Μελέτη για τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου. Δυστυχώς κάποιοι δεν την ψήφισαν και είναι και από την Αλυζία.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε χθες Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στην αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, υπήρχε μία κατανομή μελετών από Φιλόδημος ΙΙ που έχει ενταχθεί ο Δήμος Ξηρομέρου και μία από τις μελέτες που περιλαμβάνονταν ήταν η ύψους 25.244,80 € για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου (δείτε εδώ), με τίτλο: «Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα - Φιλόδημος ΙΙ».
Η συγκεκριμένη μελέτη είναι το μοναδικό μέχρι τώρα και πρώτο βήμα για την αξιοποίηση αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους παραλίας. Μιλάμε για ένα πραγματικό θησαυρό για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, για μία παραλία με μεγάλη επισκεψιμότητα και γνωστή σε όλο τον νομό Αιτ/νίας.
Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, στον οποίο μπορεί να προσδώσει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης αν σε αυτή την πανέμορφη παραλία, σε αυτό το δώρο Θεού που διαθέτουμε, κάνουμε εκείνες της κινήσεις στο μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ωραίες εικόνες εκεί.
Και ενώ θα περίμενε κανένας το αυτονόητο να ενώνει, με λύπη μας είδαμε δημοτικούς συμβούλους από την αντιπολίτευση και πολύ περισσότερο και από την Δ.Ε. Αλυζίας, ενώ ψήφισαν την κατανομή των μελετών που αφορούσε δύο πολύ σημαντικούς δρόμους στην ενδοχώρα του Δήμου μας, (Μάνινα - Χρυσοβίτσα - Βαλόστρατο) που πολύ σωστά πρέπει να μελετηθούν, αντίθετα για την μελέτη της αξιοποίησης της παραλίας Μύτικα - Αρχοντοχωρίου δεν ψήφισαν θετικά και έδωσαν αρνητική ψήφο, τονίζουμε για μία υπόθεση που αφορά την αναπτυξιακή προοπτική όλου του Δήμου Ξηρομέρου.
Πραγματικά αυτό αποτελεί κάτι το ανεξήγητο για μία περιοχή που στο μέλλον θα αναπτυχθεί οικιστικά, όπου εκεί κατασκευάζονται μεγάλες και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα καταλύματα, υπάρχουν και θα γίνουν και άλλες επιχειρήσεις εστίασης και όλοι περιμένουν πολλά χρόνια να έρθει μία δημοτική αρχή επιτέλους να ασχοληθεί με αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε στο Δήμο μας. Εξαιρείται από την αντιπολίτευση ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Καρφής, που κατάλαβε την σημασία που έχει αυτή η μελέτη και ψήφισε θετικά.
Για την Λαΐκή Συσπείρωση θέλουμε να πούμε ότι καταψήφισε εξ αρχής ολόκληρη την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, με πολιτικές θέσεις και σκεπτικό και εντάσσοντας την στάση της σε μία πιο γενική πολιτική θεώρηση, όσον αφορά τις κατευθύνσεις των Προϋπολογισμών και των αναμορφώσεων.

Για την ιστορία ποιοι ψήφισαν την μελέτη της παραλίας 3,5 χιλιομέτρων Μύτικας - Αρχοντοχώρι και ποιοι όχι:
1. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
2. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
4. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ
5. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ
6. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ
6. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ
7. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑΙ
8. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
9. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ
10. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΙ
11. ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΠΕΤΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΑΙ
12. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ
13. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΟΧΙ
14. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ
15. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΧΙ
16. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΟΧΙ
17. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ
18. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΧΙ
19. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΟΧΙ
20. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΧΙ
21. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ
22. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΧΙ
23. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΧΙ
24. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΟΧΙ
25. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΧΙ
26. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΧΙ
27. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΝΑΙ








19 σχόλια:

