Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Για να μπορέσει να μπει ο Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται πολύ δουλειά, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, οικονομία και σωστή λειτουργία.


Πηγή: Σελίδα Facebook Δημάρχου
Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Αναλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου είχαμε (και έχουμε) να αντιμετωπίσουμε πλήθος προβλημάτων και παθογενειών ετών.
Αναγκαστήκαμε στην σύνταξη του Προϋπολογισμού 2020, να αυξήσουμε το πάγιο τέλος και υποσχεθήκαμε ότι την αύξηση θα την πάρουμε πίσω και θα γίνει και προσπάθεια για περαιτέρω μείωση.
Η αύξηση παγίου για το 2020 ήταν 27 €/έτος ή 2,25 €/μήνα.
Στη σύνταξη του Προϋπολογισμού 2021, για να ανακουφίσουμε ελάχιστα τους συνδημότες μας αποφασίσαμε την μείωση του πάγιου τέλους κατά 12 €/έτος ή 1 €/μήνα (μείωση περί του 45%).
Για να γίνει αυτό, επειδή η υπηρεσία της ύδρευσης είναι ανταποδοτική και ελλειμματική, λόγω του τεράστιου κόστους των αντλιοστασίων και γεωτρήσεων, στηρίξαμε τα νοικοκυριά και με αρκετά χρήματα από τους τακτικούς πόρους ισοσκελίσαμε, έχοντας αποτυπώσει τις δαπάνες αληθώς και όχι με τεράστιες αποκρύψεις (γεγονός των παρελθόντων ετών).
Η προσπάθεια νοικοκυρέματος δεν θα είχε καμιά αξία και αποτέλεσμα, αν οι ίδιοι οι δημότες δεν είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπήρχε ένα τεράστιο χρέος προς τον ΔΕΔΔΗΕ, παρά το δάνειο που είχε παρθεί το 2017, αποδεικνύοντας την κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση ο Δήμος Ξηρομέρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του, να είναι πιστωτικός στον λογαριασμό του Δεκεμβρίου 2020.
Η προσπάθειά μας εστιάζεται στην μείωση περαιτέρω του λειτουργικού κόστους της ύδρευσης (κυρίως όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος) και κατά συνέπεια την περαιτέρω μείωση στους λογαριασμούς των δημοτών.
Για να μπορέσει να μπει ο Δήμος σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται πολύ δουλειά, σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, οικονομία και σωστή λειτουργία.
Έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε....

7 σχόλια:

  1. Προχωρήστε καλά κάνετε κ ενθαρρύνετε στα παράλια, Τουριστικές επιχειρήσεις-επενδυσεις , επί πλέον φτιάξετε αναπτυξιακή εταιρεία με Δημοτικά Φωτοβολταϊκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτούς τους δύο λογαριασμούς αποτυπώνεται ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου και διαφαίνονται τα θετικά αποτελέσματα που θα φέρει. Συνεχίστε με αυτόν τον ρυθμό. Περιμένουμε κι άλλα ευχάριστα νέα.
    Με τους λογαριασμούς νερού παρελθόντος τι γίνεται και τις παράνομες συνδέσεις; Περιμένουμε και γι΄αυτό το θέμα ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά και τον μηδενισμό του χρέους προς την ΔΕΗ το επομενο σωστό βήμα αυτό είναι.
      Και άσε όσοι θέλουν να λαϊκίζουν γιατί έτσι έχουν μάθει δεκαετίες τώρα.

      Διαγραφή
  3. ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΉΓΕΣ ΛΑΜΠΡΆ ΜΈΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΧΉ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
    ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΜΉΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΊ(κεντρικό δίκτυο αγωγού νερού )
    και έτσι να νομιμοποιηθούν όλες οι παροχές νερού που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Αστακού και άλλοι επαγγελματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά. Και σε άλλες περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, υπάρχουν παροχές νερού απο το δήμο Αλυζίας

      Διαγραφή
    2. ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΕΊΝΑΙ. Ο ΔΉΜΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΠΑΡΟΧΈΣ ΝΕΡΟΎ
      ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΌΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΊΚΤΥΟ ΝΕΡΟΎ
      .

      Διαγραφή
  4. Ο δήμος αποπλήρωσε
    1) το τρέχον ηλεκτρικό ρεύμα 16 μηνών που καταναλώθηκε απο τον Σεμπτεβριο του 2019 έως και τέλος Δεκεμβρίου του 2020
    2) απλοπληρωσε ο Δημος την ετησια δόση του δανείου 150. 000 ευρώ
    3) αποπληρώθηκε το χρέος 554.000 ευρώ που είχε Δημος προς την ΔΕΗ, χρεος για ηλεκτρικό ρευμα απο τον Σεμπτεβρη του 2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.