Απόφαση Ο.Ε. για προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη τουριστικής αξιοποίησης και ανάπτυξης, της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου.


Στις 12 Μαΐου 2021 σας ενημερώσαμε για την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου και για την χρηματοδότηση για πρώτη φορά μελέτης με 25.244,80 € για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα - Αρχοντοχωρίου, με τίτλο: «Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα - Φιλόδημος ΙΙ» (δείτε εδώ).
Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, σε κατεπείγουσα σημερινή της συνεδρίαση δια περιφοράς, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Αιτία που ο Δήμος Ξηρομέρου προσφεύγει στην Τεχνική Υπηρεσία του Μεσολογγίου για υλοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης, είναι ότι έχει διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία. Για το λόγο απευθύνεται στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο οποίος (ως Δήμος της έδρας της Περιφερειακής Ενότητας) διαθέτει την απαιτούμενη στελέχωση της Τεχνικής του Υπηρεσίας και είναι σε θέση να υποστηρίξει το Δήμο Ξηρομέρου στην υλοποίηση της εν λόγω μελέτης.
Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, είχε καταψηφίσει την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και την συγκεκριμένη κατανομή ποσού γι αυτή ειδικά τη μελέτη, καταψήφισε στην σημερινή Οικονομική Επιτροπή το κατεπείγον του θέματος, αλλά στο τέλος ψήφισε να γίνει η προγραμματική σύμβαση.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

5 σχόλια:

  1. η αναβάθμιση της παραλίας των 3,5 Km Μύτικα-Αρχοντοχωρίου έχεί νόημα μόνο εάν συνδεθει ως θέμα με την επιτυχή εκβαση του αγώνα της Επιτροπής Αγώνα της τοπικης κοινωνίας με το θέμα επαναχωροθετησης
    της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων Νησων κ' Αιτωλ/νίας.
    Και σε ενδεχονενη περιπτωση μετονομασίας και χαρακτηρισμου της παραλιακης τουριστικης περιοχής σέ ΠΟΑΥ καθε προσπάθεια αναβαθμισης ειναι ανευ αναπτυξιακης τουριστικης σημασίας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί άραγε να γίνονται επενδύσεις σε τομείς του τουρισμού εντός μιας οποιασδήποτε θαλάσσιας/παραθαλάσσιας περιοχης που θα χαρακτηρισθεί ως ΠΟΑΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εντός Φιλε μιας ζωνης ΠΟΑΥ ξεχνα τα επιδοτουμενα επενδυτικα προγραμματα για τουριστικες επενδυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 11 :33 μ.μ. λογικό είναι οι επενδυτές του τουριστικού τομέα
    να μήν επενδύσουν εντός χαρακτηρισμένων περιοχών ΠΟΑΥ
    θα προτιμήσουν να επενδύσουν σε κατ' εξοχήν χαρακτηρισμένες
    Τουριστικές Περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης Φίλε θα ηθελα να πώ αυτό που ειπώθηκε
    απο ομιλητές σε ολο αυτό το προηγουμενο διαστημα
    των δημοσίων συζητήσεων που εγιναν
    -οτι εδω δέν προκειται απλα για μια αύξηση
    των θαλάσσιων στρεμματων στις μεμονωμενες μοναδες που
    που ήδη βρισκονται στην παραλιακή ζώνη της περιοχης μας, Αλλά θέλουν να μετονομαστεί, να χαρακτηρισθεί
    και να μετατραπεί ολόκληρη η Τουριστική θαλάσσια-παραθάλασσια περιοχή μας κσί η θαλαάσσια περιοχή των δυο νησιών μας
    Καλαμου και Καστού Λευκάδας σέ ΠΟΑΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.