  1. Η πάλαι ποτέ δημοτική αρχή του δήμου μας 2014-2019
    απέτυχε πολιτικά στην αποστολή της και εξακολουθούν να αποτυνχάνουν πολιτικα στο έργο τους.
    Ο δίκαιος κοινωνικός μας αγώνας συνεχίζεται.
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής και προοδευτικής παράταξης
    του δήμου μας: 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ
    ΑΛΥΖΙΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΕ ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σ αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ.
    Αφου υπάρχει δρόμος κεντρικός σε απόσταση περίπου 300 μέτρων,
    απο την παραλία. Το λογικό είναι να γίνουν κάθετοι δρόμοι καλής
    πρόσβασης και στάθμευσης κοντά στήν παραλία.Άλλωστε πώς θα γίνει παραθαλάσσιος δρόμος μέσα στή νέα μονάδα του κ. Αυδή;Όσο λιγότερη παρέμβαση στο περιβάλλον τόσο καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτελους , μετα απο δεκαετιες εγκαταλειψης , ανοχης και υποθαλψης της αυθαιρετης δομησης των τσαντιρομαχαλαδων που οδηγησε στην υποβαθμιση και απαξιωση μια υπεροχη ακτη - παραλια , δρομολογειται η διαδικασια για την αξιοποιηση της .
    Πολλα μπορει να προσφερει η αξιοποιηση αυτης της ακτης , πρωτα και κυρια σαυτους που εχουν προσωπο στον υπο διανοιξη παραλιακο δρομο , που μπορει να λειτουργησει σαν πεζοδρομος και ποδηλατοδρομος πρωτιστως , αποτελωντας μαζι με τον παραδρομο της επαρχιακης οδου Μυτικα - Παλιοβαρκα μια σπουδαια κυκλικη διαδρομη πεζοποριας η ποδηλατοδρομιας.Υποψη οτι οι πλειονοτητα των ιδιοκτησιων κατα μηκος της ακτης ανηκει σε Αρχοντοχωριτες κυριως ,και λιγοτερες σε Βαρνακιωτες και Μυτικιωτες , δηλ σε συμπολιτες μας απο ολη την Αλυζια.
    Οσο για τον πολεμο χαρακωματων αυτων που καταψηφισαν ειναι αξιοι της μεχρι τωρα αρνησης τους για αξιοποιηση αυτης της ακτης ,αφου το δογμα τους ηταν ας τους κραταμε υποβαθμισμενους και φτωχους ,και ετσι να αναπαραγεται η εξουσια τους .Για να μην θυμηθουμε την ασφαλτοστρωση της αμμωδους(!!!) ακτης , τα παρανομα τουριστικα περιπτερα των ημετερων κλπ εκτρωματα ,στα πλαισια βεβαια της δηθεν τουριστικης αξιοποιησης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο για ποδηλατόδρομο δέν νομίζω να μήν συμφωνήσουν όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας ιδιοκτήτες με πρόσωπο ιδιοκτησίας στην παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποδηλατόδρομος θα είναι μια διαδρομή και ασφαλής για τους μικρούς σε ηλικία ποδηλάτες και ωραία βόλτα για όλους τους ποδηλάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα, συγγνώμη κι όλας, κάνετε κριτική ή δημοσιογραφία; Δικαίωμα του καθενός είναι να ψηφίζει όπως σκέφτεται και νομίζει ότι πράττει σωστά! Τι τίτλος είναι αυτός; "Δυστυχώς κάποιο δεν την ψήφισαν και είναι και από την Αλυζία". Δείχνετε με το δάκτυλο; Πείτε, τουλάχιστον, ότι κάνετε κριτική κι όχι δημοσιογραφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστα
      απαγορευεται η κριτικη στην σταση των δημοτικων συμβουλων
      ειναι δημοσια προσωπα και δεν επιτρεπεται κριτικη

      Διαγραφή
    2. ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.
      ΩΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ!!!!!

      Διαγραφή
    3. Αν καταλάβατε αυτό, λυπάμαι! Άλλο κριτική κι άλλο δείχνω με το δάχτυλο! Τι πάει να πει "Δυστυχώς κάποιοι δεν την ψήφισαν και είναι και από την Αλυζία"; Να τους στείλουμε σε άλλες περιοχές να μείνουν; Δεν είναι πραγματικοί Αλυζιώτες επειδή ψήφισαν ΟΧΙ; Στοχοποίηση είναι αυτό!

      Διαγραφή
    4. Τι πάει να πει "Δυστυχώς κάποιοι δεν την ψήφισαν και είναι και από την Αλυζία";

      παει να πει "Δυστυχώς κάποιοι δεν την ψήφισαν και είναι και από την Αλυζία"

      Διαγραφή
    5. Πάμε άλλη μία, ρε φίλε! Ξαναπές μια τι σημαίνει"Δυστυχώς κάποιοι δεν την ψήφισαν και είναι και από την Αλυζία";

      Διαγραφή
  8. Υπάρχει κάπου βίντεο να δω κ να ακούσω πως δικαιολογείται το όχι στη μελέτη για την τουριστική αξιοποίηση της παραλίας ;
    Αν τελικά δεν γίνει τουριστική αξιοποίηση 3 κλουβακια με τσιπούρες να βάλουν εκεί μπροστά στην παραλία έτσι για διακόσμηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλώς να γίνει.. Αλλά ας μην ξεχνάμε το χειμερινό κύμα και τη δύναμη του. Ειδικά σε κάποια σημεία ο δρόμος πρέπει να γίνει πιο πάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΙΟΤΟΥ14 Μαΐου 2021 στις 1:25 π.μ.

