Η ανοιχτή επιστολή που εστάλη στα μέλη του Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου από το Σύλλογο Απανταχού Αστακιωτών.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Η ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, όπου με προηγούμενο δελτίο τύπου ο ίδιος ο Σύλλογος μίλησε για διαρροή, για επιλεκτικές δημοσιεύσεις, για επιστολή αποκλειστικά και μόνο (προσωπική) για τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι εμείς (δείτε εδώ για του λόγου το αληθές το γραπτό του Συλλόγου, με τις συγκεκριμένες λέξεις). Άρα τα πινόκιο τα επιστρέφουμε πίσω, μαζί με αομματοσύνη ταυτόχρονα.
Επίσης προκαλεί απορία να ενοχλεί κάποιους ο τίτλος, που οφείλει να αποτυπώνει το περιεχόμενο και όχι το ίδιο το περιεχόμενο. Από τα περίεργα, αλλά κάπου πάει το μυαλό μας.
Τώρα στην ουσία. Πως μία επιστολή που φέρει τον τίτλο ανοικτή όπως βλέπουμε, διαρρέεται επιλεκτικά αυτό και εμείς ομολογούμε δεν το καταλαβαίνουμε. Ανοικτή επιστολή σημαίνει δημοσιοποίηση και όποιος του έρθει σε γνώση, οφείλει να την δημοσιοποιήσει και καλά έκανε. Και εμείς το ίδιο θα κάναμε.

------------------------------

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

Προς
τον Δήμαρχο Ξηρομέρου
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
το Δημοτικό Συμβούλιο

Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Με μεγάλη έκπληξη που την ακολουθεί ο θύμος, η έντονη απογοήτευση, ο προβληματισμός μας, η λύπη και η αγανάκτησή μας ενημερωθήκαμε ότι στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Μαρτίου, στην Ημερησία Διάταξη το θέμα με τον αριθμό Νο6 έχει ως εξής, "Συζήτηση της πρότασης του Δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου για την κατασκευή προτομής του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά στην πλατεία του Αστακού και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου προς τιμήν του. Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου".
Η έκπληξη που συνοδεύεται με τον θυμό δεν άφορα την πρόταση του καθ' όλα αγαπητού και εξαίρετου συντοπίτη μας Πάνου Σόμπολου, ο οποίος κατέθεσε την συγκεκριμένη πρόταση, αλλά το ότι ο Δήμος Ξηρομέρου προθύμως και με μεγάλη χαρά την ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ!!!!!

