Ανακοίνωση της Λαΐκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου.


Η ενέργεια της δημοτικής αρχής να νομιμοποιήσει την παράνομη χωματερή στην περιοχή Μαραθιά της Δημοτικής ενότητας Αστακού και η θετική γνωμάτευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που εγκρίνει τη δημιουργία μόνιμης χωματερής στη περιοχή, συνιστά ένα περιβαλλοντολογικό έγκλημα σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, αυξάνοντας τους κινδύνους για την παραπέρα μόλυνση του περιβάλλοντος και πυρκαγιών στη περιοχή.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι το πρόβλημα της διαχείρισης και διάθεσης των απορριμμάτων, έτσι όπως μεθοδεύτηκε, τόσο από τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) όσο και από τους δημάρχους - νομάρχες παλιότερα και τους περιφερειάρχες, συνιστά ένα τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, με τεράστιες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Η δημοτική αρχή και η περιφέρεια σήμερα, έρχονται να μπαλώσουν το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών με πρόχειρες επιλογές και πανάκριβες για το λαό, ενώ οι δημότες πληρώνουν αυξημένα τέλη στις υποτυπώδεις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.
Απαιτούμε ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό και πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα.
Για την ουσιαστική διαχείριση της καθαριότητας και συνολικά τη διαχείριση των απορριμμάτων, απαιτείται ενιαίος κρατικός φορέας διαχείρισης και τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, που θα σχεδιάζεται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και τη προστασία του περιβάλλοντας και όχι τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ανταποδοτικότητα στο Δήμο.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, να πουν έμπρακτα με τον αγώνα τους:
  • Όχι στη δημιουργία μόνιμης χωματερής στη περιοχή.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών.
  • Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και προστασίας του περιβάλλοντος.
Καλούμε το οργανωμένο λαϊκό κίνημα να παρέμβει στις εξελίξεις, για να μην περάσουν τα σχέδια που επεξεργάζεται η δημοτική αρχή και η περιφέρεια, που βάζουν ακόμα μία ταφόπλακα στο παραλιακό μέτωπο Αστακού - Μύτικα.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ξηρομέρου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.