Το βίντεο της μετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου στις 11 Μαΐου 2021.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ένα αρκετά ενδιαφέρον Δημοτικό Συμβούλιο, με τα δύο τελευταία θέματα των αιολικών πάρκων πολύ σοβαρά, με την Δημοτική Αρχή να εισηγείται για αρνητική γνωμοδότηση στις 2 Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), η οποία εισήγηση πέρασε με ομοφωνία.
Τα συμπεράσματα κάθε πολίτη βγαίνουν πολύ εύκολα κατά εμάς, μέσα από την νέα δυνατότητα της ζωντανής μετάδοσης που έχει προκύψει μέσα από το κανάλι στο You Tube του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και του μαγνητοσκοπημένου βίντεο κατόπιν, για όσους δεν μπόρεσαν να το δουν ζωντανά.
Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι δείτε και ακούστε την συζήτηση για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

ΘΕΜΑΤΑ

1. Αναμόρφωση Π/Υ οικ. έτος 2021. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Γερόλυμος Σωτήριος.
2. Έκθεση εκτέλεσης 1ου Τριμήνου Π/Υ Δήμου έτους 2021. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Γερόλυμος Σωτήριος.
3. Αποδοχή της εκ νέου παράτασης της δωρεάν παραχώρησης προς χρήση από τον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας ενός απορριμματοφόρου οχήματος μέχρι της 31 Μαϊου 2021. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Παληογιάννης.
4. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση της υπ' άριθμ. 137/2758/28-1-2013 ΑΕΠΟ (ΑΔΑ:ΒΕΙΕΟΡ1Φ-ΘΣΖ), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την 130502/28-8-2020 ΑΕΠΟ (ΑΔΑ:6ΚΓΡΟΡ1Φ-3ΞΣ) του έργου «Κατασκευή και λειτουργία μονάδας παραγωγής βιοαερίου από οργανικά απόβλητα και ηλεκτροπαραγωγής με καύση βιοαερίου, ισχύος 0,99 ΜW στη θέση ''Ψηλοράχη'' Δ.Ε. Αστακού Ξηρομέρου,Π.Ε. Αιτωλ/νίας με φορέα την εταιρεία ''Κ. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.''» (ΠΕΤ 2010396022). Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.
5. Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου επι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), ισχύος 33 ΜW στη θέση «ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΣ», Δ.Ε. Αστακού, Δ. Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας της εταιρίας «ΚΥΩΝ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (ΠΕΤ 2103501322). Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.
6. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), ισχύος 43,7 ΜW στη θέση «ΒΕΛΟΥΤΣΑ», Δ.Ε. Αστακού, Δ. Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας, της εταιρίας «ΚΥΩΝ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» (ΠΕΤ 2103501124). Εισηγητής ο Δήμαρχος Ξηρομέρου.

1 σχόλιο:

  1. Ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον έχουμε και ως συγκριτικό πλεονέκτημα.
    Να το 'μαγαρίσουμε' ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.