Μία ολάκερη ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Αρχοντοχωρίου, με αριθμητικά στοιχεία ανακεφαλαιωτικών πινάκων της περιόδου 1900-1974/75.


Του Σπύρου Θεοδ. Μήτση.

Από την περιήγηση στον κόσμο των εγγράφων και των βιβλίων στο ΓΑΚ Μεσολογγίου, αλλά και των βιβλίων εκθέσεων επιθεωρήσεων σχολείων και προσωπικού Περιφερείας Λευκάδας, πληροφορούμαστε πως στο Δημοτικό Σχολείο Αρχοντοχωρίου υπηρέτησαν πολλοί δάσκαλοι. Άλλοι σπουδαίοι και άλλοι ξεχωριστοί. Δάσκαλοι αξιαγάπητοι, δραστήριοι, ζωντανοί, ευσυνείδητοι, δάσκαλοι με αγάπη και ζήλο για τη δουλειά τους, γνώστες και εραστές της αλήθειας και της δικαιοσύνης, αλλά και δάσκαλοι υποταγμένοι στην ηθική αγωγή μιας παλιάς εποχής.
Ο καθένας ξεχωριστός, προσπαθούσε με τον τρόπο του να μεταδώσει τις γνώσεις με την καλύτερη και αποδοτικότερη μέθοδο διδασκαλίας. Πολλές φορές και με την χρήση του συμβόλου της εξουσίας, τη βέργα… Στους δασκάλους αυτούς οφείλουμε, όπως είπε και ο Μ. Αλέξανδρος, «… το ευ ζην».

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Δείτε εδώ την πολύ κατατοπιστική εργασία του φίλου Σπύρου, τον οποίο τον ευχαριστούμε θερμά για την επιλογή της παρουσίασης μέσα από το Blog μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.