Πρόταση και πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Αστακιωτών, για αναγραφή πεσόντων στο υπάρχον μνημείο στον Αστακό.


Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών (ΣΑΑ) πιστός στις εξαγγελίες του, περί αναβάθμισης προβολής και ανάδειξης του τόπου μας, προχωρά σε μια ακόμη πρωτοβουλία.
Όπως είναι σε όλους γνωστό, στην πλατεία του Αστακού σε περίοπτη θέση υπάρχει το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ. Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη στήλη, περιλαμβάνει ονόματα μόνο από μια συγκεκριμένη μάχη (Α' Παγκόσμιος).
Ο Αστακός όμως ;eχυσε πολύ αίμα στα πεδία των μαχών και πολλοί αγωνιστές έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία.
Όλους αυτούς θέλουμε να τιμήσουμε, με το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, όπως δηλαδή με την αναγραφή των ονομάτων τους σε μία νέα καλαίσθητη στήλη που θα κοσμεί το υπάρχων Μνημείο.
Για τον λόγο αυτό και με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ., αποφασίσαμε πριν ξεκινήσουμε την κατασκευή της επιγραφής να ζητήσουμε από όλους τους Αστακιώτες, εάν στην οικογένεια τους ή στο στενό περιβάλλον τους έχουν πεσόντα αγωνιστή, να μας ενημερώσουν για να ξεκινήσουμε την καταγραφή. Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου. Μετά δε την πάροδο αυτή δεν θα γίνουν αποδεκτά περαιτέρω ονόματα.
Θα ήταν ευχής έργον όσοι έχετε άμεσα ενδιαφέρον, να μην αδιαφορήσετε διότι αφενός μεν δεν θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της επιγραφής με πρόσθετα ονόματα, αφετέρου θα είναι πολύ λυπηρό το όνομα του οικείου σας (συγγενής η φίλος) να μην φιγουράρει στον τύμβο των Αγωνιστών.
Για την άμεση επικοινωνία και την κατάθεση των ονομάτων παρακαλούμε πολύ να μας τα μεταφέρετε στα e-mails που θα αναρτηθούν στην συνέχεια, αφού περιγράψετε ακριβώς ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ (ΕΠΙΘΕΤΟ) - χρονολογία. Δηλαδή ΚΑ........... ΓΙΩΡΓΟΣ 1940 Β Παγκόσμιος ή ΣΑ................ ΝΙΚΟΣ 1821 Ελληνοτουρκικός.
Να σας ενημερώσουμε ότι θέλουμε ΜΟΝΟ Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, 1821, Μακεδονικό (αν υπάρχουν). ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ - ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ κλπ).
Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και συνάμα ιστορικό ντοκουμέντο, το όνομα των πεσόντων να συνοδεύονται από ένα έστω πολύ μικρό βιογραφικό (πιο λεπτομερές από την επιγραφή), ούτως ώστε, όλα μαζί να καταγραφούν σε ένα μικρό έντυπο, το οποίο θα διανεμηθεί στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, παράλληλα δε θα παραμείνει σαν ιστορικό κειμήλιο.

Τα e-mails που μπορείτε να στέλνετε την ενημέρωσή είναι:
  • ΝΤΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (Γραμματέας) dimitrantinou@gmail.com
  • ΣΟΥΡΛΑ ΒΙΚΥ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ) vsourla@hotmail.gr

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.