Περί απ' ευθείας αναθέσεων και τα απίστευτα του τέως Δημάρχου.


Επειδή είδαμε και ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Δήμαρχο κ. Γαλούνη να αναφέρεται σε απ' ευθείας αναθέσεις (φρίξε Ήλιε!!!) και να φωτογραφίζει εμάς που τόσα χρόνια παρουσιάζαμε τα πεπραγμένα του σε αυτό τον τομέα σε ένα δικό μας μοναχικό δρόμο, αλλά και με την νέα δημοτική αρχή συνεχίζουμε να τις καταγράφουμε όλες με τον ίδιο τρόπο παρουσιάζοντας τες με το κλείσιμο κάθε χρονιάς, θα του απαντήσουμε.
Επειδή η υποτίμηση της νοημοσύνης από κάποιους πολιτικούς παλαιάς κοπής ξεπερνά τα όρια κάποιες φορές, προκαλεί θυμηδία αυτός που έκανε απ' ευθείας αναθέσεις πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ, ένα προσωπικό ρεκόρ που κανείς δεν πρόκειται να το καταρρίψει ποτέ στον Δήμο Ξηρομέρου, οι οποίες οι περισσότερες δεν γινόταν καν αντιληπτές από τους πολίτες, να μιλά σήμερα με περίσσιο θράσος για απ' ευθείας αναθέσεις, που είναι κάτω από 50% από τις δικές του τον 1ο χρόνο, αλλά το κυριότερο πραγματικές, που οι πολίτες τις αντιλαμβάνονται, μια μεγάλη και ουσιαστική διαφορά, που δεν τολμά καν να την αναφέρει, καν να την ψελλίσει αυτή την λέξη. Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ε Σ, οι οποίες ποτέ δεν ενοχλούσαν και ποτέ δεν ενοχλούν και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Απίστευτο και όμως ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ!
Οι απ’ ευθείας αναθέσεις είναι εργαλείο και εξαρτάται πως και κυρίως γιατί το χρησιμοποιείς. Όταν το χρησιμοποιείς για πραγματικές ανάγκες των πολιτών, με ορατές εργασίες και προμήθειες και όχι υπερτιμολογημένες, έχοντας κάνει εκ των προτέρων μία σοβαρή ιεράρχηση, είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο που υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και λύνει προβλήματα.
Ο τέως Δήμαρχος δεν τις χρησιμοποιούσε έτσι και μάταια προσπαθεί να τις τσουβαλιάσει όλες με την ισοπεδωτική και παραπλανητική φράση: «απ' ευθείας αναθέσεις είναι όλες» ή το άλλο μεγάλο ψέμα «είχατε ποινικοποιήσει τις απ' ευθείας αναθέσεις και δεν θα γίνονταν καμία υποσχεθήκατε», το οποίο είναι κατασκεύασμα δικό του, από αυτά που συνηθίζει να πετά σαν πυροτεχνήματα για δημιουργία εντυπώσεων.
Κάνει πως δεν καταλαβαίνει το πολύ απλό:
Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ οι απ' ευθείας αναθέσεις, αλλά οι δικές του απ' ευθείας αναθέσεις, όπως είχε επιλέξει να τις χρησιμοποιεί και να τις εφαρμόζει.
Σήμερα για να θολώσει τα νερά, ακολουθεί την λογική της κολοβής αλεπούς, που όλες τις βλέπει κολοβές.

Δική μας εκτίμηση.
Όσο περνά ο καιρός, το στερητικό σύνδρομο της δυνατότητας διαχείρισης εκατομμυρίων ευρώ κατά το δοκούν, όλο και θα επιδεινώνεται στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Υπεύθυνοι για αυτό είναι οι πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου και μόνο, που στις 26 Μάη 2019 το αποφάσισαν παμψηφεί, γιατί δεν άντεχαν να βλέπουν να συμβαίνουν όλα αυτά τα αξιοθαύμαστα, που άφησαν τον Σεπτέμβριο του 2019 ένα Δήμο Ξηρομέρου μόνο κατ' όνομα και κυριολεκτικά κατεστραμμένο σε κάθε τομέα.

2 σχόλια:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.