Γράφημα σύγκρισης απ' ευθείας αναθέσεων της προηγούμενης και της νυν δημοτικής περιόδου.


Το Blog μας όπως είναι γνωστό, κατέγραφε με την βοήθεια του excel σε όλη την διάρκεια των 5 χρόνων της τέως δημοτικής αρχής, τις απ' ευθείας αναθέσεις και τις παρουσίαζε.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο καταγράφει και τις απ' ευθείας αναθέσεις της νέας δημοτικής αρχής και σας τις παρουσιάζει στο κλείσιμο κάθε χρονιάς (δείτε εδώ), κάνοντας τα δικά μας πολιτικά σχόλια.
Επίσης για να έχετε μία απτή εικόνα των διαφορών, τροφοδοτεί με τα αριθμητικά στοιχεία γράφημα που περιλαμβάνει συγκρίσεις μεταξύ των δύο δημοτικών περιόδων και συγκεκριμένα:
 • Σύγκριση συνόλου απ' ευθείας αναθέσεων ανά αντίστοιχη χρονιά.
 • Σύγκριση συνόλου προφορικών αναθέσεων (δικαστικές διαταγές πληρωμής).
 • Σύγκριση συνόλου απ' ευθείας αναθέσεων αθροιστικά, για όλη την δημοτική περίοδο (5ετής θητεία, με 4ετής θητεία).
 • Σύγκριση μέσου όρου απ' ευθείας αναθέσεων ανά έτος, για σύγκριση όμοιων μεγεθών.
Το γράφημα αυτό, σε κάθε συμπλήρωμα χρονιάς της νέας δημοτικής αρχής, θα τροφοδοτείται με τα νέα στοιχεία, για να συμπληρώνονται και οι συγκρίσεις των επόμενων χρόνων και ο κάθε πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματα του.

4 σχόλια:

 1. Τι να συγκρίνεις μάτια μου. Τη μέρα με την νύχτα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η μήπως δεν ξέρουμε αριθμητική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και πρέπει να φωνάξουμε μαζί με τον Κώστα Τριαντακωνσταντή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πρόβλημα ποτέ δεν ήταν οι απ' ευθείας αναθέσεις αλλά το πως αυτές χρησιμοποιούνταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Πακτωλός απ' ευθείας αναθέσεων για πράγματα που δεν τα έβλεπαν οι δημότες και ταυτόχρονα χρέη χρέη χρέη. Πήραν δάνειο 1 εκατομμύριο και η ΔΕΗ πάλι απλήρωτοι. Παντού χρέη. τρεις φορές μέσα στο Δημαρχείο τους έκοψαν το ρεύμα για χρέη. Τραγικό.
  Με την νυν διοίκηση αποδεικνύεται ότι οι πραγματικές ανάγκες του Δήμου για χρήση των απ' ευθείας αναθέσεων είναι 60% πιο κάτω και έτσι μένουν χρήματα για να πληρώνει ο Δήμος τις υποχρεώσεις του και να μην δημιουργεί χρέη.
  Τις τωρινές απ' ευθείας αναθέσεις όλοι τις βλέπουν, όλοι τις αντιλαμβάνονται. Άρα εκτός από μείωση 60% η μεγαλύτερη διαφορά είναι η ποιότητα των αναθέσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
  Επίσης οι προφορικές με διαταγές πληρωμής, οι οποίες έχουν σταλεί για έλεγχο από την νυν δημοτική αρχή, μία αμαρτωλή ιστορία που η νυν δημοτική αρχή την σταμάτησε άμεσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.