Ταξίδι στο χρόνο. Μύτικας - Κανδήλα 1955 (video).


Τo ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS δημοσιεύει σήμερα ξανά ένα σπάνιο βίντεο του 1955 (έτσι αναφέρεται στο βίντεο), που παρουσιάζει τη ζωή και τους ανθρώπους του Μύτικα και της Κανδήλας. Τραβηγμένο από ένα μετανάστη με το επώνυμο Γεροντής, με καταγωγή από την Κανδήλα, που διάθετε κάτι σπάνιο για την εποχή, μία κάμερα.
Παρατηρήστε τις σαν ζωγραφιές εικόνες, τα σπίτια, τα καϊκια αλλά προπάντων τα πρόσωπα των ανθρώπων, καθαρά και γνήσια.
Ένα πολύ συγκινητικό βίντεο, που παρουσιάζει μία άλλη περασμένη εποχή και τους ανθρώπους της. Απλά δείτε το.

Το video έχει ανέβει στο YouTube από τον Παρασκευά Ν. Λεκατσά, ο οποίος έχει βάλει τη μουσική επένδυση και τις λεζάντες, σε μία πραγματικά υπέροχη δουλειά.

3 σχόλια:

 1. Αυτό το βίντεο καλό είναι να το χρησιμοποιήσουν οι καλαμισανοι και στον αγώνα που κάνουν εναντίον του δασαρχείου. Για κοιτάξτε στον καλαμο πόσο αραιά είναι τα πεύκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΜΑΓΝΗΤΟΤΑΙΝΙΑ! ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1970 ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΧΙ ΤΟ 1955 ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ:
  - ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ.
  - ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1965.
  - ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΧΡΩΜΟ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΤΙΑ ΤΟΥ 1950
  ΖΕΡΒΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πραγματικά συγκινητικό το βίντεο. Συμφωνώ πως μάλλον είναι μεταγενέστερο του 1955 γιατί αναγνωρίζω τον θείο μου Νικ. Γεροντή από Άνω Κανδήλα ως ενήλικα κι όχι 16χρονο που ήταν το 1955. Επίσης αναγνωρίζω το γερονταιικο σπίτι στην Άνω Κανδήλα, το πατρικό της πρώτης γυναίκας του πατέρα μου, τον μπάρμπα Νάσο Πάτρα, που έμενε δίπλα, τη θεία Φόνη Βασιλάκη και τη θεία Λοπω( Πηνελόπη) Σουφη με μωρά στην αγκαλιά.Πολύτιμη δουλειά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.