Κώστας Ζαρκαδούλας - Ο δραστήριος και δημιουργικός κτηνοτρόφος του Ξηρομέρου.Επάγγελμα κτηνοτρόφος, ένα δύσκολο και κουραστικό επάγγελμα, ένα επάγγελμα που δεν είναι για πολλούς, καθώς είναι ένας σκληρός καθημερινός αγώνας με αντίξοες συνθήκες.
Στα Βλυζιανά Ξηρομέρου συναντάμε έναν νέο δραστήριο και δημιουργικό κτηνοτρόφο, τον Κώστα Ζαρκαδούλα του Ανδρέα, που διατηρεί κοπάδια από πρόβατα, γίδια, γελάδια και άλογα, βοσκώντας τα πάνω στο βουνό Καλαβούνη - (Καλοβούνη) προσφέροντας τοπικά διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας αλλά και ποσότητας.
Κτηνοτρόφος τρίτης γενιάς, (οποίος αύξησε τα ζώα και την παραγωγή),  ένας νέος που μεγάλωσε μέσα στα βοσκοτόπια, αγαπά τα ζώα, τα καταλαβαίνει και επικοινωνεί μαζί τους.
Ο Κώστας αντιμέτωπος με τα προβλήματα του επαγγέλματος,  με το βασικότερο όπως είναι η συλλογή και η μεταφορά του γάλακτος, δεν το έβαλε κάτω και με τη βοήθεια του Δήμου Ξηρομέρου (βελτιώνοντας την αγροτική οδοποιία, σημαντικό για τον κτηνοτρόφο. Απλές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις που βελτιώνουν και στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας).
Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε ο επιχειρηματίας που συλλέγει το γάλα, να φτάνει στο σπίτι για την παραλαβή του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.