Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας, οι άνθρωποι του και η θάλασσα.


Σε ένα χωριό όπως ο Μύτικας, που η θάλασσα κυριολεκτικά το αγκαλιάζει από παντού, που βλέποντας το από μακριά νομίζεις ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει έτσι μία η θάλασσα και να το καταπιεί, αναπόφευκτα οι κάτοικοι του ανάπτυξαν μεγάλη επαφή και πολλές ασχολίες που είχαν σχέση με αυτή.
Μία πολύ ωραία και σπάνια φωτογραφία δημοσίευσε στο Facebook η Αναστασία Φερεντίνου. Πρέπει να είναι δεκαετία του '60 και απαθανατίζει το Τζίμη Φερεντίνο (Καραφάνταλο) στο ψαράδικο ''ΤΖΙΜΗΣ'', που ακόμα και σήμερα σκίζει τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του Ιονίου Πελάγους, με τον Τζίμη πάντα στις επάλξεις, με την ζωντάνια που τον διακρίνει στον αγώνα της ζωής. Απαθανατίζεται και ένας άλλος στο τιμόνι, αλλά δεν μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε.
Ένα πολύ ωραίο άρθρο για το ψάρεμα με τράτα, με θέμα το συμπατριώτη μας Τζίμη Καραφάνταλο, θυμηθείτε το εδώ.
Ευχαριστούμε πολύ την Αναστασία για την ευγενική παραχώρηση της φωτογραφίας.

2 σχόλια:

  1. ΣΤΟ ΤΙΜΌΝΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΆΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ "ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ" ΚΟΙΝΟΣ ΜΠΑΖΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΊΛΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα από αυτό το καικι έχουν περάσει περιστασιακά η για καιρό πάρα πολλά παιδιά από Κανδήλα Μύτικα Μεγανήσι και αλλού. Και ο Τζίμης καλός άνθρωπος και αγωνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.