Το περιβαλλοντικό έγκλημα των ιχθυοτροφείων στην Μακριά Πούντα Ιθάκης, έληξε μετά από εννιά χρόνια με ιδιωτική πρωτοβουλία.


Στις 8 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου 2021, σας παρουσιάσαμε το περιβαλλοντικό έγκλημα σε περιοχή της Ιθάκης, από την μονάδα της εταιρίας Ιχθυοτροφεία Ιθάκης Α.Ε. - Μακριά Πούντα, η οποία έκλεισε πριν από εννιά χρόνια.
Η εταιρία απλά έφυγε και πίσω δεν κοίταξε, αφήνοντας στην περιοχή μία τεράστια οικολογική καταστροφή, σε ένα πανέμορφο κόλπο της Ιθάκης, την Μακριά Πούντα.
Το υλικό προερχόντανε από τον Γιώργο Λίλα, Εκπαιδευτή καταδύσεων, μέλος της επιτροπής τουρισμού του Δήμου Ιθάκης (δείτε εδώ και εδώ).
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι είδαμε από την σελίδα στο Facebook του Γιώργου Λίλα, ότι η περιοχή με μία πολύ σοβαρή προσπάθεια καθαρίστηκε. Το δαπανηρό έργο της χρηματοδότησης προήρθε 100% από ιδιωτικές χορηγίες και ούτε ένα ευρώ από Δήμο και Περιφέρεια.
Στο καθαρισμό προσέφερε τις υπηρεσίες του και ο συμπατριώτης μας από τον Μύτικα Δημήτρης (Τάκης) Παλμπάς, ο οποίος μισθώθηκε με το καράβι του, που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, να μεταφέρει όλη αυτή την σαβούρα που άφησαν τα ιχθυοτροφεία στην ξηρά και στο βυθό, να την φορτώνει και να την φέρνει στο λιμάνι του Μύτικα, όπου εκεί υπήρχαν ειδικές καρότσες που τα έπαιρναν. Άριστος επαγγελματίας ο Τάκης όπως πάντα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.