Βασίλης Πολύζος: Τα πρόσωπα και οι αιρετοί αλλάζουν και σημασία δεν έχουν οι θέσεις, αλλά η προσφορά και το έργο που θα μείνει στον τόπο.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Αντιδημάρχου Ξηρομέρου.

Νέες αρμοδιότητες, νέο αντικείμενο. Πέρασα δυο χρόνια δημιουργικά στο Νομικό Πρόσωπο γεμάτα εμπειρίες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζόμενους στους Παιδικούς μας Σταθμούς, καθώς και την προϊσταμένη Μαρία Χαρδαλιά για την άριστη συνεργασία που είχαμε. Να τους ευχηθώ υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και καλή σταδιοδρομία. Να ευχαριστήσω θερμά και το διοικητικό προσωπικό του Νομικού Προσώπου για την άριστη συνεργασία και την υπερπροσπάθεια που έκαναν να είναι όλα όπως πρέπει. Να τους ευχηθώ επίσης υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και καλή σταδιοδρομία.
Τα δυο αυτά χρόνια σε ότι αφορά τους Παιδικούς μας Σταθμούς, εργαστήκαμε για τον εκσυγχρονισμό τους και στην μετάβαση τους σε μια νέα περίοδο. Ήδη εκτελείται το έργο για την προσαρμογή τους στο Π.Δ. με εργασίες αναβάθμισης και στους τρεις Παιδικούς Σταθμούς. Πέρυσι το καλοκαίρι έγιναν εργασίες στεγανοποίησης στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Κανδήλας. Επίσης έχει προβλεφθεί δαπάνη για το εξωτερικό βάψιμο των κτιρίων, ενώ σε λίγο θα ξεκινήσει και το έργο για τις παιδικές χαρές.
Ο Δήμος Ξηρομέρου θα αποκτήσει σύγχρονους παιδικούς σταθμούς, όπως απαιτεί η νομοθεσία. Σε ότι αφορά τα πολιτιστικά, στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η συνεργασία και η στήριξη των κρατικών φορέων πολιτισμού, όπως το Υπουργείο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων. Έγιναν αμέσως οι διαδικασίες για την εγγραφή του Νομικού Προσώπου στο μητρώο των πολιτιστικών φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και και στην πρώτη πρόσκληση υποβάλαμε την πρόταση για την άϋλη πολιτιστική κληρονομιά του Ξηρομέρου, η οποία εγκρίθηκε και έλαβε και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την επιστημονική ομάδα για την στήριξη και συγκεκριμένα τους: Σπύρο Χουλιάρα, Βασίλη Ζαγκότα, Μαρία Αγγέλη, Γιώργο Μπαρμπαρούση και Χάρις Πόλκα.
Δημιουργήσαμε επίσης την ιστοσελίδα για την πολιτιστική κληρονομιά του Ξηρομέρου. Να αναφέρω επίσης δράσεις, όπως η επιστημονική ημερίδα, εκδηλώσεις για το 1821 και για το καλοκαίρι (παρόλο που η πανδημία ήταν ανασταλτικός παράγοντας).
Υπήρξε άριστη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των μνημείων μας, όπως και με το "Διάζωμα" του κ. Μπένου για τις πολιτιστικές διαδρομές. Κατατέθηκαν προτάσεις για τις ψηφιακές πολιτιστικές διαδρομές, κ.λπ.
Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του Νομικού Προσώπου, αυτή την στιγμή το ταμειακό υπόλοιπο είναι 249.000 ευρώ, ενώ έχουν εξοφληθεί όλες οι υποχρεώσεις του εκτός φυσικά από τις τρέχουσες.
Να ευχαριστήσω και τα μέλη του Δ.Σ. για την συνεργασία και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο κ. Κώστα Μπαμπούρη και να του ευχηθώ καλή θητεία. Θα είμαι δίπλα του να τον βοηθήσω σε ότι χρειαστεί.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα νέα μου καθήκοντα.
Τα πρόσωπα και οι αιρετοί αλλάζουν και σημασία δεν έχουν οι θέσεις αλλά η προσφορά και το έργο που θα μείνει στον τόπο.

2 σχόλια:

  1. Κάποιος «ανώνυμος» μας έστειλε σχόλιο, λέγοντας το απολύτως ψευδές, ότι η επισκευή της στέγης του Παιδικού Σταθμού Φυτειών στοίχισε 89.000 € και πάνω σε αυτό το ψέμα κατόπιν χτίζει ένα αφήγημα συκοφαντίας και δημιουργίας εντυπώσεων.
    Φίλε «ανώνυμε» δεν δημοσιεύουμε το σχόλιο σου, γιατί είναι ψέμα 100%, διότι εμείς δημοσιεύσαμε στις 8 Ιουνίου του 2021 και το γνωρίζουμε πολύ καλά λοιπόν, ότι στην δημοπρασία του Νομικού Προσώπου για την εκτέλεση εργασιών και στους 3 παιδικούς σταθμούς, ώστε αυτοί να τηρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, προϋπολογισμού 150.000 €, υπήρξε οριστικός ανάδοχος με έκπτωση 46,46%, που σημαίνει 64.761,86 € χωρίς ΦΠΑ και 79.657,08 € με ΦΠΑ και επαναλαμβάνουμε ότι αφορούν εργασίες και στους 3 παιδικούς σταθμούς.
    https://mytikaspress.blogspot.com/2021/06/4646.html
    Τα 89.000 € που γράφεις φίλε ανώνυμε για τη σκεπή του παιδικού σταθμού Φυτειών είναι μόνο στη φαντασία σου και στη κακοήθεια σου. Να το κοιτάξεις.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλη συγχαρητήρια για το έργο και το ήθος σου γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.