Εδώ και 30 - 40 χρόνια, οι κάθετοι δρόμοι πρόσβασης στη παραλία της Παλιόβαρκας είναι απαράδεκτοι.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Έτσι είναι όπως τα λέει ο κ. Παππάς. Οι κάθετοι δρόμοι είναι χαρακτηρισμένοι αγροτικοί και είναι πάρα πολύ στενοί.
Δυστυχώς όλα τα προηγούμενα πάρα πολλά χρόνια, όπου τα χρήματα υπήρχαν διαθέσιμα και ήταν πολλά, καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την αξιοποίηση αυτού του συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει ο τόπος μας, τη μοναδική παραλία 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου. Όταν λέμε να ασχοληθεί σοβαρά, εννοούμε να μελετηθεί η διάνοιξη της παραλιακής οδού και να μελετηθεί η αξιοποίηση της, ώστε κατόπιν να μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο, γιατί ο Δήμος Ξηρομέρου με την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ των τελευταίων χρόνων, δεν έχει να διαθέσει τόσα πολλά δικά του χρήματα για να προχωρήσει αυτό το έργο (η ΣΑΤΑ του Δήμου, που είναι το ποσό που παίρνει κάθε χρόνο για επενδύσεις, είναι λίγο πάνω από 200.000 € για όλο το Δήμο Ξηρομέρου [19 οικισμοί]).
Με την νέα δημοτική αρχή αυτά τα βήματα για πρώτη φορά ξεκίνησαν (δείτε εδώ και εδώ) και δυστυχώς υπήρξαν δημοτικές παρατάξεις και δημοτικοί σύμβουλοι που για δικούς τους λόγους, που ποτέ δεν εξήγησαν, έχουν καταψηφίσει το λογικό και το αυτονόητο.

-----------------------------

Του κ. Χρήστου Παππά.

Προς όλους τους υπεύθυνους
Εδώ βλέπουμε το πλάτος ενός από τους βασικούς δρόμους που συνδέουν την παραλία της Παλιόβαρκας με τον Επαρχιακό Δρόμο Φυτειών - Μύτικα.
Το τί διαδραματίζεται κάθε καλοκαίρι στον συγκεκριμένο "δρόμο", είναι μάλλον στους περισσότερους γνωστό.
Αυτοκίνητα μπαίνουν σε υποτυπώδεις εσοχές για να χωρέσουν, περίοικοι ανοίγουν τις αυλές τους για να γίνουν οι απαραίτητες μανούβρες, διαπληκτισμοί, αγκαθογρατσουνίσματα στα πλαϊνά των αυτοκινήτων από τα βάτα που και αυτά προεξέχουν για να κάνουν το πέρασμα ακόμα πιο περιπετειώδες, άλλοι τρέχουν του σκοτωμού μπας και προλάβουν να αποφύγουν συνάντηση με αντίθετα διερχόμενο όχημα. Σε ένα σημείο που υπάρχει μια στροφή η ορατότητα είναι μηδέν λόγω της βλάστησης.
Παλιότερα μάλιστα που αποτολμούσαν να έρθουν και τουριστικά πούλμαν (που μεταφέρουν κόσμο για το μπάνιο της ημέρας) απλά έπρεπε, σαν ΙΧ, να κάνεις όλο το δρόμο πίσω με την όπισθεν.
Αυτά ισχύουν εδώ και περίπου 30-40 χρόνια.
Μήπως αυτή η ανάρτηση να μην είναι επίκαιρη και του χρόνου και του παραχρόνου και ίσως για άλλα πολλά χρόνια ακόμα;

Με εκτίμηση προς την Σελίδα Mytikaspress

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.