Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας, οι άνθρωποι του και η θάλασσα.


Μια όχι και πολύ παλιά φωτογραφία του Μύτικα από την δεκαετία του '80 σας παρουσιάζουμε σήμερα. Απαθανατίζει μία πολύ συνηθισμένη εικόνα, μία ομάδα Μυτικιωτών ψαράδων να ξεψαρίζει στην ξύλινη σκαλωσιά στον πάνω Μύτικα.
Δίπλα στην τράτα του Γιάννη Τζεφρώνη (Καραμέλα), αραγμένο το Καραφανταλέϊκο καραβόσκαρο όπου καθόμασταν πιτσιρικάδες όταν κάναμε μπάνιο και πέφταμε από εκεί βουτιές, αλλά και τα βράδια με ατελείωτες καλοκαιρινές συζητήσεις. Πιο δίπλα φαίνεται πολύ λίγο η συγκοινωνία του Καλάμου με τον Μήτσο Γώγω, όπου μικρά παιδιά που κάναμε μπάνιο στο σημείο, ανεβαίναμε πάνω όταν έφευγε για Κάλαμο και βουτούσαμε στα ανοικτά.
Την φωτογραφία μας την παραχώρησε ευγενικά ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Σπύρος Ζέρβας (τον ευχαριστούμε πολύ), από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη Ζέρβα.
Με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να επαναλάβουμε την πρόσκληση μας, όποιος αναγνώστης του Blog μας έχει στην κατοχή του παλιές φωτογραφίες και θέλει να τις μοιραστεί, μπορεί να τις στείλει με e-mail στο mytikaspress@gmail.com και με κάποια σύντομη περιγραφή τι απαθανατίζουν, ώστε να τις δημοσιεύσουμε. Ο κ. Σπύρος Ζέρβας ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε ευγενικά στην ανοικτή μας πρόσκληση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.