Διεθνείς Επισκέπτες στο υπό Δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Αναστασία, Θοδωρή και σε όλα τα κορίτσια και αγόρια επιστήμονες που συνδράμουν, συγχαρητήρια για το έργο σας! Τιμή μας που σας γνωρίσαμε και εις το επανιδείν.

-------------------------------

Πηγή: Σελίδα Facebook
Archipelagos - Institute of Marine Conservation.

Το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος επισκέφθηκαν χθες στο νησί των Λειψών, η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Ισπανός πρέσβης, Enrique Viguera. Την Βασίλισσα Σοφία συνόδευαν και άλλοι διακεκριμένοι επισκέπτες από την Ισπανία, καθώς και εκπρόσωπος του Ιδρύματος Costas M. Lemos.
Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, επισκέφθηκαν πρώτα το ερευνητικό σκάφος Aegean Explorer όπου ενημερώθηκαν για την πολυετή δράση του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος για την προστασία των ελληνικών θαλασσών. Οι ερευνητές εξήγησαν την μεθοδολογία καταγραφής της σπάνιας βιοποικιλότητας και των σημαντικών οικοσυστημάτων του Αιγαίου, καθώς και τους παράγοντες που τα απειλούν και τα μέτρα που είναι είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν για την προστασία τους.
Παρουσία του Δημάρχου Λειψών, κ. Φώτη Μάγγου ξεναγήθηκαν στη συνέχεια στο υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, το οποίο ήδη λειτουργεί ως ερευνητικό κέντρο. Γνώρισαν την πολυεθνική ομάδα ερευνητών και το προσωπικό του Ινστιτούτου και επισκέφθηκαν τα εργαστήρια μικροπλαστικής ρύπανσης και το υπό-δημιουργία κτηνιατρείο, ενώ παρακολούθησαν μέρος της διαδικασίας επαναφύτευσης των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας που πραγματοποιούνταν από μέλη της ερευνητικής ομάδας του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος.
Το Καταφύγιο όταν ολοκληρωθεί θα έχει μοναδική σημασία για τα διεθνή δεδομένα, ως ένα άρτια εξοπλισμένο κέντρο περίθαλψης και φροντίδας τραυματισμένων θαλάσσιων θηλαστικών, αλλά και δελφινιών που θα προέρχονται από την αιχμαλωσία, σε ένα φυσικό περιβάλλον μακριά από την ανθρώπινη όχληση. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρωτοπόρο αυτό έργο στεγάζεται σε μια κτιριακή εγκατάσταση με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που είναι ενεργειακά αυτόνομο με ήπιας μορφής ΑΠΕ, υδροδοτείται από αφαλάτωση χαμηλής ενεργειακής απαίτησης και σύστημα πλήρους επαναχρησιμοποίησης του νερού.
Λίγα βήματα πριν την ολοκλήρωση του, το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου ήδη προσελκύει το διεθνές ενδιαφέρον, ως ένα σημαντικό ελληνικό εγχείρημα που συνδυάζει την καινοτομία τόσο στα θέματα της ευζωίας των θαλάσσιων ειδών, όσο και στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα για το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου: https://aegeansanctuary.com/






0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.