    Κύριε ανώνυμε 10.05 συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι δεν πρέπει να στοχοποιειται κανείς δημοτικός σύμβουλος για τις απόψεις του και τις ψήφους του στο Δ. Σ. Είναι υποχρεωμένος ωστόσο ο καθε δημοκρατικά εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος να τεκμηριωνει τις απόψεις του κ την αρνητική του ψήφο κ κυρίως για τόσο σοβαρά θέματα όπως η αξιοποίηση της παραλίας της Αλυζιας. Ξέρουμε όλοι την τριτοκοσμικη κατάσταση που επικρατεί το καλοκαίρι στην παραλία κ καθε χρόνο δυστυχώς γίνεται κ χειροτερη. Κ σήμερα επιτέλους πάει να γίνει μια αρχή για κάτι πιο ποιοτικό που θα αναβαθμίσει τουριστικα όχι μόνο την Αλυζια αλλά και όλα τα χωριά του Ξηρομερου .Γιατί ξέρουνε ολοι καλά ότι η ανάπτυξη ενός τόπου ξεκινάει πρώτα από το παραλιακό μέτωπο κ προχωράει και στις γύρω περιοχές. Και γι αυτόν τον λόγο αντί να ακούσουμε 27 ΝΑΙ ακούσαμε με έκπληξη 13 ωραιότατα ΟΧΙ. Φυσικά κ συμφωνώ ότι αυτό το ΟΧΙ είναι δικαίωμά τους αλλά παράλληλα είναι κ ελάχιστο δικαίωμα του καθε δημότη να μάθει τους λόγους και τον τρόπο σκέψης ολων αυτών που έχει επιλέξει για να τον εκπρόσωπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ μαζί σου 100%. Οι κάθετοι δρόμοι είναι λύση διότι θα δώσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και της γης. Άλλου είδους παρεμβάσεις, πχ ποδήλατο δρόμος, θα ήταν καλός για την παραλία. Μέχρι εκεί. Και πολύ είναι. Τώρα για την προηγούμενη δημοτική αρχή με τις πολύ παλιές αμαρτίες ας μην μιλήσουμε. Όταν οι πολίτες της Αλυζιας συνειδητοποιησουν το μέγεθος της ζημιάς που έχει κάνει, θα πρέπει να του ζητήσουν διαφυγόντα κέρδη. Αλλά στο θέμα των καθετων δρόμων συμπατριώτη συμφωνούμε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Παραθαλάσσιος δρόμος μόνο κακό θα φέρει και οχι ανάπτυξη.
    Ας ελέγξουν πρώτα τα μηχανάκια και τα κάθε λογής τροχοφόρα
    καθώς και τα πρόβατα!!!!! και εδώ είμαστε να δώσουμε προτάσεις-λύσεις που να αφορούν την πραγματική ανάπτυξη και οχι την
    ικανοποίηση εγωϊστικών; θέσεων, χωρίς προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ μου γι αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζονται οι μελέτες. Για να ελέγθει κάποια στιγμή όλο αυτό το χάος που γίνεται. Έχεις εσύ καμιά άλλη ιδέα για υο πώς μπορεί να γινει; γιατί αν έχεις πρότεινε το στη Δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως. Κάθετοι δρόμοι αγαπητέ. Με σχεδιασμό να διέρχονται από όσο το δυνατόν περισσότερα ακίνητα. Ει δυνατόν. Μην ξεχνάμε ο παραλιακός θα πρέπει να τραβηχτεί πιο πάνω, στο ύψος που είναι του Αρχοντοχωριου. Και μην ξεχνάμε την εμπειρία της πσλιοβαρκας με τον άχρηστο πλέον δρόμο στην παραλία. Και κάτι ακόμα. Αφήστε και κανένα άνθρωπο να περπατήσει με την ησυχία του. Δεν χρειάζεται ρόδα παντού. Αν δεν παίρνει, ας μην γίνει. Ανοίξτε τους δρόμους εκατέρωθεν του εθνικού μυτικα αστακού και έχουμε δύο εξαιρετικούς ποδήλατο δρόμους. Για παράδειγμα. Και ναι, να λύσουμε το θέμα των προβάτων στην παραλία. Δεν είναι μόνο το ξενοδοχείο του αυδη. Έχουμε τόσους συντοπιτες που δραστηριοποιούνται. Γιατί δεν τους υποστηρίζουμε;

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.