Άλλη μία επένδυση προστέθηκε στον τουριστικό Μύτικα Αιτ/νίας.


Το Νοέμβριο του 2019, σας είχαμε ενημερώσει για πρώτη φορά για την τουριστική επένδυση συμπατριώτη μας από το Αρχοντοχώρι, κατασκευής πέντε τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και καταστήματος με πισίνα, εντός του οικισμού του Μύτικα, ως συνέχεια και επέκταση υφιστάμενης αρχικής επένδυσης (δείτε εδώ).
Πρόκειται για τουριστικό κατάλυμα 3 διωρόφων κτισμάτων, ουσιαστικά επέκταση στην ήδη υπάρχουσα επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον Μύτικα εδώ και κάποια χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες διαμονής υψηλής ποιότητας.
Με διαπιστώσαμε με χαρά, ότι η επένδυση ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, από άποψη κατασκευής, ποιότητας και παρεχόμενων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Τα νέα δωμάτια είναι εξαιρετικά, ο εξοπλισμός τους, τα τζακούζι στις βεράντες, η μικρή πισίνα κ.λπ.
Ευχόμαστε στο συμπατριώτη μας υγεία και σε όλη την οικογένεια του, με το καλό να λειτουργήσει την νέα επέκταση του με τα επιπλέον δωμάτια, με το αναψυκτήριο (θα λειτουργήσει απ' του χρόνου) και την πισίνα.
Για περισσότερες και πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το κατάλυμα του συμπατριώτη μας, μπορείτε να περιηγηθείτε στην πολύ καλή και πλήρη ιστοσελίδα που διαθέτει εδώ, η οποία αποτελεί διαφήμιση για τον Μύτικα.
Εμείς αυτό που θέλουμε να συμπληρώσουμε και να κλείσουμε, είναι ότι η τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα και της ευρύτερης ενιαίας τουριστικά περιοχής, της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας, με τα πανέμορφα κοντινά νησάκια Κάλαμο και Καστό Ιονίου Πελάγους, έχει δρομολογηθεί.
Στην αντίπερα όχθη υπάρχει βεβαίως και ο συγκεκριμένος προτεινόμενος σχεδιασμός της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, ο οποίος προβλέπει την δέσμευση 41.000 στρεμμάτων θαλασσίου χώρου από Εχινάδες - Αστακό - παράκτιο μέτωπο Αστακού - Μύτικα και Κάλαμο, στο λεγόμενο εσωτερικό αρχιπέλαγος του Ιονίου με τις 2 περιοχές Natura. Επίσης προβλέπει αντίστοιχα στρέμματα χερσαίου χώρου που δεν προσδιορίζει την χωροθέτηση τους.
Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός είναι παντελώς λαθεμένος και παράλογος και αν ω μη γένοιτο προχωρήσει, θα σταματήσει μία οικονομική ανάπτυξη, η οποία θα διαχέεται προς όλους, δίνοντας ευκαιρίες και προοπτικές για αναστροφή της εγκατάλειψης του τόπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, για χάρη μιας πολύ μικρότερης ανάπτυξης για λίγους, η οποία θα υποβαθμίσει στο τέλος και ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Μία καταστροφή λοιπόν.
Αναζητείται λοιπόν λογική από όλους μας, λύσεις υπάρχουν ώστε και ο κλάδος των ιχθυοακαλλιεργειών να αναπτυχθεί απρόσκοπτα, χωρίς να στερεί την τουριστική ανάπτυξη.
Κοινή λογική.
























4 σχόλια:

  1. Αξιζουν πολλα συγχαρητηρια στο Σπυρο που , παροτι μπορουσε να επενδυσει σε πολυ πιο κοντινες για αυτον και τουριστικες περιοχες( π χ Χαλκιδικη ) ,επελεξε να το κανει στο Μυτικα και μαλιστα σε μια θεση που καταρχην φαινοταν οχι τοσο προσφορη ( ας θυμηθουμε οτι στις ομορες ιδιοκτησιες μεχρι και κοτετσια υπηρχαν πριν απο οχτω χρονια περιπου). Καταφερε να αναβαθμισει ολοκληρο το οικοδομικο τετραγωνο και παραλληλα , με τις αριστες παροχες και υπηρεσιες του καταλυματος του , αναβαθμισε τον τουριστικο Μυτικα (Μια απλη επισκεψη στο Booking το επιβεβαιωνει , η βαθμολογια που παιρνει ειναι αριστη )
    Μαλιστα καταφερε να το ολοκληρωσει σε χρονο ρεκορ. Και σε ανωτερα Σπυρο , το αξιζεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηθελσ νάξερα οι πολιτικοί ταγοί του τόπου μας γενικά κσι της Αιτωλ/νίας δέν βλέπουν ότι σε μια τουριστική περιοχή με καθαρο φυσικό περιβάλλον και με διαρκώς αναπτυσσόμενο το αεροδρόμιο του Ακτίου, δέν χωράνε ενδεχόμενες πολιτικές ανάπτυξης κσι με επιπλέον ιχθυτροφεία στο θαλάσσιο χώρο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λόγω της πανδημίας μπορεί να υπάρξει σταδιακά μια στροφή των νέων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα περισσότερο σε αραιοκατοικημένες τουριστικές περιοχές
    και όπως αραιοκατοικημένες είναι και οι δυτικάς ακτές της Αιτωλοακαρνίας και των νησιών μας Καλάμου-Καστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διόρθωση : δυτικές ακτές Αιτωλοακαρνανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.