπε. μόνο λόγια πράξεις τιποτα

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.