Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ο αγώνας δρόμου Βάρνακας - Μύτικας. Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές (πολλές φωτογραφίες και videos).


Φωτογραφίες: κα Βάσω Παππά,
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS, κ. Μάκης Μπακοθανάσης.

Με πολλές συμμετοχές αθλητών, μικρών και μεγάλων, σε αριθμό 92, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021, για 3η φορά ο αγώνας δρόμου 5.000 μ. Βάρνακας - Μύτικας με συνδιοργάνωση των: Τ.Κ. Βάρνακα, Τ.Κ. Μύτικα, Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρνακα και φυσικά κυρίως του ΝΠΔΔ Δήμου Ξηρομέρου.
Στην αφετηρία του αγώνα στον Βάρνακα, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Οι αθλητές έτρεξαν με αφετηρία τον Βάρνακα, πέρασαν μέσα από τον κεντρικό δρόμο της Κανδήλας και τερμάτισαν στον κεντρικό πεζόδρομο του Μύτικα, στο ύψος του καφενείου του Κώστα Τζεφρώνη.
Μία ωραία και ευχάριστη διαδρομή, με ελαφριά κατηφόρα, με όλους τους αθλητές να κερδίζουν στον Μύτικα το ζεστό χειροκρότημα των πολλών παρευρισκομένων, για την κοπιώδη προσπάθεια τους.

Οι νικήτριες/νικητές:
Γυναίκες: 1η Ταντάρου Ειρήνη, 2η Ζαρκαδούλα Ανδριάνα, 3η Μπουρδέση Μαγδαληνή.
Άνδρες: 1ος Μακρής Ανδρέας, 2ος Κανελλόπουλος Ιωάννης, 3ος Νικολάου Ηλίας.

Η διοργάνωση πολύ καλή, με κάποιες ατέλειες από κακή συνεννόηση, οι οποίες του χρόνου είμαστε σίγουροι ότι θα εκλείψουν. Άλλωστε αυτοί που συμμετέχουν, κοπιάζουν, τρέχουν και διοργανώνουν, κάνουν και λάθη και παραλήψεις, μιας και δεν είναι ούτε δήλωσαν ποτέ επαγγελματίες διοργανωτές εκδηλώσεων. Μεράκι, προσωπικό κόπο και προσφορά βάζουν.
Αυτοί που δεν συμμετέχουν και δεν κάνουν τίποτα, είναι μονίμως οι καλύτεροι επικριτές και απλά κριτικάρουν επί παντός επιστητού στα καφενεία και κάνουν αφ' υψηλού θεωρία και μαθήματα, πίνοντας το φρέντο ή το φραπέ τους. Είναι και αυτό το αλατοπίπερο της καθημερινότητας μας. Άλλωστε αυτές οι συζητήσεις πάντα συναρπάζουν και αποτελούν και αυτές μέρος της κοινωνικότητας των χωριών μας, για να μην σας πούμε ότι αρέσουν κιόλας. Καλοδεχούμενες πάντα λοιπόν.
Κάποιες δικές μας επισημάνσεις, αλλά και επισημάνσεις οργανωτικές καλοπροαίρετες γνωστών μας, προς τους φίλους διοργανωτές και τους εθελοντές που βοήθησαν:
1. Πρέπει στον τερματισμό κάποιοι να φροντίζουν να μένει ο δρόμος ανοικτός, με το κόσμο να στέκεται στα άκρα. Μάλλον χρειάζεται η τοποθέτηση κορδέλας.
2. Στη διαδρομή, 2-3 εθελοντές με μηχανάκια, να ακολουθούν τα γκρουπ των δρομέων για απρόοπτα (σκυλιά, υπερβολική κούραση, τσιμπίματα από έντομα κ.λπ)
3. Το ασθενοφόρο να μένει μέχρι το τέλος στο πίσω μέρος της κούρσας, ακολουθώντας τον τελευταίο δρομέα πάντοτε. Μας είπαν ότι κάποια στιγμή πέρασε μπροστά, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποιοι είχαν μείνει πάρα πολύ πίσω και ίσως γι αυτό να πέρασε και να πήγε να σταθεί στη διασταύρωση.
4. Στο τερματισμό να υπάρχει το φουσκωμένο μπαλόνι που θα οριοθετεί που σταματάει ο αγώνας και φυσικά να υπάρχουν πολλά κρύα νερά. Για τα νερά υπήρχε μέριμνα να υπάρχουν και στον Αη Γιώργη και στο τερματισμό. Μία κακή ολιγόλεπτη συνεννόηση έφταιξε που τα νερά εμφανίστηκαν στο τερματισμό μετά από 5 λεπτά και αφού είχαν τερματίσει οι πρώτοι 20. Οι υπόλοιποι 72 βρήκαν κατευθείαν νερά.

Αυτά και του χρόνου ακόμα καλύτερος αγώνας και με τον covid να έχει σταματήσει να ταλαιπωρεί τις ζωές όλων μας και να έχουμε ανακτήσει πλήρως την ελευθερία μας και υγιείς πάνω απ' όλα.




































































































































































































































































1 σχόλιο:

  1. Ευγε σε όλους ανεξαιρετως.
    Αθλητικός αγώνας δρόμου χωρίς χορηγούς και άλλους "παρατρεχάμενους"
    Καλή συνέχεια με υγεία και του χρόνου ξανά με αθλητικές αγώνες δρόμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.