Κύριοι Σύμβουλοι.
Από τις πρώτες ενέργειες που δρομολογήθηκαν από την επανίδρυση του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών το 2018, ήταν η κατασκευή του ανδριάντα του Ολυμπιονίκη Παντελή Καρασεβδά. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα στη αρχή δειλά μη γνωρίζοντας τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται. Στην πορεία μας και με την εκπλήρωση κάποιων άλλων πρωτοβουλιών που είχαμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, δώσαμε μεγάλο βάρος στην επίτευξη αυτού του στόχου. Δημοσιεύσαμε στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο την συγκεκριμένη εποχή την θέση μας, δίνοντας μεγάλη δημοσιότητα στην επιστολή που αποστείλαμε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με το αίτημα αφ' ενός μεν μια συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή που έχει υπό την ευθύνη της τον τομέα αυτόν, αφ έτερου μια μελλοντική συνεργασία.
Η τότε Δημοτική αρχή γνώριζε πολύ καλά την πρωτοβουλία μας αλλά δυστυχώς οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές διότι συνέπεσαν με την προεκλογική περίοδο και ήταν λογικό και φυσιολογικό να μην υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον να υλοποιηθεί η πρόταση μας, πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Ξηρομέρου
Το εκλογικό αποτέλεσμα μας αφήνει τελείως ανεπηρέαστους και ο Σύλλογος συνεχίζει την προσπάθεια του.
Ήρθαμε σε επαφή με την ΕΟΑ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) και ανταλλάξαμε επιστολές για την συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις όταν ολοκληρώνονται τα πολλά διαδικαστικά, επικοινώνησε και γραπτώς και προφορικώς και μέσω προσωπικών συναντήσεων με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών, από τους οποίους ζητήσαμε την συμμετοχή τους την ήμερα των αποκαλυπτηρίων και δεκάδες άλλες πρωτοβουλίες
Το καλοκαίρι του 2020 ο Πρόεδρος Χρ. Μπόνης και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Νικολάου επισκέπτονται τον ένα και μοναδικό γλυπτή στην ιδιαίτερη πατρίδα του (λίγο έξω από το Αγρίνιο και συζητούν μαζί του για τις προοπτικές της κατασκευής της προτομής (χρόνος, διάρκεια, κόστος κλπ)
Παράλληλα δε ο Σύλλογος Αστακιωτών αποστέλλει σε δεκάδες Αστακιώτες που διαμένουν κυρίως στην Αμερική αίτημα χρηματοδότησης του ανδριάντα.
Την ίδια εποχή έρχεται σε επαφή με τους κληρονόμους του Ολυμπιονίκη στην οικία τους στον Αστακό και συνομιλεί μαζί τους για την συνεργασία, κάτι που βρίσκει σύμφωνους και παράλληλα τους ενθουσιάζει η ιδέα.
Μέσα από αυτές τις διεργασίες και την παράλληλη και διαρκή συνεργασία με όλους τους καθ' ύλην αρμόδιους δημιουργήσαμε κάποιες ελπιδοφόρες καταστάσεις.
Όλα τα ως άνω έχουν δημοσιευθεί κατά διαστήματα στον ηλεκτρονικό τύπο (ιστοσελίδες) του Νομού μας και επομένως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τα έχει λάβει υπόψη του.
Πόσο μάλλον για τους φίλους Δημοτικούς Σύμβουλους με καταγωγή από τον Αστακό που σε φιλικές (προσωπικές) συναντήσεις, τους μετέφερα πάντα τον διακαή πόθο του Συλλόγου για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Όλοι τους ήταν γνώστες ότι ο Σύλλογος Αστακιωτών είχε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για την συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Ακόμη και προ ολίγων ημερών δημοσιεύσαμε σε όλα τις ιστοσελίδες των ΜΜΕ του Νομού Αιτωλ/νίας την ημερησία διάταξη της συνεδρίασης του Συλλόγου μας, οπού κυριαρχούσε το συγκεκριμένο θέμα
Θεωρούμε αδιανόητο και υποκρισία να μας δηλώσετε ότι δεν το γνωρίζατε ακόμη και στην περίπτωση που ισχυριστούν κάποιοι Σύμβουλοι, ότι δεν παρακολουθούν την δραστηριότητα του Συλλόγου μας (πράγμα εντυπωσιακά περίεργο), τουλάχιστον (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ) οι Αστακιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν να το ισχυριστούν.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ το ότι δεν του ζητήθηκε έστω και στο ελάχιστο να συμμετέχει στην δράση αυτή, θεωρεί ότι ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ και λαμβάνοντας υπόψη ότι ακόμη και στην πρωτοβουλία που είχαμε θέσει για τον καθαρισμό του Λιμανιού και παρ' ότι είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνεχεία, ο Δήμος Ξηρομέρου μας παρέκαμψε επιλέγοντας (όπως πληροφορηθήκαμε ανεπισήμως, προσθέτοντας ένα ακόμη ατόπημα διότι δεν έχουμε ακόμη την επίσημη απάντηση στην επιστολή που εστάλη από το Δ.Σ του Συλλόγου, εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα) να προχωρήσει στην συγκεκριμένη ενεργεία που δρομολογήσαμε εμείς, με την δική τους επιλογή για προσωπικά τους οφέλη, για το χειροκρότημα και για οποία κολακευτικά σχόλια που θα συνοδεύσουν την δράση.

Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι πράξεις σας είναι για τον Σύλλογος μας casus belli.
Προσωπικά εγώ σαν Πρόεδρος αλλά και σαν κάτοικος Αστακού δηλώνω την αποτροπή μου και την απέχθεια μου προς όλους σας. Δεν απευθύνομαι προσωπικά αλλά συνολικά Θα αποσυρθώ από όλες τις επιτροπές που συμμετέχω σαν μια ένδειξη διαμαρτυρίας.
Θεωρώ ότι με το να μας απαξιώσετε κόψατε κάθε σχέση και κάθε δεσμό με τον Σύλλογο Αστακιωτών.
Πιστεύαμε αλλά και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι πρωτοβουλίες των λεγομένων πολιτιστικών συλλόγων που αντικειμενικός τους σκοπό και στόχο έχουν την προβολή και την ανάδειξη του δικού τους τόπου, θα γίνονταν αποδέκτες από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, προφανώς βεβαία μέσα από διάλογο και κάτω από τις ιδανικές συνθήκες που θα δρομολογηθούν από όλες τις πλευρές. Στην προκείμενη περίπτωση ο Δήμος Ξηρομέρου, απαξιώνει τον Σύλλογο του Αστακού, δηλαδή τον Σύλλογο της πρωτεύουσας του Δήμου.
Επιχειρείται με αυτό τον τρόπο κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά.
Πιθανόν οι δράσεις μας να μην είναι οι ιδανικές για να προβληθούν πρόσωπα. Μας είναι αδιάφορο αυτό.
Μπορείτε να συνεχίσετε μονοί σας
Ένα μόνο ζητάμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ.
Το μέλλον θα δείξει!!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.